Black friday Black friday
Aprílový black friday tě nenechá v klidu! Až 80 % prémiového obsahu zdarma. Více informací
Pouze tento týden slevy až 80 % na programování v Javě

Diskuze: Začátek

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Začátek American English version English version

Aktivity (3)
Avatar
Os-vald
Člen
Avatar
Os-vald:23. února 22:45

Přepisování textu mezi dvěma TextBoxy (zapisuju do TextBox1). Jednou funguje okamžitě (průběžne jak zapisuji do TextBox1) a podruhé až poté co do TextBox2 zapíšu klávesou - v podstatě při stisku klávesy se přepíše celý text z TextBox1 do TextBox2 naráz. Netuším proč. Kód programu je zkopírovaný (tak, že stejný). Zřejmě triviální chyba. (Visual studio 2013). Děkuji

private void ChangeText(object sender, EventArgs e)
{
TextBox2.Text = TextBox1.Text;
}

 
Odpovědět 23. února 22:45
Avatar
vajkuba1234
Člen
Avatar
Odpovídá na Os-vald
vajkuba1234:24. února 2:55

Nejak jsem nepochopil v cem je vlastne chyba a ceho konkretne chces dosahnout.

Ta metoda neni cely program a dela pouze to, ze prekopiruje obsah TextBox1 do TextBox2.

Ukaz kdyz se tento event spousti.

Nahoru Odpovědět 24. února 2:55
No hope, no future, JUST WAR! For world peace Israel must be DESTROYED!
Avatar
Os-vald
Člen
Avatar
Odpovídá na vajkuba1234
Os-vald:24. února 7:47

Rozdíl je v tom, že jednou se text přepisuje okamžitě při zapsání každého jednotlivého písmene.
V druhém případě napíšu celý text a ten se nezobrazí do doby dokud do druhého textového pole umístím kurzor a stisknu v podstatě libovolnou klávesu. Poté se přepíše celý text najednou.

 
Nahoru Odpovědět 24. února 7:47
Avatar
vajkuba1234
Člen
Avatar
Odpovídá na Os-vald
vajkuba1234:24. února 15:17

No posli kod jak to volas. A napis co to ma delat

Nahoru Odpovědět 24. února 15:17
No hope, no future, JUST WAR! For world peace Israel must be DESTROYED!
Avatar
Os-vald
Člen
Avatar
Os-vald:24. února 21:50

Začínám se učit něco málo napsat a překvapuje mě, že mi to funguje pokaždé nějak jinak.
Ještě jsem testoval a teď mi to píše Textbox1-3 dobře (on-line) ale Textbox4 nepíše vůbec. Myslím, že by se měly Textboxy 2-4 chovat stejně. Okamžitě přepisovat co píšu do Textbox1.
Zkus napsat kde dělám chybu. Díky.

using System;
using System.Collec­tions.Generic;
using System.Componen­tModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threadin­g.Tasks;
using System.Window­s.Forms;

namespace WindowsFormsAp­plication2
{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeCom­ponent();
}
private void Clickbutton1(object sender, EventArgs e)
{
Close();
}
private void Changetext(object sender, EventArgs e)
{
textBox4.Text = textBox3.Text = textBox2.Text = textBox1.Text;
}
}
}

 
Nahoru Odpovědět 24. února 21:50
Avatar
Os-vald
Člen
Avatar
Odpovídá na vajkuba1234
Os-vald:24. února 22:16

Tak už to zřejmě mám. Musím se naučit s Visual studiem :-). Kód byl sice napsaný řekl bych správně ale spouštělo se to bez poslední úpravy a tím pádem se mi zřejmě poslední úpravy kódu né vždycky vykonaly i když byly napsané. Je potřeba před spuštěním kódu uložit nebo kompilovat? Je mi jasné, že to jsou primitivní otázky ale trávím nad tím první víkend. Díky.

 
Nahoru Odpovědět 24. února 22:16
Avatar
vajkuba1234
Člen
Avatar
Odpovídá na Os-vald
vajkuba1234:24. února 22:23

Ja si myslim, ze by sis mel projit zaklady a OOP. Bude to casove efektivnejsi, nez kdyz budes zkouset neco cemu nerozumis a hledat odpovedi.

Nahoru Odpovědět  +1 24. února 22:23
No hope, no future, JUST WAR! For world peace Israel must be DESTROYED!
Avatar
Os-vald
Člen
Avatar
Os-vald:25. února 1:17

Tak právě u základů začínám (nějaký tutoriál) a střídavě to funguje a ne a právě to mě zaráží. Upravil jsem kód a zaremoval jsem textBox1 až textBox4 (viz. níže), uložil a stejně při startu se dál vykonává původní zaremovaný kód. Řádek - TextBox5 a 6 nefunguje.

//private void ChangeText(object sender, EventArgs e)
//{
// textBox1.Text = textBox2.Text = textBox3.Text = textBox4.Text;
//}

private void ChangeText(object sender, EventArgs e)
{
textBox5.Text = textBox6.Text;
}

Hledám na netu a zatím nemám úspěch. Pro mě je divné, že z ničeho nic si to načte správný kód a pak to funguje. Jestli mi poradíš kde hledat - budu rád. Děkuji.

 
Nahoru Odpovědět 25. února 1:17
Avatar
Os-vald
Člen
Avatar
Os-vald:25. února 1:44

Tak doufám, že definitivně vyřešeno. Prostě chyba začátečníka. Je fakt, že se o ní na netu až tak moc nepíše.
I tak děkuji.

 
Nahoru Odpovědět 25. února 1:44
Avatar
Odpovídá na Os-vald
Michal Štěpánek:25. února 7:34

A když už jsi u těch základů, pro vkládání kódů (tady do fóra) je dobré použít tlačítko "</>" (druhé zleva vedle smajlíka), pak je ten kód naformátovaný (třeba ten tvůj takto)

//private void ChangeText(object sender, EventArgs e)
//{
// textBox1.Text = textBox2.Text = textBox3.Text = textBox4.Text;
//}

private void ChangeText(object sender, EventArgs e)
{
textBox5.Text = textBox6.Text;
}

a hned se z něj lépe čte... No ni?

Nahoru Odpovědět  +1 25. února 7:34
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Os-vald
Člen
Avatar
Os-vald:25. února 20:16

No zkusím.

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
using System.Windows.Forms;

namespace WindowsFormsApplication2
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }

        private void Clickbutton1(object sender, EventArgs e)
        {
            Close();
        }

        private void Changetext(object sender, EventArgs e)
        {
            textBox6.Text = textBox5.Text = textBox4.Text = textBox3.Text = textBox2.Text = textBox1.Text;
        }

    }
}

Vyzkoušeno. No jóóóóóóóóóóó. :) Dííík.

 
Nahoru Odpovědět  +2 25. února 20:16
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.