Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
Mediel
Redaktor
Avatar
Mediel:18.4.2013 22:08

Ahoj, už chvilku googlím a nějak se mi nedaří najít funkční návod, který by dokázal zablokovat všechny hotkeys. (Aby nešlo třeba ctrl+c, ctrl+v ... samozřejmě i altové zkratky a shiftové.) Některé návody nic nedělaly, jiné mi zas schovaly lištu a musel jsem resetnou NB :D Prostě nešla zobrazit. To mě dotočilo a tak se obracím poníženě sem :D
Jinak mám tedy Windows 8 a používám VS 2010 Pro.

Odpovědět 18.4.2013 22:08
Nechci vám ukazovat, jak dobrý jsem já ... Chci vám ukázat, jak dobrý můžete být vy ... Když uvěříte ... V sami sebe...
Avatar
paanoik
Člen
Avatar
Odpovídá na Mediel
paanoik:18.4.2013 22:37

V konkrétní aplikaci nebo plošně všude? Nevim jestli pomůže, na zagooglení
http://social.msdn.microsoft.com/…1bbe20aa6f9/
Na úrovni aplikace by s tím neměl být problém.

 
Nahoru Odpovědět 18.4.2013 22:37
Avatar
Mediel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na paanoik
Mediel:18.4.2013 23:07

Plošně se mi to povedlo pomocí jednoho návodu, ale spíš bych bral je v aplikaci :D Kouknu na ten odkaz, díky :)

Nahoru Odpovědět 18.4.2013 23:07
Nechci vám ukazovat, jak dobrý jsem já ... Chci vám ukázat, jak dobrý můžete být vy ... Když uvěříte ... V sami sebe...
Avatar
Mediel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na paanoik
Mediel:18.4.2013 23:14

Nějak takto to mám a to blokuje snad globálně... a nevím jak zablokovat třeba F1, nebo alt + tab, to vždy hodí chybu... Nezkoušel jsi to?

Nahoru Odpovědět 18.4.2013 23:14
Nechci vám ukazovat, jak dobrý jsem já ... Chci vám ukázat, jak dobrý můžete být vy ... Když uvěříte ... V sami sebe...
Avatar
paanoik
Člen
Avatar
Odpovídá na Mediel
paanoik:19.4.2013 9:46

Tak záleží k čemu to chceš konkrétně. Jak tak po sobě čtu tu předchozí zprávu, nebylo to moc jednoznačné .. tedy, akce, které jsou určeny pro zpracování aplikací (tedy např. altF4) můžeš ohandlovat různými způsoby (handled při keydown nebo cancel při closing). Jestli chceš primárně zabránit ztrátě focusu, dost dobře to nejde, resp. je kolem toho spousta práce právě s win32 hooky (nějaký komplexnější návody na to jsou, ale jestli hledáš flag typu DisableHooks, kterej nastavíš na true a všechno bude fpohodě, zapomeň). Otázka spíš zní, proč to dělat? Je to vlastnost systému a ten je tam právě od toho, aby poskytoval univerzální rozhraní pro všechny aplikace, tedy konkrétně vypínání těchto funkcí by se měl bránit (a počítal bych s tím, že třeba v další verzi widlí ty funkce nemusí fungovat).

 
Nahoru Odpovědět 19.4.2013 9:46
Avatar
Mediel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na paanoik
Mediel:19.4.2013 11:33

Je to vcelku zajímavý problém, o to mne zajímá více. Ono asi u aplikací to moc smysl nemá, to nepopírám, ale přesto někdy něco zablokovat by nemuselo být na škodu. Něco jako Kiosek, jestli znáte, takové ty veřejné počítače, kde se můžete v nějakém městě podívat na historii, památky a tak podobně.
Docela rád bych to nějak dal dohromady, mohlo by to být vcelku zajímavé :) Co myslíš?

Nahoru Odpovědět 19.4.2013 11:33
Nechci vám ukazovat, jak dobrý jsem já ... Chci vám ukázat, jak dobrý můžete být vy ... Když uvěříte ... V sami sebe...
Avatar
paanoik
Člen
Avatar
paanoik:19.4.2013 11:57

Tak kiosky obvykle nemají klávesnici, a když už, dělají se bez těch systémových kláves.
Já si s tím pro jednu appku hrál někdy před cca osmi lety (kód vodnés čas) a vím, že to byla taky chobotnice vytvořená z winapi funkcí. Jenže to bylo ještě pro 98 a XP, hádám, že dnes ta opatření systému budou zase o něco lepší.
Zajímavý téma to sice je, ale za ten effort to nestojí. Každopádně věřil bych, že s trochou snahy půjdou najít i nějaký komplexnější funkční examply.

 
Nahoru Odpovědět  +1 19.4.2013 11:57
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Mediel
Kit:19.4.2013 12:37

Kiosek bych určitě nedělal na Win8.

Nahoru Odpovědět 19.4.2013 12:37
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Mediel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Mediel:19.4.2013 12:39

Ono to není přesně kiosek, ale mělo by to mít stejné funkce pro WinForm aplikaci. Jinak kdybych potřeboval kiosek, tak stačí spustit explorer s parametrem -k :) tuším...
Potřebuji to udělat do jedné aplikace, aby potlačovala všechny zkratky :) nebo alespoň co nejvíce z nich...

Nahoru Odpovědět 19.4.2013 12:39
Nechci vám ukazovat, jak dobrý jsem já ... Chci vám ukázat, jak dobrý můžete být vy ... Když uvěříte ... V sami sebe...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.