Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Dvě otázky

HTML a CSS HTML a CSS Dvě otázky American English version English version

Aktivity (1)
Avatar

Člen
Avatar
:13.6.2014 21:55

Mám dvě otázky, když mám dva sloupce na stránce jak to řešíte? Protože mi vždycky zbývá přebytečné místu pod prvním sloupcem podle toho jak je ten druhý velký... A ještě jak stylujete patičku, že je vždy dole na stránce?

 
Odpovědět 13.6.2014 21:55
Avatar
Honza Bittner
Šupák
Avatar
Odpovídá na
Honza Bittner:13.6.2014 21:59

Pokud máš 2 sloupce, typicky jeden pro obsah a druhý pro reklamy etc., tak se celý, nebo část toho menšího stane sticky. Podobně jako tady na ITnetworku. ;)

Patička se nedá dát aby byla "vždy" dole... Může být fixní, tzn. úplně vždy dole na monitoru, nebo úplně dole pod obsahem i při scrollování - to je ale dole jen díky množství obsahu.

Nahoru Odpovědět  +1 13.6.2014 21:59
Milovník Dartu. Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://github.com/...
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
:13.6.2014 22:05

U toho prvního jsem to myslel asi jinak, dám taky příklad z itnetwork, na úvodní stránce má vlevo různé aktivity a vpravo nové články. Když dělám stránku já, tak mi zbyde pod různýma aktivitama voné místo a to místo je výška nových článků. A mě zajímá jak se zbavím toho volného místa?

 
Nahoru Odpovědět 13.6.2014 22:05
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na
Samuel Illo :13.6.2014 22:16

Jedna z možností je nastavenie float: left/right podľa toho čo potrebuješ.

//EDIT: No a pätičku ako najväčší rebel dávam na samý vrch :DD

Editováno 13.6.2014 22:17
Nahoru Odpovědět  +1 13.6.2014 22:16
www.samuelillo.com | www.github.com/lamka02sk
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
:13.6.2014 22:20

Float jsem zkoušel a druhý sloupec se mi nedal vedle. Mohl bych poprosit jen o malou úkazku já to děláš?

 
Nahoru Odpovědět 13.6.2014 22:20
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na
Samuel Illo :13.6.2014 22:26

Záleží ako to chceš.
kod

<div class='obsah'>
     <div class='a'>
     </div>
     <div class='b'>
     </div>
</div>

styly

.obsah {
    blablabla
}

.a {
    position: relative;
    float: left;
}
....

niekomu sa asi pacit nemusi ale funguje to position mozes nechat aj static

Editováno 13.6.2014 22:27
Nahoru Odpovědět 13.6.2014 22:26
www.samuelillo.com | www.github.com/lamka02sk
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
:13.6.2014 22:29

Dobře, díky.

 
Nahoru Odpovědět 13.6.2014 22:29
Avatar
Jan Kožnárek (Creevek_CZ):14.6.2014 0:51

Prostě udělam tabulku a dam ten div do ní :D

Nahoru Odpovědět 14.6.2014 0:51
Lenost matka pokroku. Twitter: @Creevek_CZ
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Kožnárek (Creevek_CZ)
mkub:14.6.2014 3:01

layout pomocou tabulky sa ani nerobi v tejto dobe... tabulka sa pouziva uplne na ine veci, napr. na tabulkove udaje
a okrem toho tabulka aj spomaluje vykreslovanie stranky

 
Nahoru Odpovědět  +1 14.6.2014 3:01
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.