Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET. Zároveň využij akci až 30 % zdarma při nákupu e-learningu - Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
C# .NET + discount 30
Avatar
mrazekthom
Člen
Avatar
mrazekthom:15.10.2013 20:42

Zdravim, potreboval bych poradit jak pres VB editovat databazi na nejakem serveru (napr. na freehostingu endora.cz). Zajima me predevsim connectionstring.
Diky za odpovedi.

Dim connStr As String = Dim connStr As String = "server=localhost;user=root;database=world;port=3306;password=******;"
 
Odpovědět
15.10.2013 20:42
Avatar
Odpovídá na mrazekthom
Michal Žůrek - misaz:15.10.2013 21:04

Ahoj,
ten kód je divný, 2x deklaruješ proměnnou. Jinak v Connection string nahradíš locahost adresou server, user uživatelm a passwor heslem. Pak se připojíš a pracuješ jako na localhostu.

Jen ještě malá poznámka: takový přístup k databázi nemusí být na serveru povolen.

 
Nahoru Odpovědět
15.10.2013 21:04
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
mrazekthom
Člen
Avatar
mrazekthom:15.10.2013 21:22

Jo diky, chyba je asi s tim pristupem. Jeste otazka ta adresa serveru je v jakem tvaru? http:..., www.xxx.cz, nebo jen xxx.cz.

PS: u te deklarace jsem se nejspse upsal, jde nejak editovat ten dotaz?

 
Nahoru Odpovědět
15.10.2013 21:22
Avatar
Kit
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na mrazekthom
Kit:15.10.2013 21:24

Freehostingy zpravidla nepovolují přímý přístup z vnějšku k databázím. Napiš si v PHP nějaké RESTapi a teprve na něj se připoj z VB.

Nahoru Odpovědět
15.10.2013 21:24
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.