Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Aktuálně: Postihly zákazy tvou profesi? Poptávka po ajťácích prudce roste, využij slevové akce 80% výuky zdarma!
https://www.itnetwork.cz/csharp

Diskuze: CSS 2 image

Aktivity (3)
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
albertpatera:20.1.2013 19:38

ahoj...mám takovej problém, chtěl bych se zeptat, když ,mám 2 obrázky a chci u každýho obrázku jinou velikost, tak nastavim atribut:

img

, tak si tam nastavim šířku a výšku obrázku tak to nastavim v jednom css souboru, ale já chci mím 2 obráky a 2 rozdílný velikosti těch obrázků. Napadlo mě, že bych ještě založil jeden php nebo html soubor a jeden css soubor a ten jeden soubor bych pak tam menorou include ten soubor naincludoval. Dá se to udělat i jinak?? Díky za odpověd.

 
Odpovědět
20.1.2013 19:38
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na albertpatera
matesax:20.1.2013 19:45

Coo?

<img id="prvni"/>
<img id="druhy"/>

CSS:

#prvni {}
#druhy {}
 
Nahoru Odpovědět
20.1.2013 19:45
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
albertpatera:20.1.2013 20:06

ok diky tohle me nenapadlo :D

 
Nahoru Odpovědět
20.1.2013 20:06
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na albertpatera
matesax:20.1.2013 20:11

Msto id můžeš vložit přímo style="" - pokud nebudeš toto stylování používat na jiný tag. Ovšem já jsem nikdy nepotřeboval nastavovat velikost obrázku - chceš-li například vycentrovat obrázek přes margin, není třeba zadávat rozměry, nýbrž:

display: inline-block;
 
Nahoru Odpovědět
20.1.2013 20:11
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
albertpatera:20.1.2013 20:29

nějak to porad nejde, tak jsem to uploadnul https://gist.github.com/4581046
fakt nevim, jak to udelat, nevíte někdo?? díky moc.

 
Nahoru Odpovědět
20.1.2013 20:29
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na albertpatera
matesax:20.1.2013 20:36

Vždyť tam do ID nemáš... Tedy máš jen jednoho a to špatně - to ti jít nemůže - chybí ti ";"...

#prvni
{
    width: 200px;
    height: 1000em; //tvl. - co to je? :)
}

Tato stránka se bude načítat celý týden a rok na to... Takovéto obrázky nepatří na web, ale na zeď - místo tapety... :)

Editováno 20.1.2013 20:37
 
Nahoru Odpovědět
20.1.2013 20:36
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.