Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Arduino IDE na 64bit windows?

Hardware PC Mikrokontroléry Arduino IDE na 64bit windows?

Aktivity (1)
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
ostrozan:12.3.2016 21:58

Už jsem instaloval arduino IDE na kde co, ale vždy to byl 32 bit
teď poprvé jsem to instaloval na W7 64bit a mám problém - při kompilaci to vyhodí chybu:

C:\Program Files (x86)\Arduino\har­dware\tools\a­vr/bin/avr-ar: unable to rename 'core\core.a'; reason: Permission denied

Proč to přejmenovává jádro?
A jak to povolit?

Editováno 12.3.2016 21:58
 
Odpovědět 12.3.2016 21:58
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ostrozan
Adam Ježek:12.3.2016 22:13

Kde máš uloženou složku s Arduinem? Executable je v Program files, ale data (knihovny, sketch, atd)by měly bejt někde, kde neni třeba admin na write permission. Výchoží bejvá v Documents, nepovedlo se ti to změnit?

Nahoru Odpovědět 12.3.2016 22:13
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
ostrozan:12.3.2016 22:58

Je to v Documents - tam se při instalaci vytvořila složka "Arduino" a v ní "Libraries" - zatím prázdné, ještě jsem tam nic nestahoval
sketch mám v Documents\Ardu­ino\Projects

Ale to je stejné jako když jsem to instaloval na W7 32, nebo Ubuntu 32 - tam nebyl nikdy problém

 
Nahoru Odpovědět 12.3.2016 22:58
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ostrozan
Adam Ježek:13.3.2016 0:36

Když zkusíte IDE spustit jako administrátor, co se stane?
Pokud v nastavení zapnete detailní výstup při kompilaci, můžete sem dát všechno co to vypíše do černého okýnka?

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 13.3.2016 0:36
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
ostrozan:13.3.2016 7:49

No jo "administrator" - už dlouho jsem to nemusel použít

Dík, samozřejmě už je to OK

ps: Na této síti si tykáme :) - jak se píše v boxu pro odpovědi :)

 
Nahoru Odpovědět 13.3.2016 7:49
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ostrozan
Adam Ježek:13.3.2016 8:49

Spouštět to jako admin není zrovna šťastné řešení. Tím se potvrdilo, že má někde něco, kde nemá práva. Teď by to chtělo zjistit kde a co.

Nahoru Odpovědět  +1 13.3.2016 8:49
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Martin Dráb
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Martin Dráb:13.3.2016 13:06

Nedávno jsem instaloval Arduino IDE na W8.1 64bit a vše se nakopírovalo do Program Files (x86). Moc se mi nezdá, že by si tohoto problému byli autoři nějak vědomi. Jelikož mám aktuálně vypnuté UAC, tak zatím vše funguje, jak má... ale optimální to není.

Ale určitě by šlo některé věci manuálně přesunout na lepší místo a přenstavit cesty.

Nahoru Odpovědět 13.3.2016 13:06
2 + 2 = 5 for extremely large values of 2
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
ostrozan:13.3.2016 13:26

Nevím, kompilace se zasekne tady:

"C:\Program Files (x86)\Arduino\har­dware\tools\a­vr/bin/avr-ar" rcs "C:\Users\Leno­vo\AppData\Lo­cal\Temp\buil­d111c1fcbb0db364f0df2f17­d70a5c782.tmp\co­re\core.a" "C:\Users\Leno­vo\AppData\Lo­cal\Temp\buil­d111c1fcbb0db364f0df2f17­d70a5c782.tmp\co­re\wiring_pul­se.S.o"
C:\Program Files (x86)\Arduino\har­dware\tools\a­vr/bin/avr-ar: unable to rename 'C:\Users\Leno­vo\AppData\Lo­cal\Temp\buil­d111c1fcbb0db364f0df2f17­d70a5c782.tmp\co­re\core.a'; reason: Permission denied

tučně je chybová hláška

moc tomu nerozumím, ale tipuju (podle té hlášky "unable to rename") že se snaží přejmenovat soubor core.a na wiring_pulse.S.o což ale jako admin stejně nedělá - soubory jsou tam po kompilaci oba

Jinak nikdy jsem se nějak moc nemusel zabývat spouštěním aplkací jako admin , tak jsem ani nepátral po tom, jestli je to dobré nebo ne.
A jestli ne - tak proč?

 
Nahoru Odpovědět 13.3.2016 13:26
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Dráb
ostrozan:13.3.2016 13:33

Taky to mám v Program Files (x86), ale to bude asi tím,že existuje pro windows jen jakási univerzální verze nejspíš 32 bit - na rozdíl od linuxu, pro který je verze jak 32, tak 64 bit

 
Nahoru Odpovědět 13.3.2016 13:33
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.