Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se PHP. A zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Hledáme asistenty pro kurzy programování - pohodová brigáda. Více info
discount 30
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Theodor Johnson:15.11.2012 19:06

Rád bych požádal o radu, ve svém programu používám NotifyIcon a ve form mám nastavený na

this.WindowState = FormWindowState.Maximized;

a FormBorderStyle mám na "None"
v samotném formu mám button k this.WindowState = FormWindowSta­te.Minimized; a v context menu Notify ikony mám button k maximalizaci, když spustím program a kliknu na button minimalizace tak se mi minimalizuje do Notify ikony, na ní potom dám Maximalizaci, ale když opět ve formu kliknu na button Minimalizace tak se nic nestane, pokud někdo víte čím by to mohlo být, tak ocením jakoukoliv radu :)

Odpovědět
15.11.2012 19:06
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
matesax:15.11.2012 19:10

This je zde zbytečné. Máš vlastnost formu MaximizeBox nastavenou na true?

 
Nahoru Odpovědět
15.11.2012 19:10
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Theodor Johnson:15.11.2012 19:11

Já tam maximize box nemám, uvedl jsem že form border style mám na none

Nahoru Odpovědět
15.11.2012 19:11
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
matesax:15.11.2012 19:20

To neřeší vlastnost MaximizeBox... Ta musí být true - jinak to nepůjde standartně maximalizovat...

 
Nahoru Odpovědět
15.11.2012 19:20
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Theodor Johnson:15.11.2012 19:30

Maximize box i minimize box mám na true

Nahoru Odpovědět
15.11.2012 19:30
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
matesax:15.11.2012 19:34

Pak dej do Button_Click:

Width = Screen.PrimaryScreen.Bounds.Width;
Height = Screen.PrimaryScreen.Bounds.Height - 40;
Location = new Point();
StartPosition = FormStartPosition.Manual;
 
Nahoru Odpovědět
15.11.2012 19:34
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Theodor Johnson:15.11.2012 19:35

Toho minimalizačního buttonu, nebo maximalizačního?

Nahoru Odpovědět
15.11.2012 19:35
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
matesax:15.11.2012 19:46

Tak snad vidíš co to dělá - nastaví to pozici na 0, 0 a velikost podle okna - mínus panel. Takže - maximizace...

 
Nahoru Odpovědět
15.11.2012 19:46
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Theodor Johnson:15.11.2012 19:48

Ale mě šlo o to že nefunguje opětovná minimalizace okna

Nahoru Odpovědět
15.11.2012 19:48
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Avatar
David Jančík
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Jančík:15.11.2012 20:08

Pokud to dáváš do Tray Ikony. Tak dej this.Hide() to ti to okno sková a po kliku na tray ikonu dáš this.Show(); a this.WindowState = FormWindowState.Maximized;

Edit: Zkoušel jsem to dle tvého popisu a vše mi funguje. Tam budeš mít nějakou fičuru. Pokud ti to ještě zlobí, tak sem hoď zdroják: http://www.itnetwork.cz/dev-lighter mrknem na to.

matesax ta tvoje rádoby maximalizace s tím mu akorát pleteš hlavu.
A to svoje rýpání už by sis mohl nechat, začíná být otravné. Jestli použije nebo nepoužije this, třeba si tak lépe uvědomuje, že pracuje s daným Formem, je to jeho věc. Kdyby měl metodu a v ní nějakou proměnnou a stále psal this, ikdyž by tam žádná jiná lokální proměnná nebyla, pak by to bylo zbytečné, ale zase jedná se spíše o nějakou konvenční zásadu než o chybu.
Jeho otázka byla, proč mu nefunguje minimalizace. Zbrkle odpovídáš několika příspěvkami s nulovou hodnotou a stále máš potřebu se s někým přít.
Prosím ber ohledy na ostatní a než něco odpovíš, tak si to raději 2x přečti než abys pak zmatkoval. (Stačí když si v duchu řekneš beru na vědomí, nemusíš se tu teď začít přít a klást argumenty, to se této diskuze netýká).
Děkuji ti :)

Editováno 15.11.2012 20:25
Nahoru Odpovědět
15.11.2012 20:08
Zapomeň, že je to nemožné a udělej to ;)
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík
Theodor Johnson:15.11.2012 20:39

Díky za pomoc, this.Hide() mi už funguje normálně

Nahoru Odpovědět
15.11.2012 20:39
Mo8ilε 15 Ѐλđ
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.