Body zdarma Java týden
Využij podzimních slev a získej od nás až 40 % bodů zdarma! Více zde
Pouze tento týden sleva až 80 % na Java e-learning!
Avatar
Jan Mareš
Člen
Avatar
Jan Mareš:4. srpna 14:14

Dobrý den,

Mam problém při kompilaci release se mi nevytvoří exe soubor.
prosím o radu jak vytvořit spouštěcí exe soubor.
používám visual studio 2019 community.
Zatím se učím programovat consolové aplikace.
přesněji řečeno net.core consolové aplikace C#.

budu rád za jakoukoli pomoc.
Snad jsem sem dal veškeré informace.

děkuji

Zkusil jsem: Hledat v nastavení visual studia.
A hledat na internetu. ale našel jsem jen že se exe soubor ukládá do jiné složky ale mne se do té složky neuloží a při kompilaci se mi ani nevytvoří.

Chci docílit: Při kompilaci programu vytvořit spouštěcí exe soubor.

 
Odpovědět 4. srpna 14:14
Avatar
Odpovídá na Jan Mareš
Michal Štěpánek:5. srpna 9:33

A kde ten *.exe hledáš? Ve VS máš nastavenou nějakou cestu k projektu, takže exe bude tam. Podle druhu sestavování (debug/release), bude v adresáři debug nebo release...

Nahoru Odpovědět 5. srpna 9:33
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Luboš Běhounek Satik
Autoredaktor
Avatar
Luboš Běhounek Satik:5. srpna 11:35

Ten soubor bývá často v nějaký podsložce typu Bin\Debug\x64\ nebo třeba Bin\Release\x86 nebo tak něco.
Jak psal Michal, můžeš si to v nastavení projektu změnit nebo si to tam najít, jaká ta cesta přesně je, tak pohledej tyhle podsložky :)

Nahoru Odpovědět 5. srpna 11:35
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
Avatar
Jan Mareš
Člen
Avatar
Jan Mareš:5. srpna 11:41

Ukládá se mi to do dropboxu. Hledal jsem ve složkách debug i release a mam tam pouze soubory visual studia. A problem je že ani ve visual studiu v okně kde se ukáže co se vytvořilo při kompilaci. Tak exe soubor mezi tim není. Pouze soubory visual studia a ty jsem všechny našel.

 
Nahoru Odpovědět 5. srpna 11:41
Avatar
Jan Mareš
Člen
Avatar
Jan Mareš:6. srpna 1:44

Tak jsem zjistil že když si ve Visual studiu vyberu že chci konzolovou aplikaci (.NET Framework) tak se mi při kompilaci debug vytvoří normálně spouštěcí exe soubor. Ale když si vyberu vytvořit konzolovou aplikaci (.Net Core) tak se mi vytvoří jen soubory dll. sln. apod. Ale exe soubor se mi nevytvoří. Neví někdo čím to je?

 
Nahoru Odpovědět 6. srpna 1:44
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
zelvicek
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Mareš
zelvicek:6. srpna 7:37

.NET Core je designovaný jako multiplatformní. Exe-soubory, tedy aplikace spustitelné na OS MS Windows by nešly spouštět na jiných OS, proto vytváří jen DLL. Spouštění takové aplikace se provádí příkazem "dotnet c:\myapp.dll" na všech podporovaných OS.

V .NET Core 3.0 má být nějaká změna a má to umět "vyrábět" EXE, ale detaily nevím - podívej se na release notes.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět  +1 6. srpna 7:37
Avatar
Jan Mareš
Člen
Avatar
Odpovídá na zelvicek
Jan Mareš:7. srpna 5:05

Děkuji za vysvětlení, jen se optám nevíš jak je to s formuláři net core? Protože nikdo nebude chtít spouštět hotový program přes dotnet.

 
Nahoru Odpovědět 7. srpna 5:05
Avatar
zelvicek
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Mareš
zelvicek:7. srpna 7:02

.NET Core 3.0 má podporovat Win-GUI balíky (WinForms,WPF,­...?). Jejich spuštění (a nejspíše i build) bude podporováno jen na Windows. Tyto Win-GUI aplikace se budou nejspíše buildovat do samospustitelných aplikací (.exe). Ale detaily nevím - podívej se na release notes, tak složité to není.

 
Nahoru Odpovědět 7. srpna 7:02
Avatar
Odpovídá na Jan Mareš
Erik Šťastný:7. srpna 8:09

K hotovému programu si můžete udělat jednoduché spouštěcí exe, které jen zavolá dotnet a vaše dll. :)

 
Nahoru Odpovědět 7. srpna 8:09
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.