Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
Vojta Pšenák
Redaktor
Avatar
Vojta Pšenák:24.2.2013 12:16

Ahoj, slyšel jsem o programování pro Android v HTML5 a CSS3 - je na to nějaký kompilátor (pokud možno pro ubuntu nebo běžící pod Wine) nebo se to dá na web jako html stránka ? Předem děkuji za odpověď
A nevíte kde sehnat android 2 průvodce programováním mobilních aplikacích v PDF ?

 
Odpovědět 24.2.2013 12:16
Avatar
Don
Člen
Avatar
Odpovídá na Vojta Pšenák
Don:24.2.2013 12:32

v html5 se nedá programovat, musíš použít k tomu javascript a jeho knihovny a api

 
Nahoru Odpovědět 24.2.2013 12:32
Avatar
Don
Člen
Avatar
Odpovídá na Vojta Pšenák
Don:24.2.2013 12:45

Podívej se na http://phonegap.com/. Mělo by to být to co hledáš. Bez javascriptu to ale nepůjde.

 
Nahoru Odpovědět 24.2.2013 12:45
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Vojta Pšenák
Drahomír Hanák:24.2.2013 13:01

Co se týče HTML5, myslí se tím soubor nových API, se kterými se pracuje i v JavaScriptu. Není to jen označení pro značkovací jazyk. Aplikace může používat třeba HTML5 app cache, local storage atd. čímž ji po prvním načtení můžeš v prohlížeči zobrazit i bez připojení k internetu.

Pořád je to ale aplikace v prohlížeči. Pokud chceš nativní aplikaci, naprogramuj ji raději v javě.

Editováno 24.2.2013 13:04
 
Nahoru Odpovědět 24.2.2013 13:01
Avatar
Vojta Pšenák
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Drahomír Hanák
Vojta Pšenák:24.2.2013 13:26

Díky, v Javě to zkouším, ale nějak mi nejde do hlavy - a český tutoriálů na Android je sakra málo

 
Nahoru Odpovědět 24.2.2013 13:26
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.