Diskuze: VB - "jednoduchá hra" - Potřebuji pomoc s generováním picture boxů

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) VB - "jednoduchá hra" - Potřebuji pomoc s generováním picture boxů American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Jan Dvořáček:17.5.2016 20:20

Dobrý den, potřeboval bych pomoc s mým školním projektem. Jedná se o hru, kde se na sebe skládají bloky a po určitém počtu špatně položených bloků hra končí. Mám problém hned s klíčovým prvkem a to je generováním picture boxů. Potřebuji, aby se vygeneroval 1 blok, ten se po položení přestane hýbat (tuto část mám) a poté se znovu vygeneruje ten samý blok, ale jeho kopie bude stále položená. Tím by se na sebe postupně daly naskládat. Jestli by to šlo, tak vás prosím o co nejjednodušší způsob. Ve VB jsem nováček, takže se v pokročilých kódech nebudu dobře orientovat.

Grafický popis hry:

Odpovědět 17.5.2016 20:20
You're never too old to learn something stupid
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jan Dvořáček
Adam Ježek:17.5.2016 20:22

Negeneruj pictureboxy ale nech si jenom jeden a kresli na něj
viz zde

Editováno 17.5.2016 20:23
Nahoru Odpovědět 17.5.2016 20:22
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Jan Dvořáček:17.5.2016 20:39

Jak by se to dalo vložit do timeru.tick?

Nahoru Odpovědět 17.5.2016 20:39
You're never too old to learn something stupid
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jan Dvořáček
Adam Ježek:17.5.2016 20:48

Předpokládám, že teď při ticku nějak posuneš picutrebox. Tak teď místo toho překreslíš objekty.

Nahoru Odpovědět 17.5.2016 20:48
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Jan Dvořáček:18.5.2016 15:24

Jo ale já netuším, jak propojit tmr_xxx.tick s nějakým plátnem který by měl funkci paint. Protože do ticku kreslit nejde.

Nahoru Odpovědět 18.5.2016 15:24
You're never too old to learn something stupid
Avatar
Elisse
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Dvořáček
Elisse:18.5.2016 18:50

Můžu se zeptat co myslíš tím "do ticku kreslit nejde" Proč by nešel co tiku dát řádek s vykreslením?

 
Nahoru Odpovědět 18.5.2016 18:50
Avatar
Nahoru Odpovědět 18.5.2016 18:54
You're never too old to learn something stupid
Avatar
Jan Dvořáček:20.5.2016 21:24

Pomůžete mi někdo prosím?

Nahoru Odpovědět 20.5.2016 21:24
You're never too old to learn something stupid
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.