Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
marcopolo2542001:5.5.2016 20:00

Zdravím,
měl bych takový problém.. http://kod.djpw.cz/wqxb
Mám udělané menu, kde po :hover mám nastavený border kolem odkazu..Když na to ale najedu myší,border mi posune od sebe všechno ostatní.Jde nějak nastavit, aby to neposouvalo nic ?
Zatím jsem to řešil záporným marginem, ale jak vidím, není to žádná sláva.
Díky předem..

Editováno 5.5.2016 20:00
 
Odpovědět 5.5.2016 20:00
Avatar
TomasGlawaty
Člen
Avatar
Odpovídá na marcopolo2542001
TomasGlawaty:5.5.2016 20:18

Ten margin z nav ul a:hover odstraň a tohle přidej

nav ul a {
        /* ... */
        border: 1px solid transparent;
}
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 5.5.2016 20:18
Člověk může dosáhnout čeho si zamane. Jen musí chtít, případně něco obětovat ...
Avatar
marcopolo2542001:5.5.2016 20:32

I po přidání toho kódu co jsi psal to dělá to samé..
Na menším zobrazení to vidět není, pokud to dám na celou obrazovku ( http://kod.djpw.cz/wqxb- ) tak to pořád dělá..

Editováno 5.5.2016 20:34
 
Nahoru Odpovědět 5.5.2016 20:32
Avatar
marcopolo2542001:5.5.2016 20:37

#EDIT:

Všechno funguje, toho postu nad tím si nevšímejte..Měl jsem nastavené větší písmo u :hoveru..
Takže díky moc :-)

 
Nahoru Odpovědět 5.5.2016 20:37
Avatar
Tomáš123
Člen
Avatar
Odpovídá na marcopolo2542001
Tomáš123:5.5.2016 21:21

ale jak vidím, není to žádná sláva

Prečo by to nebola sláva? Samozrejme, že to odskakuje, keď kompenzácia posunu má o pol pixela väčšiu hodnotu... Napíš tam margin: -1px. Staršie prehliadače nepodporujú prehľadné rámčeky; rámček sa môže napríklad zobraziť vo farbe písma a zbytočne spôsobovať defekty na vzhľade.

Nahoru Odpovědět 5.5.2016 21:21
Keby nebolo Internetu Exploreru, nebolo by dnešného internetu.
Avatar
TomasGlawaty
Člen
Avatar
Odpovídá na Tomáš123
TomasGlawaty:6.5.2016 10:33

Ale :) ono někdo snad ještě optimalizuje weby pro IE6 ?

A i kdyby, tak může nastavit stejnou barvu, jakou bude mít na pozadí. Nicméně bych to neřešil a nechal tam transparent

Nahoru Odpovědět  +1 6.5.2016 10:33
Člověk může dosáhnout čeho si zamane. Jen musí chtít, případně něco obětovat ...
Avatar
Odpovídá na Tomáš123
marcopolo2542001:8.5.2016 7:09

Protože když jsem tam měl -1px pořád to odskakovalo,jinak bych tu nepsal.. A v kódu jsem měl margin -1.5px ( tuším ) protože to odskakovalo méně, než při marginu -1px.

 
Nahoru Odpovědět 8.5.2016 7:09
Avatar
Ján Timoranský
Redaktor
Avatar
Ján Timoranský:8.5.2016 9:45

Nepomohlo by jednoducho toto?

box-sizing: border-box;

Nahoru Odpovědět 8.5.2016 9:45
Find what you love and let it kill you.
Avatar
Tomáš123
Člen
Avatar
Odpovídá na marcopolo2542001
Tomáš123:8.5.2016 11:39

V ktorom prehliadači ti v tejto ukážke (http://kod.djpw.cz/esxb) niečo odskakuje?

Nahoru Odpovědět 8.5.2016 11:39
Keby nebolo Internetu Exploreru, nebolo by dnešného internetu.
Avatar
Tomáš123
Člen
Avatar
Odpovídá na Ján Timoranský
Tomáš123:8.5.2016 11:45

Nie. Ak je hodnota šírky resp. výšky auto, box-sizing vôbec neovplyvňuje vykreslenie rámčekov a vnútorných okrajov. Vždy sa vytvoria z vnútra prvku.

Nahoru Odpovědět 8.5.2016 11:45
Keby nebolo Internetu Exploreru, nebolo by dnešného internetu.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.