Zimní výprodej Zimní výprodej
40 % bodů zdarma díky naší Zimní akci!

Diskuze: Vlastní logování pro entity framework

Aktivity (4)
Avatar
Luboš Hnědý:10.10.2019 16:33

Zdravím dělám v .net core a používám EF a NLog. Vše funguje jak má. Jde mi ale o to, že logování EF dotazů jsou opravdu příšerné... Když si to pak chce člověk provolat v managment studiu, tak trpí... Takže se chci zeptat jestli neexistuje něco co ty příkazy "zlepší" a nebo něco, kde si sám napíšu logiku toho logování.

Zkusil jsem: Zkoušel jsem googlit, ale nic moc jsem nanešel. Možná ten dotaz interpretuju divně. mám pocit že jsem jednou viděl článek v .net frameworku, kde se zdálo že to není problém.

Chci docílit: Lepší použitelnosti.

 
Odpovědět
10.10.2019 16:33
Avatar
Hans
Člen
Avatar
Odpovídá na Luboš Hnědý
Hans:10.10.2019 16:55

Ahoj, nějak jsem nepochopil, jestli ti jde o to, že EF volá na databázi šíleně komplexní dotazy nebo máš problém pouze s logováním?
Pokud je to první možnost, pak tě asi zklamu, ale EF se je snaží optimalizovat, co se dá. Řešení, co mě napadají, je neskládat brutálně komplexní LINQ dotazy (typicky x-krát zopakovaný Include :)) a nebo použít čisté sql, často vytvoříš jednodušší verzi dotazu co vyplivne EF, protože zdaleka není dokonalý :/
V druhém případě nepomůžu, neboť NLog nepoužívám :)

 
Nahoru Odpovědět
10.10.2019 16:55
Avatar
Petr Kasnal
Člen
Avatar
Odpovídá na Hans
Petr Kasnal:10.10.2019 17:18

Díky za odpověď. Myslel jsem druhou možnost. Ono asi nezáleží že používám nlog. To logování ef dotazů je stejné. Ale chtěl bych si je nějak podle sebe upravit

 
Nahoru Odpovědět
10.10.2019 17:18
Avatar
Hans
Člen
Avatar
Odpovídá na Petr Kasnal
Hans:10.10.2019 17:32

OK, nevím jak to logování děláš teď (a možná ti řeknu jenom co víš), ale dá se vydat směrem DbContext.Data­base.Log, kam si vhodíš vlastní akci se stringovským parametrem (Action<string>, kde vstupní string je daný dotaz), a v ní si můžeš převzít otěže, zpracovat si dotaz jak chceš a zalogovat.
např.výpis do konzole

public SomeDataContext()
{
    this.Database.Log = Console.WriteLine;
}

Každopádně úprava komplexních dotazů bude celkem pakárna :)

 
Nahoru Odpovědět
10.10.2019 17:32
Avatar
Petr Kasnal
Člen
Avatar
Odpovídá na Hans
Petr Kasnal:10.10.2019 18:58

Tak bohužel tohle jde jenom v ef6... Ale já dělám v .net coru

 
Nahoru Odpovědět
10.10.2019 18:58
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Hans
Člen
Avatar
Odpovídá na Petr Kasnal
Hans:11.10.2019 7:42

Aha, tak to sorry za spam, to jsem nějak přehlídnul :)

 
Nahoru Odpovědět
11.10.2019 7:42
Avatar
Odpovídá na Hans
Luboš Hnědý:11.10.2019 9:13

V pohodě i tak díky moc. :)

 
Nahoru Odpovědět
11.10.2019 9:13
Avatar
zelvicek
Člen
Avatar
Odpovídá na Luboš Hnědý
zelvicek:12.10.2019 20:07

Doporučuju "Interception". Neměl by být problém k tomu dohledat informace.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět
12.10.2019 20:07
Avatar
Odpovídá na zelvicek
Luboš Hnědý:14.10.2019 19:38

Díky moc to je ono :) EF Core to v základu nemá, ale ja na to externí knihovna. Shodou okolností jsem si aktualizoval EF na verzi 3.0 a zde musím říct, žde logování je o dost lepší. I Tak díky moc a níže je odkaz. :)

https://entityframework-extensions.net/…n-in-ef-core

 
Nahoru Odpovědět
14.10.2019 19:38
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.