dodání ihned! nové
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se PHP. Zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Hledáme programátora do rostoucího týmu ITnetwork.cz, 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací
PHP week
Avatar
smoukey
Člen
Avatar
smoukey:17.3.2016 22:59

Ahoj,

mám problém. Vyvíjím weby na localhostu, samozřejmě php/mysql takže mám XAMPP nainstalovaný, vše funguje je to ok. Jenže mám problém s tím, že když si vypisuju konkrétní data z databáze, tak mi to nebere diakritiku.

V php.ini mám default charset na utf8
Do db při každém připojení posílám (set names utf8)

Nicméně mi to stejně při výpisu z db píše diakritiku jako: TEst p?�sp?vek �?��?�+��??���?�

BTW: Když data hodím na hosting a přeimportuju db, tak na serveru to běží bez problému, diakritika je v pohodě. Takže bych se chtěl zeptat, kde mám chybu v konfiguraci lokálního serveru?

Předem děkuji za odpovědi.
S pozdravem
Jan Rulc

 
Odpovědět
17.3.2016 22:59
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
smoukey
Člen
Avatar
smoukey:17.3.2016 23:11

Vyřešeno, psal jsem špatně dotaz na kódování do db...

Akceptované řešení
+5 Zkušeností
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět
17.3.2016 23:11
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 2 zpráv z 2.