NOVINKA - Online rekvalifikační kurz Python programátor. Oblíbená a studenty ověřená rekvalifikace - nyní i online.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Diskuze – Programátorská soutěž GeekWork 2016

Zpět

Upozorňujeme, že diskuze pod našimi online kurzy jsou nemoderované a primárně slouží k získávání zpětné vazby pro budoucí vylepšení kurzů. Pro studenty našich rekvalifikačních kurzů nabízíme možnost přímého kontaktu s lektory a studijním referentem pro osobní konzultace a podporu v rámci jejich studia. Toto je exkluzivní služba, která zajišťuje kvalitní a cílenou pomoc v případě jakýchkoli dotazů nebo projektů.

Komentáře
Odpovídá na Tomáš Maňhal
Michael Škrášek:7.7.2016 19:08

Chtěl jsem dát palec nahoru ... :D

Odpovědět
7.7.2016 19:08
"I choose a lazy person to do a hard job. Because that person will find an easy way to do it. " Bill Gates
Odpovídá na Ondrca
Tomáš Maňhal:7.7.2016 19:22

Použití Web Playeru obejít nejde. Takže si unity hry v HTML5 nezahraješ na Chrome, který web player nepodporuje. Je to celkově složitější. I rozjezdy mělo Unity docela kostrbatý, takže časem se vylepší i ta podpora, doufám.

Odpovědět
7.7.2016 19:22
Odpovídá na Michael Škrášek
Tomáš Maňhal:7.7.2016 19:23

V pohodě, já na nějaký palce nehraju :-D

Odpovědět
7.7.2016 19:23
solta
Člen
Odpovídá na Ondrca
solta:7.7.2016 19:42

Umi export do webGL co jsem zkousel pred rokem tak to jelo v chromu a mozile

Odpovědět
7.7.2016 19:42
David Hartinger
Vlastník
Odpovídá na Tomáš Maňhal
David Hartinger:7.7.2016 20:03

Nikdy jsem neřekl nic o tom, že se nedělají desktopové hry. Psal jsem, že v praxi (= až budeš hledat práci jako programátor) tak po tobě budou v naprosté většině případů chtít webové technologie. Stačí se podívat kamkoli na inzerci práce v IT, klidně i u nás. Hry se samozřejmě pro dekstop dělají a je to jediný druh aplikací, který má pro desktop dnes vůbec smysl dělat, nicméně nevím proč bychom se tu měli učit něco minoritního (jaká je šance, že budeš dělat v budoucnu hry? asi moc velká ne, že). Přijde mi fajn učit se webové technologie (to nejžádanější, co většina z vás bude v životě dělat) na hrách (to co vás najvíce baví). Mrzí mě, že si dám práci s vyhlášením soutěže a místo toho mě tu někdo chytá za slovo a vymýšlí nějaké nesmysly, co jsem nikdy nenapsal a pak to tu musím ještě vysvětlovat. Pokud vás soutěž nezajímá nebo se nechcete naučit to co po vás v zaměstnání budou chtít, tak si jí nevšímejte. Pokud to nebude bavit nikoho, tak se soutěž zruší, ale desktop se tu už v soutěžích vyvíjet nebude, protože v praxi je o něj malý zájem.

Odpovědět
7.7.2016 20:03
New kid back on the block with a R.I.P
Martin Dráb
Tvůrce
Martin Dráb:7.7.2016 20:20

Moc nechápu tu "bouři" kolem webové hry. Vidím to prostě jako podmínku soutěže, nic víc a nic méně. V zásadě nic neříká o tom, zda se desktopové hry dělají či ne.

Webovým technologiím sice moc nerozumím, ale řekl bych, že vytvořit webovou hru bude pořád jednodušší než stejně dobrou desktopovou (pokud nenajdeš rozumné desktopové knihovny). necelé tři měsíce zase nejsou tolik času, pokud plánujete dělat něco složitějšího (navíc, ve třech se náročnost projektu nedělí třema, možná tak dvěma... hodně záleží na lidech).

Další věc, co podle mě, podmínka webovosti řeší, spočívá v tom, že odpadne dost problémů při spuštění hry na straně porotců. Nemůže se jen tak stát, že zapomenete přibalit knihovnu, kterou vy náhodou máte v systémových složkách a hra ji potřebuje (o čemž nevíte). Nebo může dojít ke konfliktu verzí, pokud na daném počítači knihovna již existuje. Nebo chybí nějaká součást. Ono stačí si spustit třeba i Qt aplikaci na počítači, kde není DirectX (např. virtuální mašina) a člověk může být nemile překvapen.

Je fakt, že většina nabídek práce se týká webů, ale myslím si, že je na každém, zda se tou cestou vydá, nebo bude dělat něco jiného (embedded věci, ovladače, systémové programování, pokročilejší věci s databázema atd.). Chce to ale větší znalosti a delší hledání.

Webové podmínce se vůbec nedivím. ITNetwork na mě pořád působí dojmem, že se zaměřuje zejména na věci kolem webu.

Odpovědět
7.7.2016 20:20
2 + 2 = 5 for extremely large values of 2
Odpovídá na David Hartinger
Tomáš Maňhal:7.7.2016 20:28

Nevím proč v tom vidíš nějaké útoky. Svůj názor jsi si obhájil více než dobře :-)

Odpovědět
7.7.2016 20:28
kl-vb
Tvůrce
kl-vb:7.7.2016 21:58

To mi připomnělo soutěž Devbookátor 2013 ,kde můj tým vyhrál 2. místo :) To byly časy.

Odpovědět
7.7.2016 21:58
https://moraviagames.com
Odpovídá na David Hartinger
Neaktivní uživatel:7.7.2016 22:56

Nemyslím si, že by desktop byl mrtvý a pochybuji, že nebude zájem o desktopové programátory. Já třeba rozhodně nechci zažít budoucnost tenkých klientů a všeho na webu...

Odpovědět
7.7.2016 22:56
Neaktivní uživatelský účet
Adam Ježek
Tvůrce
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Adam Ježek:7.7.2016 23:10

O klasický desktop je zájem u firemních aplikací, kde se pracuje na vyhrazeném počítači, co se mění až když odejde a server s aplikací je další zbytečná investice do výkonu.
Ale normální uživatelé chtějí komfort webu, kdy jim stačí internet a bez ohledu na to, jaký mají počítač, chtějí hned pracovat.
Desktop nevymře, ale tipuju, že tak do 10 let se s ním uživí jen malá skupina programátorů. Už dnes běží spoustu věci v cloudu, a jediný důvod, proč už nejsou používány převážně tenké klienty je nedostupnost připojení. Dej lidem stabilní a rychlý internet v každé p*deli světa, a tenké klienty tu máš téměř všude do max. 5 let.

Editováno 7.7.2016 23:11
Odpovědět
7.7.2016 23:10
Počkej chvíli, poradím se s křišťálovou koulí.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 99.