Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Aktuálně: Postihly zákazy tvou profesi? Poptávka po ajťácích prudce roste, využij slevové akce 80% výuky zdarma!
birthday

Diskuze: Win 7 problem

Aktivity (5)
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Theodor Johnson:9.10.2012 15:41

Když se mi konečně podařilo napsat přehrávač hudebních souborů, tak mi fungoval tak týden než jsem objevil problém na windows 7, normálně spustím program přes mp3 soubory(přesunu mp3ky na ikonu zástupce) zapne se mi, zobrazí se i na hlavním(start) panelu, když myší najedu na tu ikonu, tak se mi normálně zobrazí malý náhled okna, ale okno nikde není, kliknu na náhled, ale okno se mi nezobrazí, pokud jste se někdo setkal s takovýmto problémem tak mi prosím napište co s tím. Pozn. na vistách mi to nedělá.

Odpovědět
9.10.2012 15:41
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Čápka:9.10.2012 20:14

Nemáš na tom počítači menší displej? Možná jsi form přetáhl moc doprava nebo dolů na jiném počítači, ty souřadnice se ukládají.

Nahoru Odpovědět
9.10.2012 20:14
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Theodor Johnson:10.10.2012 14:39

tak jsem na to přišel, souřadnice jsem nastavil aby se při ukončení programu uložily do souboru, a při spuštění se načetly, ale z nevysvětlitelného důvody mi to místo souřadnic např. 158x160 nastavilo obě na -32000

Nahoru Odpovědět
10.10.2012 14:39
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Čápka:10.10.2012 14:48

To vypadá jako bys to ukládal do nějakého malého datového typu, který přetekl. Int by měl být ok.

Nahoru Odpovědět
10.10.2012 14:48
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Зайчик:10.10.2012 14:54

Podobný problém jsem měl i já, akorát to bylo tím že jsem měl v jazyce C fopen("soubor­.txt","a+"); takže se mi ten texťák nepřepisoval ale nahrávali se tam pořád nové hodnoty a taky to dělalo bordel :)

Nahoru Odpovědět
10.10.2012 14:54
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Зайчик
Theodor Johnson:10.10.2012 15:15

Tak jsem ten program ošetřil tak, že pokud by náhodou souřadnice byly menší než nula tak se vynulují, doufám že teď už se to nestane

Nahoru Odpovědět
10.10.2012 15:15
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Kit:10.10.2012 15:26

Možná je to tím, že místo znaku "×" (křížek) používáš znak "x" a parser se snaží to číslo přečíst jako hexadecimální.

Editováno 10.10.2012 15:27
Nahoru Odpovědět
10.10.2012 15:26
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Jančík
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Jančík:10.10.2012 15:27

Například takto:

int x = int.Parse(X);
int y = int.Parse(Y);

if ((x >= Screen.PrimaryScreen.Bounds.Width - 5) || (x < 0 - this.Width + 5)) x = Screen.PrimaryScreen.Bounds.Width / 2;
if ((y >= Screen.PrimaryScreen.Bounds.Height - 5) || (y < 0 - this.Height + 5)) y = Screen.PrimaryScreen.Bounds.Height / 2;

this.Location = new Point(x, y);

Kontroluje to okraje monitoru. 5ka je vlastně tolerance, kolik pixelů minimálně musí vyčuhovat.

Akorát nevím, jak se to bude chovat při více monitorech. Například když aplikaci budu mít na druhém a ten pak odpojím.

Nahoru Odpovědět
10.10.2012 15:27
Zapomeň, že je to nemožné a udělej to ;)
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík
Theodor Johnson:10.10.2012 15:36

já jsem se s tím nepáral zbytečně složitě, prostě jsem souřadnice rozdělil na dva řádky :)

Nahoru Odpovědět
10.10.2012 15:36
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Čápka:10.10.2012 15:42

Tím bych se úplně nechlubil :)

Nahoru Odpovědět
10.10.2012 15:42
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Theodor Johnson:10.10.2012 15:45

Vím že to neni nejlepší řešení, ale je nejjednodušší

Nahoru Odpovědět
10.10.2012 15:45
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.