Chci geek triko! Chci geek triko!
Extra 10 % bodů navíc a tričko zdarma při zadání kódu "TRIKO10"
Avatar
Vejv-cz
Člen
Avatar
Vejv-cz:30. března 11:46

Dobrý den,

jsme amatér který se snaží vytvořit projekt z templat-ů. Ovšem problém je s verzemi bootstrap-u.
Někdy je template psán ve verzi 3.3.0 a jindy v nejnovější 4.0.0.
Je nějaký způsob jak tyto projekty zprovoznit zároveň. (třeba nějaká alternativa include)

Předem děkuji za rady...

 
Odpovědět 30. března 11:46
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Vejv-cz
albertpatera:1. dubna 15:59

Ahoj,
podle mého názoru, mohl bys tam naincludovat obě verze, tzn. Bootstrap 3 i Bootstrap 4. (budeš mít tedy 2 odkazy na externí styly v hlavičce)
Osobně bych používal verzi 4. Domnívám se, že v tom není až takový rozdíl. :-)

 
Nahoru Odpovědět  -3 1. dubna 15:59
Avatar
Fondzee
Člen
Avatar
Fondzee:2. dubna 21:19

nepřijde mi jako dobrý nápad načítat 2x to samé ...
jak myslíš projekty zprovoznit zároveň ?

jako že máš třeba 2 template a z každého chceš použít nějakou část ?

 
Nahoru Odpovědět  +2 2. dubna 21:19
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Fondzee
albertpatera:2. dubna 22:10

Asi máš pravdu, já osobně bych použil verzi 4. Includovat dva souboru s CSS mi přijde zbytečnéé, protože každý dělá to saméé, jen jsou tam nepatrné rozdíly. Záleží na tom, co s tím zamýšlíš. Asi by se to sadalio oužít pouze v případě, kdy bude mít Bootrap odlišné třídy. Vždy se bere jako stěžení ten soubor, který se includuje poslední.

 
Nahoru Odpovědět 2. dubna 22:10
Avatar
Vejv-cz
Člen
Avatar
Vejv-cz:3. dubna 8:57

Dobrý den,
spíše mne zajím, jestli není nějaký způsob jak vložit celý soubor i s hlavičkou do jiného. Ale aby to uživatel nepoznal a zároveň aby implementovaný soubor byl responsní.

Např. navigace je pro Bootstrap 3.3.0 ale obsah stránky je na Bootstrap 4.0.0.
Když v projektu využiji nejnovější verzi tak se navigace "rozpadne"(přestane fungovat rozbalovací nabídky).
Když to udělám naopak, tak zase obsah stránky vypadá úplně jinak.

Děkuji za Váš zájem...

 
Nahoru Odpovědět 3. dubna 8:57
Avatar
Fondzee
Člen
Avatar
Odpovídá na Vejv-cz
Fondzee:3. dubna 9:39

tohle je v zásadě špatně ... v tuto chvíli odpadá jakákoliv reálná správa verzí/závislostí a td.
nevidím žádnou přidanou hodnotu mít dvě verze BS v projektu.

cesta je využívat template stejných verzí nebo si ty prvky ze starší verzí přizpůsobit.

migrace na bs v4 a věci kolem jsou popsané zde.

 
Nahoru Odpovědět 3. dubna 9:39
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:3. května 14:30

Lze pouzit frame, frame, object. Ale chova se to cele jako obrazek. Takze to neni responsivita, kterou chces.

Nevidim problem prepsat 3 na 4.
Naklonujes stranky. Prepisujes css a porovnavas 2 okna, aby to vypadalo aspon trosku stejne. mne osobne se libi grafika z verze 3. Ale lepe se asi styluje 4.
Nebo naklonujes cms, zobrazujes data ze stejne db.
V obou pripadech delas upravy bokem, takze uzivatel se to dozvi, az kdyz to nakopirujes na ostrou verzi. A, je dobre si delat zalohy. Zabalit si treba zipem puvodni verzi. Vzdycky se da neco zmrvit.

Je tu moznost, jak provozovat, aspon castecne obe verze. Muzes pred tridy a idecka vlozit prefix a totez provest v html strankach. Nevim, kolik moc toho bude treba upravovat v js. Ale prepsat vsechny class v html asi tez nebude stranda :) mozna nejaky php programek, ktery probere jednotliva css, vyseparuje class a pousi se tam dat prefixy a soucasne to opravit i ve strankach.
.btn-success ... zmenis na
.b3_btn-success
a kdyz narazis na .b3_neco, tak uz tam nic pridavat nebudes.

 
Nahoru Odpovědět 3. května 14:30
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:4. května 7:42

Napadlo mne jeste jedno elegantni reseni. Mimochodem, chybka, minule, pouzivam verzi BT 2.3, kvuli vzhledu.
Slo by vytvorit class .bootstrap3. A vsechny stare veci obalit do divu s tou class. Pod link na css4 pridat link na css3. Upravit ho tak, aby na zacatku kazde definice byla nejdriv class .bootstrap3 a az pak jine class, id, tagy.
Jediny problem by nastal pak s javascripty a tim, co prebici verze 4. Cili, u verze 2.3 mam soubor
bootstrap/css/bo­otstrap.css (minifikovanou verzi nepouziji nebo bych ji musel minifikovat)

// vynecham ted zacatek, ale ten tez upravit!
article,
aside,
details,
figcaption,
figure,
footer,
header,
hgroup,
nav,
section {
  display: block;
}

audio,
canvas,
video {
  display: inline-block;
  *display: inline;
  *zoom: 1;
}

audio:not([controls]) {
  display: none;
}

html {
  font-size: 100%;
  -webkit-text-size-adjust: 100%;
      -ms-text-size-adjust: 100%;
}

a:focus {
  outline: thin dotted #333;
  outline: 5px auto -webkit-focus-ring-color;
  outline-offset: -2px;
}

--- zmenis na ---

.bootstrap3 article,
.bootstrap3 aside,
.bootstrap3 details,
.bootstrap3 figcaption,
.bootstrap3 figure,
.bootstrap3 footer,
.bootstrap3 header,
.bootstrap3 hgroup,
.bootstrap3 nav,
.bootstrap3 section {
  display: block;
}

.bootstrap3 audio,
.bootstrap3 canvas,
.bootstrap3 video {
  display: inline-block;
  *display: inline;
  *zoom: 1;
}

.bootstrap3 audio:not([controls]) {
  display: none;
}

html { --- tady s tim nelze nic udelat. leda bys tu class dal do html, ale to nektere prohlizece nemusi akceptovat, pak by to slo zmenit na
html.bootstrap3 {
  font-size: 100%;
  -webkit-text-size-adjust: 100%;
      -ms-text-size-adjust: 100%;
}

.bootstrap3 a:focus {
  outline: thin dotted #333;
  outline: 5px auto -webkit-focus-ring-color;
  outline-offset: -2px;
}

<body>
<div class="bootstrap3">
...
</div>
</body>

 
Nahoru Odpovědět 4. května 7:42
Avatar
Vejv-cz
Člen
Avatar
Odpovídá na Peter Mlich
Vejv-cz:4. května 15:20

Dobrý den,
děkuji Vám za radu, vyzkouším to.

 
Nahoru Odpovědět 4. května 15:20
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.