Vánoční nadílka Vánoční nadílka
Vánoční akce! Daruj lepší budoucnost blízkým nebo sobě. Až +50 % zdarma na dárkové poukazy. Více informací

Diskuze: Vyplnění TreeView ze SQL databáze - VB.NET

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Vyplnění TreeView ze SQL databáze - VB.NET American English version English version

Aktivity (3)
Avatar
Martin Kašparides:14. srpna 17:19

Ahoj,

mám problém z vyplněním TreeView ve VB:NET. Jsem samouk a možná trochu začátečník, i když pár věcí už jsem udělal. S TreeView jsem nikdy nepracoval. Mám SQL databázi materiálů ve strojírenství (prozatím zkušební). Potřeboval bych vyplnit TreeView pro snažší navigaci. Lze vyplnit skupiny a podskupiny podle čísla materiálu? Např. v databázi mám:

01 - Trubky
02 - Plechy
03 - Tyče
01,01 - Trubky nerezové
01,02 - Trubky ocelové
01,01,01 - Trubky nerezové bezešvé
01,01,02 - Trubky nerezové svařované

Potřeboval bych jako hlavní skupiny mít 01,02,03. Ve skupině 01 budou podskupiny 01,01 a 01,02 a pod 01,01 budou 01,01,01 a 01,01,02. Lze vůbec nějak takto TreeView vyplnit?

Prosím mě alespoň nějak nakopnout jak vyplnit skupiny a podskupiny automaticky.

Děkuji mnohokrát za jakoukoliv odpověď

Zkusil jsem: Snažím se učit a googlit co se dá, ale prostě jsem na to asi krátký zatím. Rád se zeptám odborníků. Věřím, že pro někoho je to triviální záležitost, ale zasekl jsem se na tom a ne a ne se dostat dále :(

Chci docílit: Chtěl bych automaticky vyplnit TreeView pro snazší navigaci v materiálech.

 
Odpovědět 14. srpna 17:19
Avatar
Miroslav Majcher:14. srpna 21:17

Z DB vratit plochu strukturu dat -> v kode cez cykly vyztvorit hierarchicku kolekciu.
V pripade WPF by to mal TreeView binding zvladnut v pohode, v pripade WF sa asi vytvaraniu jednotlivych TreeViewItemov nevyhnes.

 
Nahoru Odpovědět 14. srpna 21:17
Avatar
Odpovídá na Miroslav Majcher
Martin Kašparides:16. srpna 12:19

Vytvářím program ve WF. Mohl by si mi prosím přiblížit jak vytvořit tu kolekci a vytvořit ty TreeViewItemy? Díky moc za odpověď.

 
Nahoru Odpovědět 16. srpna 12:19
Avatar
Miroslav Majcher:16. srpna 16:39

Ahoj,
vecer poslem, ak bude na to priestor. A mimochodom, preco WF a nie WPF?

M.

 
Nahoru Odpovědět 16. srpna 16:39
Avatar
Odpovídá na Miroslav Majcher
Martin Kašparides:16. srpna 18:43

Děkuji mnohokrát za ochotu. No začal jsem to dělat ve WF a pak už se mi to nechtělo předělávat a hlavně toho o WPF nemám ještě moc přečteno. Tam jde hlavně o grafiku a některé funkce navíc? Jak velké rozdíly jsou v programování WF a WPF ? Používám MDI formuláře.

 
Nahoru Odpovědět 16. srpna 18:43
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.