Pouze tento týden sleva až 80% na e-learning týkající se Kotlinu
Využij akce až 80% zdarma při nákupu e-learningu. Více informací .
BF summer

Diskuze: Vyvolání vyjímky

Aktivity (5)
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
matesax:10.8.2012 9:08

Dobrý den,
pokud to funguje takto:

http://projektysipvz.gytool.cz/…Default.aspx?…

tak nechápu význam - mohu totiž mnohem jednoudšeji napsat MessageBox.Show("text mé vyjímky"); a případně uložit do proměnné... Děkuji za případné vysvětlení...

 
Odpovědět
10.8.2012 9:08
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět
10.8.2012 9:09
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:10.8.2012 10:11

Co má metoda MessageBox.Show() společného s výjimkou? Asi nic. Uvědom si, že to je jen nevhodný příklad.

Pokud je návratová hodnota funkce typu integer, tak do ní nemůžeš uložit chybové hlášení. Vlastně ji nemůžeš strčit do žádné návratové hodnoty. Jak bys tedy chtěl volající funkci informovat o chybě ve vnitřní funkci?

A také se všechna chybová hlášení nevypisují a mnohá ani nelogují.

Nahoru Odpovědět
10.8.2012 10:11
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.