Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET. Zároveň využij akci až 30 % zdarma při nákupu e-learningu - Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Diskuze: Zvuk do konzolove aplikace v C#

Aktivity
Avatar
Mira H
Člen
Avatar
Mira H:19.3.2018 16:02

Ahoj,
vytvarim konzolovou aplikaci. Pouzivam jak Visual Studio 2017 pro Mac (a zkousel jsem i na PC).
Chci aby aplikace prehravala zvuky, staci .wav.
Rozumim ze to jde pomoci namespace System.Media, ale dostavam hlasku, ze namespace "Media" does not exist in the namespace "System".
Googlovani nepomohlo, tak zkousim tady.
Netrvam na System.Media.Sou­ndPlayer, pokud existuje neco jednoduzsiho.
Dik moc!

 
Odpovědět
19.3.2018 16:02
Avatar
Martin Šlachta
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na Mira H
Martin Šlachta:19.3.2018 16:22

Je zde možná možnost zavolat přímo z MacOS API, aby přehrála zvuk, ale nejsem si jistý. Jinak nevím jak funguje System.Media, ale to co ti to hlásí říká, že to tam není, takže si tam tu knihovnu musíš dát manuálně.

 
Nahoru Odpovědět
19.3.2018 16:22
Avatar
Mira H
Člen
Avatar
Odpovídá na Martin Šlachta
Mira H:20.3.2018 7:52

Diky, zkousel jsem ale nevim si rady jak ji pridat. Ve folderu kde jsou ostatni knihovny takova neni, z netu mam trochu strach to stahovat (same neoficialni stranky). Je nejaka oficialni cesta jak se to doinstalovat/stah­nout?

 
Nahoru Odpovědět
20.3.2018 7:52
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Petr Šťastný
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na Mira H
Petr Šťastný:20.3.2018 8:06

Neměl bys potřebovat něco stanovat, prostě do visual studia přidej referenci na System.Media.

V solution exploreru klikni pravym na References a potom klikni na Add Reference.

 
Nahoru Odpovědět
20.3.2018 8:06
Avatar
Filip Němeček
Překladatel
Avatar
Odpovídá na Mira H
Filip Němeček:20.3.2018 8:43

Ahoj,

protože používáš VS na macOS, tak jsi vytvořil konzolovou aplikaci postavenou na .NET Core (cross-platform verze .NET), která dost původních knihoven nemá, protože třeba nefungují dobře napříč systémy. Tudíž musíš při googlení v dotazech používat ".NET Core".

Vypadá to, že zrovna tohle nebude úplně sranda: https://stackoverflow.com/…d-in-netcore

 
Nahoru Odpovědět
20.3.2018 8:43
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.