Diskuze: Arduino - Reflexe

Hardware PC Hardware Ostatní hardware Arduino - Reflexe

Aktivity (1)
Avatar
Denis Homolík (Alfonz):19.10.2014 18:27

Čau,
Je je v Arduinu možné volat metody pomocí stringu jako např. u PHP?

$class->$string("Hello");
Odpovědět 19.10.2014 18:27
Vše je možné, dokud si to myslíte!
Avatar
Eldan
Člen
Avatar
Eldan:27.10.2014 12:40

Pokud se ptáš na možnost objektového programování, tak ano. Ale určitě ne tak jako v PHP (to Arduino neumí), nábrž například v C++ ;)

Nahoru Odpovědět 27.10.2014 12:40
Unobfuscated executable == free source code
Avatar
Odpovídá na Eldan
Denis Homolík (Alfonz):27.10.2014 12:46

Myslel jsem to tak že si název té metody uložím do stringu a pak ji zavolám.

Nahoru Odpovědět 27.10.2014 12:46
Vše je možné, dokud si to myslíte!
Avatar
Eldan
Člen
Avatar
Eldan:27.10.2014 12:50

To je součást OOP, v C++ to určitě jde. Ale není to nic jednoduchého :)

Nahoru Odpovědět 27.10.2014 12:50
Unobfuscated executable == free source code
Avatar
tomisoka
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Denis Homolík (Alfonz)
tomisoka:27.10.2014 15:24

A nestačí ti uložit si metodu do pointeru? Pokud ano tak to umí i samotné C. Jinak C ani C++ nepodporují volání metody pomocí stringu.

 
Nahoru Odpovědět 27.10.2014 15:24
Avatar
Odpovídá na tomisoka
Denis Homolík (Alfonz):27.10.2014 21:15

Já dostanu ve stringu název metody kterou bych měl zavolat.

Nahoru Odpovědět 27.10.2014 21:15
Vše je možné, dokud si to myslíte!
Avatar
Eldan
Člen
Avatar
Eldan:27.10.2014 23:00

Tak s tím trochu pracuj. Dá se to řešit mnoha způsoby, a taková věc jaká jde v PHP se v C++ DÁ udělat, to mi nikdo nevymluví. Jen si nemyslím že je to to nejsnažší a nejsprávnější. Jak přesně se to dá udělat si nejsem jistý, ale kouknu na to a dám vědět co jsem zjistil.

Nahoru Odpovědět  +1 27.10.2014 23:00
Unobfuscated executable == free source code
Avatar
Eldan
Člen
Avatar
Eldan:28.10.2014 11:08

Tak jedno rychlé googlení a tady je výsledek: http://stackoverflow.com/…dstring-in-c

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 28.10.2014 11:08
Unobfuscated executable == free source code
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.