Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Diskuze: Wordpress a php cache cleaning

Aktivity
Avatar
Kubba
Člen
Avatar
Kubba:10.12.2018 20:48

Ahoj,
předem se omlouvám za neznalost ale mam takový problém s webem ve wordpress.
Mam za úkol převest web z http na https protokol.
Na serveru a v souboru .htaccess přesměrování fajn. Take jsem změnil všechny výskyty
http v databazi v tabulce wp_posts v sloupci post_content a ve sloupci guid na https.

Bohužel na stránkách se obrazky pořád načítají pod src=http:// ....
V mediích ve wordpressu už je všude https ...jen prostě na samotných stránkách pořád nic.....
Smazat cache z prohližeče nepomohlo, a ve wordpress sem nenašel nic jako cache....
Neví někdo co jsem opoměl ?

 
Odpovědět
10.12.2018 20:48
Avatar
Kubba
Člen
Avatar
Kubba:10.12.2018 21:43

No asi jsem to našel, upravil jsem v db jen tabulku wp_posts, ale příspěvky, které se zobrazují špatně se načítají z wp_postmeta v sloupci meta_value, takže myslím že ještě budu muset upravit tento.

 
Nahoru Odpovědět
10.12.2018 21:43
Avatar
Pavel Mareš
Tvůrce
Avatar
Pavel Mareš:11.12.2018 16:44
  1. wp_options -> tam jsou 2 adresy, ty změň na https://cokoli.cokoli
  2. https://wordpress.org/…rch-replace/ ... musíš změnit všechny adresy, které už jsou zaznamenané v systému (databázi)
  3. .htaccess soubor a zde převod http na https https://kinsta.com/…tp-to-https/
Nahoru Odpovědět
11.12.2018 16:44
Však ono půjde ...
Avatar
Kubba
Člen
Avatar
Odpovídá na Pavel Mareš
Kubba:11.12.2018 19:31

To vše změněné mám, databáze nemá žádné další http:// výskyty.
.htaccess jsem také nastavil už dříve.
Všiml jsem si ale že wordpress admin area vůbec nenačítá ty změny
(např když otevřu stránky, nějakou vyberu a podívám se na Column content. Ten stále obsahuje text s odkazy http:// i když v databázi mužu najít tentýž text s https://).
Take když tento text upravím v adminovi a dam "save changes" a refreshnu stranku (ctrl + f5),
změny jsou pryč a je tam původní text.
Žádný plagin co bz si držel cache tam není..... Fakt už mě nenapadá co s tím je špatně.

 
Nahoru Odpovědět
11.12.2018 19:31
Avatar
Kubba
Člen
Avatar
Kubba:11.12.2018 21:24

Nemám to ještě potvryené, ale zda se že to BeTheme a MUFFIN BUILDER má problém se změnami přímo v databázi.

 
Nahoru Odpovědět
11.12.2018 21:24
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.