IT rekvalifikace s garancí práce. Seniorní programátoři vydělávají až 160 000 Kč/měsíc a rekvalifikace je prvním krokem. Zjisti, jak na to!
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Diskuze: Výběr kolekce pro bludiště

V předchozím kvízu, Test znalostí C# .NET online, jsme si ověřili nabyté zkušenosti z kurzu.

Aktivity
Avatar
Robert Zemánek (bobánek):1.11.2013 20:31

Hoj, mám v plánu udělat si generátor bludiští a první bod na kterém jsem se zasekl, je to v čem budu mít elementy bludiště uchovány, jestli ve 2D poli, Listu<T> či ve vlastní kolekce SquareMap<T>. Nejgeniálnější mi příjde SquareMap<T>, ale zas jestli to není zbytečné, když můžu použít to co již je. Co by jste si vybrali vy? Ještě poznámka, kolekci pak budu bindovat do UniformGridu. Díky ;-)

Odpovědět
1.11.2013 20:31
Jsem jako holub.
Avatar
David Hartinger
Vlastník
Avatar
Odpovídá na Robert Zemánek (bobánek)
David Hartinger:1.11.2013 20:45

Bludiště se mi jeví jako 2D pole.

Nahoru Odpovědět
1.11.2013 20:45
New kid back on the block with a R.I.P
Avatar
Jan Vargovský
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na Robert Zemánek (bobánek)
Jan Vargovský:1.11.2013 20:46

List na 2D plochu mi moc nesedí, musel bys zbytečně uchovávat souřadnice. Nechal bych normalní 2D pole a nebo nějakou vylepšenou třídu, která tam bude mít pole, ale i zároveň vykreslování a nějaké další věci.

 
Nahoru Odpovědět
1.11.2013 20:46
Avatar
Robert Zemánek (bobánek):1.11.2013 20:51

ok, zkusim to 2D pole, díky :-)

Nahoru Odpovědět
1.11.2013 20:51
Jsem jako holub.
Avatar
Robert Zemánek (bobánek):3.11.2013 17:26

ahoj, ještě dotaz. Teď řeším vykreslení zdi bludiště(ne obrysová, té co je někde náhodně v poli)

//startTS - bod, od kterého se vykresluje
private void PathToLeft(TempStart startTS)
{
    for (int l = startTS.PositionX; l >0; l--)
    {
        this.map[startTS.PositionY,l] = new Wall(l, startTS.PositionY);
    }
}

původně jsem měl kód takhle:

...
 this.map[l, startTS.PositionY] = new Wall(l, startTS.PositionY);
...

ale nedělalo to, to co jsem očekával, tak jsem šel pokus omyl a funguje s tím, jak to je napsané výše. Absolutně nechápu proč to musí být[startTS.Po­sitionY,l] a ne obráceně. Nevíte někdo? Díky.

Nahoru Odpovědět
3.11.2013 17:26
Jsem jako holub.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.