Aktuálně: Postihly zákazy tvou profesi? Poptávka po ajťácích prudce roste, využij slevové akce 80% výuky zdarma!
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Pythonu
Avatar
Neaktivní uživatel:18.5.2014 17:26

Hoj,

chtěl bych poprosit o radu.
Potřebují něják vypsát data z DB.

Nejraději bych byl aby mi někdo vysvětlil, jak vypsat data např poslednich 10 řádku z DB.

V PHP to je pomoci SQL příkazu, v ASP nevím jak, zkoušel jsem to zadat do googlu, ale nic moc to nenašlo jelikož ani nevím jak to zadat v AJ :D

Díky

Odpovědět
18.5.2014 17:26
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Jan Vargovský:18.5.2014 17:44

Co třeba uvést jak pracuješ s tou databází, resp. jak si jí vytvořil. Ono je hodně ORM nástrojů pro práci s DB.

 
Nahoru Odpovědět
18.5.2014 17:44
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
Neaktivní uživatel:18.5.2014 17:50

Vytvoříl jsem .mdf

a pak pokračovál pomoci ADO.NET

Nahoru Odpovědět
18.5.2014 17:50
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Neaktivní uživatel:18.5.2014 18:22

Ty database v MVC mi furt moc nejdou, nevím co a jak nejlépe používát. :(

Editováno 18.5.2014 18:23
Nahoru Odpovědět
18.5.2014 18:22
Neaktivní uživatelský účet
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Neaktivní uživatel:18.5.2014 21:36

Tak mám to takhle
Controller

public ActionResult Index()
{
    return View(db.FormModels.ToList());
}

Vypis

@foreach (var item in Model) {
    <tr>
        <td>
            @Html.DisplayFor(modelItem => item.Name)
        </td>
        <td>
            @Html.DisplayFor(modelItem => item.Message)
        </td>
    </tr>
}

Jak to upravit aby to nevypsalo vše co je v DB, ale jen např. 10 posledních řádku. ?

Nahoru Odpovědět
18.5.2014 21:36
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Lako:18.5.2014 21:58

Buď to můžeš pořešit v html,- to znamená že si tam pošleš všechny a ukážeš jich jenom 10 a nebo:

return View(db.FormModels.ToList().Take(10));

to ti veme prvních 10, ale to je fuk - jestli chceš poslední, tak si to setřiď obráceně..

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět
18.5.2014 21:58
Avatar
Odpovídá na Lako
Neaktivní uživatel:18.5.2014 23:02

Diky moc, je to tak jednoduche až se stydim :[ :D

Nahoru Odpovědět
18.5.2014 23:02
Neaktivní uživatelský účet
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.