Nauč se s námi víc. Využij 50% bonus na e-learningové kurzy.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy

Diskuze: Vyzkoušení aplikace a napsání svého názoru

Aktivity (5)
Avatar
David Mrázek:9. června 12:02

Ahoj by byl někdo tak hodný a ochotný, že by zkusil moji aplikaci a řekl k tomu své?

Zkusil jsem: úschovna

Odpovědět
9. června 12:02
kde je vůle, tam je cesta
Avatar
JerryM
Člen
Avatar
JerryM:9. června 12:18

hm divný virustotal mě řek že v tom exe máš AdWare ... as máš zavirovanej počítač :)
https://www.virustotal.com/…33/detection

 
Nahoru Odpovědět
9. června 12:18
Avatar
Odpovídá na JerryM
David Mrázek:9. června 13:16

no tak to je paráda...

Nahoru Odpovědět
9. června 13:16
kde je vůle, tam je cesta
Avatar
JerryM
Člen
Avatar
JerryM:9. června 13:31

hm tak sem překompiloval zdroják a spustil
je to zajímavý
na řádku " var sr = new StreamReader(strCes­ta); " mě to hlásí chybu protože to nemá přístup k danému adresáři
chtělo by to try..catch...
a jinak máš tam asi chybu protože když to běží tak jeden z těch tří radiobuttonů je vždycky zaškrtnutej a neměl by bejt ..
při každým novým příklady by měly bejt všechny tři radiobuttony nezaškrtnutý

 
Nahoru Odpovědět
9. června 13:31
Avatar
JerryM
Člen
Avatar
JerryM:9. června 13:33

a taky ti nefunguje sčítání

 
Nahoru Odpovědět
9. června 13:33
Avatar
JerryM
Člen
Avatar
JerryM:9. června 13:36

tohle
Stopwatch mt = new Stopwatch();
DispatcherTimer posunTimer = new DispatcherTimer();
piš do konstruktoru
takže za hlavičku třídy napíšeš
Stopwatch mt = null;
a do konstruktoru dáš
mt = new Stopwatch();
chápeš jo ?

 
Nahoru Odpovědět
9. června 13:36
Avatar
JerryM
Člen
Avatar
JerryM:9. června 13:39

pokud používáš názvy component z xaml v codebehind tak by asi bylo dobrý je v xaml nějak lépe značit
třeba místo
TextBlock x:Name="prvniText"
napsat
TextBlock x:Name="xaml_tex­tBlock001"...
nebo
TextBlock x:Name="xml_tex­tBlock001_prvni­Text"
nebo v tvém případě nejlepe
TextBlock x:Name="xml_tex­tBlock_prvniTex­t"

 
Nahoru Odpovědět
9. června 13:39
Avatar
JerryM
Člen
Avatar
JerryM:9. června 13:42

hm ten virus taky muže bejt false-positive detection to se občas stává ..
takže žádný nervy ..

 
Nahoru Odpovědět
9. června 13:42
Avatar
Odpovídá na JerryM
David Mrázek:10. června 10:08

pecka díky moc za rady! sčítání bylo špatný protože jsem měl v jednom IF podmínku " + " a druhá byla jen "+", radiobuttony jsem už dal do pořádku aby nebyli checked dopředu, ale nevím proč mi občas více radiobuttonů vyjde stejně ale stejně to neuzná jako správný výsledek(už to, že se zobrazí dvě stejná čísla je nesmysl)

Nahoru Odpovědět
10. června 10:08
kde je vůle, tam je cesta
Avatar
JerryM
Člen
Avatar
JerryM:10. června 12:22

tak u jednoho RadioButtonu (RB) musí bejt správnej výsledek a u ostatních špatnej výsledek
takže správnej výsledek spočítáš a uložíš si ho do proměnný Int R1 a pak ho přiřadíš k nějakýmu RB náhodně
a to asi tak že vygeneruješ náhodný číslo :) a to náhodný číslo bude číslo RB. Asi bych si seznam těch RB dal do List<RadioButton>
a pak ten ke kterýmu sem už přiřadil výsledek bych z toho Listu smazal a snížil max. číslo u generátoru náh. čísel
a pak by Rand generoval jen od 1 do 2 a pak už by zbylo jen poslední

 
Nahoru Odpovědět
10. června 12:22
Avatar
Odpovídá na JerryM
David Mrázek:11. června 12:05

zkouším toto:

public void prohoditText()
        {

            pridaniNaSeznam(chybnyVysledek,spatnyVysledek);
            List<string> list = new List<string> { vysledek.Text, chybnyVysledek, spatnyVysledek };
            var rand = new Random();
            var prohoditText = list.OrderBy(x => rand.Next(list.Count)).ToList();
            var radioButtons = new[] { prvniMoznost, druhaMoznost, tretiMoznost };
            for (int i = 0; i < radioButtons.Length; i++)
            {
                radioButtons[i].Content = prohoditText[i];
            }
        }
        private void pridaniNaSeznam(int chybnyVysledek, int spatnyVysledek)
        {
            int vysledekCislo;
          chybnyVysledek = cislo.Next(1, maxHodnota);
            vysledekCislo = Int32.Parse(vysledek.Text);
            var rtnlist = new List<int> { vysledekCislo};
            if (chybnyVysledek != vysledekCislo)
            {
                rtnlist.Add(chybnyVysledek);
            }
            spatnyVysledek = cislo.Next(1, maxHodnota);
            if (spatnyVysledek != vysledekCislo)
            {
                rtnlist.Add(spatnyVysledek);
            }


        }

je to veliký nesmysl?

Nahoru Odpovědět
11. června 12:05
kde je vůle, tam je cesta
Avatar
JerryM
Člen
Avatar
JerryM:11. června 19:39

nevim,.... no .. když to funguje tak je to ok ne ?
jinak ty radiobuttony už existujou takže tam stačí vyměnit text, který je k nim přidružený a ne celej radio button

 
Nahoru Odpovědět
11. června 19:39
Avatar
Odpovídá na JerryM
David Mrázek:14. června 8:55

právě že to nefunguje a nevím proč :D

Nahoru Odpovědět
14. června 8:55
kde je vůle, tam je cesta
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
JerryM
Člen
Avatar
JerryM:14. června 9:51

aha ... no on celej ten koncept je takovej divnej ... hele už ti někdo řek že 95 procent softwaru je v podstatě vyhazuje ?
1/ napadlo tě už že to budeš muset předělat od základu ?
2/ a to máš ukol do školy ?
3/ a co to nedělat jako 2 Window ale udělat tam jen jedno a vložit na něj TabControl a jenom si přepínat TabPages ???

 
Nahoru Odpovědět
14. června 9:51
Avatar
Odpovídá na JerryM
David Mrázek:14. června 10:00

nemám to jako úkol ( kéžby jsem byl tak mladý :D), chtěl jsem si to vyzkoušet a pak jsem to poslal známému, který mi hledá chyby a já se to pak snažím doladit
poslední verze je taková, že to jde už spustil ale dvě ze tří možností jsou ukázány jako nula, přičemž třetí možnost je ta správná

private int spatnyVysledek;
private int chybnyVysledek;
public void prohoditText()
       {
           string chybnyVysledekT;
           string spatnyVysledekT;
           pridaniNaSeznam(chybnyVysledek, spatnyVysledek);
           chybnyVysledekT = chybnyVysledek.ToString();
           spatnyVysledekT = spatnyVysledek.ToString();
           List<string> list = new List<string> { vysledek.Text, chybnyVysledekT, spatnyVysledekT};
           var rand = new Random();
           var prohoditText = list.OrderBy(x => rand.Next(list.Count)).ToList();
           var radioButtons = new[] { prvniMoznost, druhaMoznost, tretiMoznost };
           for (int i = 0; i < radioButtons.Length; i++)
           {
               radioButtons[i].Content = prohoditText[i];
           }
       }
private void pridaniNaSeznam(int chybnyVysledek, int spatnyVysledek)
       {
           int vysledekCislo;
           chybnyVysledek = cislo.Next(1, maxHodnota);
           vysledekCislo = Int32.Parse(vysledek.Text);
           var rtnlist = new List<int> { vysledekCislo };
           if (chybnyVysledek != vysledekCislo)
           {
               rtnlist.Add(chybnyVysledek);
           }
           spatnyVysledek = cislo.Next(1, maxHodnota);
           if (spatnyVysledek != vysledekCislo)
           {
               rtnlist.Add(spatnyVysledek);
           }
       }
Nahoru Odpovědět
14. června 10:00
kde je vůle, tam je cesta
Avatar
JerryM
Člen
Avatar
JerryM:14. června 10:06

aha takže ty seš důchodce co se jenom nudí ? ajajaj

 
Nahoru Odpovědět
14. června 10:06
Avatar
Odpovídá na JerryM
David Mrázek:14. června 10:07

to taky ne :D jen mi přišlo divné mít v mých letech úkoly i když zase starý taky nejsem

Nahoru Odpovědět
14. června 10:07
kde je vůle, tam je cesta
Avatar
JerryM
Člen
Avatar
JerryM:14. června 10:12

pak nechápu proč se zajímáš o programování ??? kolik ti teda je ? 68 ? 70 ? nebo děláš nočního hlídače ?

 
Nahoru Odpovědět
14. června 10:12
Avatar
Odpovídá na JerryM
David Mrázek:14. června 10:14

napíšu to takto je mi kolem 30, a rád bych se v tomto oboru zlepšil do budoucna protože se mi to bude hodit do práce...

Nahoru Odpovědět
14. června 10:14
kde je vůle, tam je cesta
Avatar
JerryM
Člen
Avatar
JerryM:14. června 10:25

aha a jako co teď pracuješ ????

 
Nahoru Odpovědět
14. června 10:25
Avatar
JerryM
Člen
Avatar
JerryM:14. června 10:26

jenom pro tvoji informaci .. .pokud chceš někam v dnešní době dojít tak je dobrý začít programovat tak kolem 12-15 roku života .. .
začínat ve 30 je už krapet pozdě ...

 
Nahoru Odpovědět
14. června 10:26
Avatar
Odpovídá na JerryM
David Mrázek:14. června 10:35

toho jsem si bohužel vědom, tak ale nečekám od toho, že budu nějaký mistr ale chtěl bych zvládat alespoň nějaký základy

Nahoru Odpovědět
14. června 10:35
kde je vůle, tam je cesta
Avatar
Miroslav Holubek
Super redaktor
Avatar
Odpovídá na JerryM
Miroslav Holubek:14. června 10:36

Prepáč, ale to je dobrý nezmysel, môžeš začať v akomkoľvek veku, akurát čím neskôr tým to bude zložitejšie

 
Nahoru Odpovědět
14. června 10:36
Avatar
David Mrázek:14. června 11:35

ty kráso já na to kápnul 8-)

Nahoru Odpovědět
14. června 11:35
kde je vůle, tam je cesta
Avatar
JerryM
Člen
Avatar
JerryM:14. června 11:47

ano ano proč si dělat život jednoduchý když ho mužeš mít složitý že :)

 
Nahoru Odpovědět
14. června 11:47
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 25 zpráv z 25.