Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se PHP. A zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Hledáme asistenty pro kurzy programování - pohodová brigáda. Více info
discount 30
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
matesax:30.6.2012 11:06

Dobrý den,
potřebuji místo implicitního zalamování řádků tyto řádky zalamovat tvrdými entery. Nebo jak je vůbec zalamováno - měkkými entery? To by je stačilo jen nahradit - ale už si nepamatuji znak měkkého enteru. Napadlo mne ještě sledovat délku stringu, jenže každý znak je jinak veliký,... Děkuji za pomoc.

 
Odpovědět
30.6.2012 11:06
Avatar
David Jančík
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Jančík:30.6.2012 12:39

Ahoj,
používej klasicky Environment.New­Line. Zalamování textu je automatické, vzhledem k rozměrům například richTextBoxu.

Nahoru Odpovědět
30.6.2012 12:39
Zapomeň, že je to nemožné a udělej to ;)
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík
matesax:30.6.2012 12:55

To si asi nerozumíme - potřebuji, aby se to automatické zalamování počítalo jako nový line. Potřebuji mít každý řádek v textbox.Line[zde],­... Ale měkký enter - zalomení se jako nový řádek nepočítá,...

 
Nahoru Odpovědět
30.6.2012 12:55
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
matesax:30.6.2012 12:58

Pardon - je to Lines[cislo řádku],...

 
Nahoru Odpovědět
30.6.2012 12:58
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Čápka:30.6.2012 13:05

Si zjisti, jaký to tam dává ascii znak, enter by mělo být 13 a 10, měkké bude jen jedno z toho. Pak si to replacni. Ale raději bych zakázal zalamování v té kontrolce ve které máš text.

Nahoru Odpovědět
30.6.2012 13:05
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:30.6.2012 13:13

Ale právě to zalamování potřebuji - proto jsem přemýšlel, že bych to vzal podle délky stringu - sám bych si navolil, že po překročení daného limutu to hoď na nový řádek, jenže jak jsem napsal, každý znak je jinak veliký, takže potřebuji to automatické zalamování,... Nebo nějak dostat délu fontu v pixelech a ta by nesměla překročit délku textboxu - což jsem již viděl - font v pixelech, ale spíš budu potřebovat délku stringu v těch pixelech - nebo jiné řešení,... :)

 
Nahoru Odpovědět
30.6.2012 13:13
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:30.6.2012 13:20

Alt 13 a 10 jsem zkoušel - ale to mi nejde - nic se nezobrazí, proto jsem si myslel že už si to nepamatuji - ale teď podle tebe to není pravda - že si to nemapatuji. Tak proč mi nejde? :)

 
Nahoru Odpovědět
30.6.2012 13:20
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
matesax:30.6.2012 15:46

Tak jsem to pořešil přes label - prvně přidám string do labelu a když se tam vleze beze změny Y, tak to do textboxu přidám - jinak ne,... Brzy pochopíte o co šlo,... :)

 
Nahoru Odpovědět
30.6.2012 15:46
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Čápka:30.6.2012 16:07

No jsem napnutej :D

Nahoru Odpovědět
30.6.2012 16:07
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.