Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy. A zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu - Více informací.
Hledáme koordinátorku kurzů a programátora, 100% home office, 100% flexibilní. Prozkoumej aktuální pozice
Java week
Avatar
vfsdfsdfdsf
Člen
Avatar
vfsdfsdfdsf:6.2.2014 15:34

Ahoj, učím se C# a pracuji s Visual Studiem... moc se mi líbí, jak Visualko samo zarovnává bloky - např.
if (výraz)
{
    // blabla
}
Dá se toto chování simulovat i v NetBeans? Např. pluginem nebo někde přímo v nastavení? V NetBeans pracuji s Javou, XHTML, CSS, JS a PHP, takže využívám obě IDE.

Mockrát díky

Editováno 6.2.2014 15:34
 
Odpovědět
6.2.2014 15:34
Avatar
Odpovídá na vfsdfsdfdsf
Michal Žůrek - misaz:6.2.2014 15:37

no nevím, v NetBeans se toho moc nedá. Každopásně XHTML, CSS, JS i PHP můžeš psát taky ve VS, takže jestli ti to tam vyhovuje víc.

 
Nahoru Odpovědět
6.2.2014 15:37
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vfsdfsdfdsf
Jan Vargovský:6.2.2014 15:37

Source -> Format code (alt + shift + f)

 
Nahoru Odpovědět
6.2.2014 15:37
Avatar
vfsdfsdfdsf
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
vfsdfsdfdsf:6.2.2014 15:45

Ahoj, tato funkce mi udělá drobné úpravy jako např. v PHP přidá mezery z obou stran u tečky (u spojování řetězců), odsadí, apod... leč složené závorky nechá tam kde jsou...

Michal Žůrek - misaz Právě na ten web mi více vyhovuje NetBeans, ve Visualku se mi dělá dobře opravdu jen C#... nějak jsem si takto zvykl :)

 
Nahoru Odpovědět
6.2.2014 15:45
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vfsdfsdfdsf
Jan Vargovský:6.2.2014 15:47

Jak to myslíš nechá tam kde jsou? C# má trošku jiné konvence na kód než Java.

 
Nahoru Odpovědět
6.2.2014 15:47
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
vfsdfsdfdsf
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
vfsdfsdfdsf:6.2.2014 15:52

Prostě s nimi nic neudělá - neposune je... Ty jazyky mi přijdou tak podobné, že konvence si tady spíš určuje programátor...

Ale už jsem na to přišel :)

Tools -> Options -> Editor -> Formatting -> Braces -> New Line

A už to dělá přesně jako ve Visualku :)

 
Nahoru Odpovědět
6.2.2014 15:52
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vfsdfsdfdsf
Jan Vargovský:6.2.2014 15:57

Jestli myslíš třeba

if(...){
}

za

if(...)
{
}

Tak jsi asi neviděl dost programátorů, neviděl jsem nikoho kdo by to používal jinak,v C# se píše na nový řádek v Jave ještě na ten starý.

 
Nahoru Odpovědět
6.2.2014 15:57
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
mkub:6.2.2014 19:49

a ja vsade pisem v tomto tvare:

function () {
  if (...) {
    1_prikaz();
    2_prikaz();
    .
    .
    .
    n_prikaz();
  }
  prikaz_a();
  prikaz_b();
  .
  .
  .
  prikaz_n();
}

inac zapis blokov tak, ci tak je jedno, parser prazdne znaky (medzeru, tabulator, poznamky) ignoruje

 
Nahoru Odpovědět
6.2.2014 19:49
Avatar
Neaktivní uživatel:6.2.2014 19:56

U javy je také běžné psát else na stejný řádek jako uzavírací závorkou pro if

if(...){
  ...
}else{
  ...
}
Nahoru Odpovědět
6.2.2014 19:56
Neaktivní uživatelský účet
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.