Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
Bogdan
Redaktor
Avatar
Bogdan:5.7.2014 18:10

Hoj,

chci se zeptat, jak dosáhnu toho aby se zdrojový kód zobrazíl bez mezer atd..
např. jako tu view-source:http://azure.microsoft.com/en-us/ nebo view-source:http://www.seznam.cz/

Díky

 
Odpovědět 5.7.2014 18:10
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Bogdan
Honza Bittner:5.7.2014 18:21

Je to styl COMPRESSED. Online si to můžeš vyzkoušet třeba na http://goo.gl/ZLcrh avšak určitě existují nějaké pluginy do libovolného editoru.

Nahoru Odpovědět  +2 5.7.2014 18:21
Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat na cokoli se mě můžeš na https://github.com/HoBi/...
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Daniel Zábojník:8.7.2014 15:30

A chtěl bych se zeptat je to lepší to nechat normálně nebo když už máme vše dokončeno tak to COMPRESOVAT? Děkuji

Nahoru Odpovědět 8.7.2014 15:30
Nesnáším psaní { } ale bohužel jsou potřeba a vyhnout se jim nejde!
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Zábojník
Honza Bittner:8.7.2014 15:56

Nu tak zrovna u HTML to je jedno, avšak nechával bych to normálně. ;)

Nahoru Odpovědět 8.7.2014 15:56
Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat na cokoli se mě můžeš na https://github.com/HoBi/...
Avatar
David Jančík [sczdavos]
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Bogdan
David Jančík [sczdavos]:8.7.2014 17:02

Dělá se to, aby návštěvník např. na EDGE nemusel stahovat tak velké množství dat. Ta komprese to o něco zmenší pak se eště používají komprimační algoritmy. Dělá se to ve skriptovacích jazycích při generování stránky. Máš lepší si to někde stáhnout ozkoušené jinak tam hrozí spousta problémů, které ti pak můžou znepříjemnit debug (na lokálu si dát určitě podmínku na vypnutí).

Tady máš kdyžtak co používám ve svém systému: http://www.itnetwork.cz/dev-lighter/410
Ze začátku mě to připadalo celkem super. Teď si myslím, že je to v podstatě zbytečné. Ale lepší mít do budoucna, kdyby náhodou.
Pak máš samozřejmě ještě minifkátory na javascript a css.

Editováno 8.7.2014 17:04
Nahoru Odpovědět  +2 8.7.2014 17:02
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Bogdan
Redaktor
Avatar
Bogdan:8.7.2014 17:07

Díky, díky
zkoušel jsem to v php, a úplně mi to podělalo web :D

 
Nahoru Odpovědět 8.7.2014 17:07
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.