Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
dirtyjobs
Člen
Avatar
dirtyjobs:2.12.2014 18:34

Ahoj, potřeboval bych trochu poradit, když mám 100 textboxů popsaných souřadnicemi X a Y a náhodně z nich vyberu několik, do kterých chci napsat "text", hodilo by se aby mi VB zkompiloval něco ve smyslu:

("textbox"&X&Y)­.text = "text"

dá se to nějak obejít, abych to nepsal stokrát?

 
Odpovědět 2.12.2014 18:34
Avatar
H*falk*W
Člen
Avatar
H*falk*W:2.12.2014 18:36

Co zkusit cyklus? A náhodné souřadnice přes Random

Editováno 2.12.2014 18:37
 
Nahoru Odpovědět 2.12.2014 18:36
Avatar
dirtyjobs
Člen
Avatar
Odpovídá na H*falk*W
dirtyjobs:2.12.2014 19:23

Ale tohle mi basic nepřežvýká

("textbox"&X&Y)­.text = "text"

 
Nahoru Odpovědět 2.12.2014 19:23
Avatar
Odpovídá na dirtyjobs
Michal Žůrek (misaz):2.12.2014 19:25

no samozřejmě, že ne. Existuje kolekce Controls a tam si můžeš ten slavný textbox najít.

Btw. Místo 100 textboxů můžeš použít nějaké DataGridy...

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 2.12.2014 19:25
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Honza
Člen
Avatar
Odpovídá na dirtyjobs
Honza:4.12.2014 17:02

Ahoj, tohle zavání nevhodným návrhem aplikace. Buď použíj již zminěný DataGrid (to bych určitě preferoval já) a nebo si vytvoř dvourozměrné pole stringů kde si budeš moc hrát s textem a pak podle něj dynamicky vygeneruj ty textboxy. Ale to druhé řešení mi nepříjde úplně ideální (i když by fungovalo).

Nahoru Odpovědět 4.12.2014 17:02
Snadnou cestou se daleko nedostanete, je tam velká tlačenice...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.