Chci geek triko! Chci geek triko!
Extra 10 % bodů navíc a tričko zdarma při zadání kódu "TRIKO10"

Diskuze: VB.net + SQL light

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) VB.net + SQL light American English version English version

Aktivity (3)
Avatar
3012
Člen
Avatar
3012:6. května 18:01

Dobrý deň. Chcel by som vas požiadať o článok ktorý by rozobral prepojenie databáze SQL light s jazykom Visual Basic .NET a ako sa do sql light posielaju cez VB príkazy. Snažím sa totiž naísať aplikaciu ktorá by hladala dáta v lokalnej databáze na desktope a uložila ich napr. do premennej alebo poľa odkiaľ by som s nimi ďalej vedel pracovať.
Za odpovede dopredu ďakujem a vážim si každú pomoc.

 
Odpovědět 6. května 18:01
Avatar
Odpovídá na 3012
Michal Žůrek - misaz:6. května 18:11

máš na mysli SQLite nebo něco jiného? něco jiného, tak pošli odkaz na stránky, kdes tu databázi našel.

Nahoru Odpovědět 6. května 18:11
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
3012
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
3012:6. května 22:50

Ospravedlnujem sa za gramatickú chybu, máš pravdu malo to byť SQLite. Učim sa ho z tutorialu, tu na itnetwork: https://www.itnetwork.cz/sqlite/
doma mám aj knihu na mssql, tá však popysuje tvorbu serverovych app, a pri tutoriali na SQLite bolo pysane ze je vhodne pre desktop, a ja sa chystám vyvýjať desktopovú app.

A ďakujem za ochotu pomôcť.

 
Nahoru Odpovědět 6. května 22:50
Avatar
Odpovídá na 3012
Michal Žůrek - misaz:7. května 13:32

Ahoj,
je to docela jednoduché. Nejprve si musíš stáhnout knihovnu pro komunikaci s SqlLite. Nejednodušší je to přes Visual Studio. Klikni pravým v Solution Exploreru na projekt > Manage NuGet Packages > přepni se na Browse > do vyhldávaní zadej sqlite, najde to System.Data.SQLi­te, tak u této v pravém panelu klikni na Install, chvíli počkej, do okna Output to bude vypisovat, že to stahuje a instaluje knihovnu, u mě to trochu trvalo.

Jakmile budeš mít knihovnu nainstalovanou, tak ji můžeš normálně používat obdobně jako se používa standardní knihovna pro SQL server. Příklad použití kde se připojím k databázi uložené v souboru D:\promazat\mo­jedatabaze.sqli­te a spustím v ní příkaz CREATE TABLE.

Imports System.Data.SQLite

Module Module1

    Sub Main()
        Dim cb As New SQLiteConnectionStringBuilder()
        cb.DataSource = "D:\promazat\mojedatabaze.sqlite"
        Dim con = New SQLiteConnection(cb.ToString())
        con.Open()

        Using query = con.CreateCommand()
            query.CommandText = "CREATE TABLE testtable (id INT NOT NULL PRIMARY KEY, foo INT, bar INT)"
            query.ExecuteNonQuery()
        End Using

        con.Close()

    End Sub

End Module
Akceptované řešení
+5 Zkušeností
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 7. května 13:32
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
3012
Člen
Avatar
3012:7. května 17:15

Veľmy ďakujem, presne takýto príklad som potreboval.

 
Nahoru Odpovědět 7. května 17:15
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.