NOVINKA: Získej 40 hodin praktických dovedností s AI – ZDARMA ke každému akreditovanému kurzu!
S účinností od 26. 3. jsme aktualizovali Zásady zpracování osobních údajů – doplnili jsme informace o monitorování telefonických hovorů se zájemci o studium. Ostatní části zůstávají beze změn.

Diskuze – Programovací jazyk roku 2014

Zpět

Upozorňujeme, že diskuze pod našimi online kurzy jsou nemoderované a primárně slouží k získávání zpětné vazby pro budoucí vylepšení kurzů. Pro studenty našich rekvalifikačních kurzů nabízíme možnost přímého kontaktu s lektory a studijním referentem pro osobní konzultace a podporu v rámci jejich studia. Toto je exkluzivní služba, která zajišťuje kvalitní a cílenou pomoc v případě jakýchkoli dotazů nebo projektů.

Komentáře
Odpovídá na Michael Škrášek
Neaktivní uživatel:21.3.2015 18:22

Nevím jak ty, já měl ale k dispozici školní poradkyni, která si se mnou prokonzultovala všechny možnosti. Zásadní volbu jsem měl samozřejmě já, i když vliv na to měli i rodiče. Obor jsem si zvolil já (důležité pro mě), lokaci školy nakonec vybrali rodiče (důležité pro ně).

Editováno 21.3.2015 18:24
Odpovědět
21.3.2015 18:22
Neaktivní uživatelský účet
hanpari
Člen
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
hanpari:21.3.2015 18:24

Tuny jich snad nebyly, ale jeste jednou se omlouvam

Odpovědět
21.3.2015 18:24
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Michael Škrášek:21.3.2015 18:27

Mohl sis vzít přihlášku sám? Vyplňoval jsi přihlášku ty? I kdyby, rodiče ji museli podepsat. Bez podpisu je ti to k ho*nu. Rodiče to všechno mohou udělat sami bez tvého vědomí, dokonce se to stalo kámoši. Je to jeho život, ale dokud ti není 18 rodiče mohou zásadně zasahovat do tvého života.

Odpovědět
21.3.2015 18:27
"I choose a lazy person to do a hard job. Because that person will find an easy way to do it. " Bill Gates
Odpovídá na Michael Škrášek
Neaktivní uživatel:21.3.2015 18:30

Nedotahoval bych to do takového extrému. V normálním případě si prostě s rodiči sedneš a prodiskutuješ možnosti. V patnácti jsi dost inteligentní na to, abys měl do budoucna nějaký plán. Vysvětli to rodičům a ti buď svolí, nebo navrhnou alternativu. Tak by to přece mělo fungovat.

Odpovědět
21.3.2015 18:30
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
Uživatel sítě :21.3.2015 18:42

Tak propaguje, pouze poukazuje na to co podle něj momentálně letí. Není špatné poukázat na nový jazyk (Btw: Slyším o něm prvně). Zmínil se o něm dal odkazy, kde se můžeme o něm dozvědět více a toť vše..

Btw: Nenutí tě aby si prošel všechny ty linky, co sem nahodil. :)
Edit: Jop na wiki vidím, že vnikl v roce 2002.. :D :D

Editováno 21.3.2015 18:43
Odpovědět
21.3.2015 18:42
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Jan Vargovský
Tvůrce
Jan Vargovský:21.3.2015 18:53

Zklamu tě, ale znám plno lidí, kteří ani ve 20 neví co chcou dělat v životě a táhnou je rodiče. Natož v patnácti, když je dítě v pubertě.

Odpovědět
21.3.2015 18:53
Odpovídá na Jan Vargovský
Neaktivní uživatel:21.3.2015 18:56

Mluvím spíš o lidech, jejichž rodiče je násilně přemlouvají na jiný obor, než by vlastně chtěli. To, že člověk neví co chce je věc druhá. :)

Odpovědět
21.3.2015 18:56
David Novák
Tvůrce
David Novák:21.3.2015 22:40

Rozjela se tu teda zajímavá diskuse.. :D

hanpari Neaktivní uživatel

Já bych ty mínuska zas tak neřešil.. Jsem pro to, aby se ti v oznámeních ukazovalo, kdo ti ho dal.. A pokud by tě tak hlodalo, proč ho dal, tak mu můžeš třeba napsat zprávu.. :)

Možná analogie - na co používáte pluska? Já osobně ho použiju, když se mi nějaký komentář líbí, je konstruktivní nebo jako vyjádření mého souhlasu.. No a analogicky - když se mi komentář nelíbí (autor se například vyjadřuje arogantně, ...), je to spam nebo hloupost.. No a nebo když s ním prostě nesouhlasím - když je to tvrzení proti tvrzení.. Každý máme názor a když třeba přijdu do diskuze, která už nějakou dobu probíhá (tudíž nemůžu moc dobře reagovat na příspěvek 15 příspěvků zpátky), tak prostě omínuskuju s čím nesouhlasím a opluskuju, s čím souhlasím.. Takhle se můžu i zpětně připojit a vyjádřit svůj názor..

Navíc myslím, že je to dobrý nástroj pro vyjádření názoru většiny - když mám mínuska, většina nesouhlasí.. Když pluska, většina souhlasí.. :)

Sice možná taky schytám mínuska.. :D Ale hanpariho a F# se chci zastat.. no a co, že propaguje svůj oblíbený jazyk.. Pokud jste se na to dívali a nelíbí se vám to, klidně to můžete říct (ideálně s důvody proč) a nebo ignorovat.. Já třeba jen vím, že ten jazyk existuje a že je funkcionální.. Ale nic víc.. a nikdy mě nenapadlo se o něj zajímat.. A vůbec mi nevadí, že o něm tak mluví.. Naopak mě to přimělo k tomu ho zařadit na svůj seznam věcí, na které se podívám, až bude čas.. ;)

A co se týče popularity jazyků, tak nemyslím, že by ty grafy byly zas tak mimo.. například C tu je dlouho a ještě hodně dlouho bude.. Určitě do té doby, než se změní kompletně filozofie počítačů.. :D V C jsou povětšinou všechny ty vyšší jazyky stejně napsané.. Jmenovitě třeba milované PHP určitě ;) Kromě toho se používá, když je zapotřebí výkon.. Protože ten je ve srovnání s vyššími někde úplně jinde..

A prudký nárůst F# je taky pravda - z 1% na 1.5% je nárůst 50% ;)

Odpovědět
21.3.2015 22:40
Chyba je mezi klávesnicí a židlí.
Odpovídá na David Novák
Neaktivní uživatel:21.3.2015 22:47

Nějak mi mínuska nevadí(když je dostanu), ale když vidím srozumitelnou větu která dává smysl a u ní např. 4 mínuska tak mě to docela zarazí.

Hodně jsem si všiml toho že 1 dá mínus a dál to jede jakoby automatem.

Ono by opravdu stačilo přidat políčku na uvedení důvodu které bude povinné.

Pak si rozmyslí jestli dát bezdůvodný mínus a ztrapnit se, nebo ne. :)

Odpovědět
21.3.2015 22:47
David Novák
Tvůrce
David Novák:21.3.2015 23:18

ti tam většina prostě napíše "nesouhlas" a hotovo.. ;)

ale tak proč ne..

Odpovědět
21.3.2015 23:18
Chyba je mezi klávesnicí a židlí.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 91.