Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
zadanie.projektu:30.5.2015 21:30

Ahoj, chcel by soms a opytat aky je rozdiel medzi CSS v style a css pripojenom externe. dakujem za rady

 
Odpovědět 30.5.2015 21:30
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na zadanie.projektu
IT Man:30.5.2015 21:34

Pokud to máš v <style>, je to nevalidní a nepřehledné. :D

Nahoru Odpovědět  -1 30.5.2015 21:34
Cokoliv a kdokoliv může jednou uspět.
Avatar
Martin Bruna
Člen
Avatar
Odpovídá na zadanie.projektu
Martin Bruna:30.5.2015 21:34

v <style> ma větší prioritu, ale nepoužívá se to, protože chceš mít oddělenou strukturu a vzhled.

 
Nahoru Odpovědět  -2 30.5.2015 21:34
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na zadanie.projektu
Jiří Gracík:30.5.2015 21:35

Ve funkčnosti rozdíl není. Výhoda stylu v externím souboru je ta, že to napíšeš jen jednou a pak ve všech html souborech pouze připojíš externí styl. Když něco změníš, tak se to změní všude a nemusíš to přepisovat v každém souboru zvlášť. Navíc externí styl se stáhne do cashe a nebude se (při správně konfiguraci) stahovat pokaždé znovu.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +4 30.5.2015 21:35
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na IT Man
Jiří Gracík:30.5.2015 21:37

Je to validní.

Nahoru Odpovědět  -2 30.5.2015 21:37
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Bruna
Jiří Gracík:30.5.2015 21:41

Ani to není pravda, záleží na pořadí, ne na způsobu zápisu.

Editováno 30.5.2015 21:42
Nahoru Odpovědět  ±0 30.5.2015 21:41
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Tomáš123
Člen
Avatar
Tomáš123:30.5.2015 21:42

CSS v prvku <style> má väčšiu prioritu ako externe prilinkované CSS. Externé CSS sa zas cachuje, takže ho prehliadač nemusí stále načítavať a je aj ľahšie upraviteľné. Nemusíš editovať každé CSS v hlavičke HTML, stačí iba jeden súbor.

Nahoru Odpovědět  ±0 30.5.2015 21:42
Keby nebolo Internetu Exploreru, nebolo by dnešného internetu.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tomáš123
Jiří Gracík:30.5.2015 21:42

Kde jste to oba vzali, že má větší prioritu?

// Jo takhle, vy myslíte atribut style. Myslím si, že spíš myslel element style v hlavičce

Editováno 30.5.2015 21:44
Nahoru Odpovědět  +2 30.5.2015 21:42
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Tomáš123
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Tomáš123:30.5.2015 21:43

Proste je to tak. Externý štýlopis má najmenšiu prioritu, v <style> je priorita väčšia a inline zápis má prioritu najväčšiu.

Nahoru Odpovědět  ±0 30.5.2015 21:43
Keby nebolo Internetu Exploreru, nebolo by dnešného internetu.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tomáš123
Jiří Gracík:30.5.2015 21:44

Ne není :D Běž si to vyzkoušet.

Nahoru Odpovědět 30.5.2015 21:44
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:30.5.2015 21:46

Zkoušel jsem styly v elementu <style> vs import externího css a opravdu záleží na pořadí -> prostě co se napíše poslední, to se aplikuje.

Btw. rozvedl bych tu přednost CSS, která je následující:

!important
inline (v HTML)
#id
.class
[atribut]
elementy
Editováno 30.5.2015 21:46
Nahoru Odpovědět  +1 30.5.2015 21:46
Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat na cokoli se mě můžeš na https://github.com/HoBi/...
Avatar
Tomáš123
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět  -3 30.5.2015 21:46
Keby nebolo Internetu Exploreru, nebolo by dnešného internetu.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tomáš123
Jiří Gracík:30.5.2015 21:48

Bavíme se o externím stylu a stylu v hlavičce, ne o inline stylu. A ve finále to platí i pro inline styl, nemá přednost, ale aplikuje se, protože je definovaný jako poslední.

Nahoru Odpovědět  +1 30.5.2015 21:48
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Dominik Gavrecký:30.5.2015 21:48

Akú správnu konfiguráciu máš na mysli ? ...

Nahoru Odpovědět 30.5.2015 21:48
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tomáš123
Honza Bittner:30.5.2015 21:48

Ve tvé ukázce máš nalinkován externí CSS před tím v elementu <style>, a proto se aplikuje spíše to ve <style>, nežli v externím.

ALE TO JE VŠECHNO OTÁZKA POŘADÍ - NEZÁLEŽÍ NA TOM, JESTLI TO JE EXTERNĚ, NEBO VE <STYLE> => TYTO ZÁPISY SI JSOU ROVNOCENY.

Nahoru Odpovědět  +2 30.5.2015 21:48
Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat na cokoli se mě můžeš na https://github.com/HoBi/...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Dominik Gavrecký
Jiří Gracík:30.5.2015 21:52

Mám na mysli konfiguraci webserveru, zda je povolené cashování souborů, nebo alespoň css souborů.

Nahoru Odpovědět  +1 30.5.2015 21:52
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Jiří Gracík:30.5.2015 21:53

BTW by mě zajímalo to mínus na mém příspěvku, že je to validní. Každý, kdo si to dá do validátoru, tak to musí jasně vidět :)

Nahoru Odpovědět 30.5.2015 21:53
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Martin Bruna
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Martin Bruna:30.5.2015 21:53

wow tak o tomhle sem nevěděl :D omlouvám se za matení

 
Nahoru Odpovědět  +1 30.5.2015 21:53
Avatar
Tomáš123
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Tomáš123:30.5.2015 21:53

Áno, to je pravda.

Nahoru Odpovědět  +1 30.5.2015 21:53
Keby nebolo Internetu Exploreru, nebolo by dnešného internetu.
Avatar
zadanie.projektu:30.5.2015 22:01

Aha, takze takto. dakujem za vysvetlenie.

 
Nahoru Odpovědět 30.5.2015 22:01
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 20 zpráv z 20.