Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET. Zároveň využij akce až 50 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací:
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Slevovy týden 3/50
Avatar
David
Tvůrce
Avatar
David:23.7.2012 22:53

Chtěl jsem se zeptat jestli se dá vytvořit v html formulář na odeslaní e- mailu?

Odpovědět
23.7.2012 22:53
Nic néni nemožné!
Avatar
David
Tvůrce
Avatar
David:23.7.2012 22:55

a kdyztak jestli nevite na to kod dekuju

Nahoru Odpovědět
23.7.2012 22:55
Nic néni nemožné!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David
David Čápka:24.7.2012 10:59

V HTML těžko, takovéto věci se musí tvořit s pomocí serverového jazyka, např. PHP. Viz tento článek: http://www.itnetwork.cz/index.php?…

Nahoru Odpovědět
24.7.2012 10:59
One of the most common causes of failure is the habit of quitting when one is overtaken by temporary defeat.
Avatar
David
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na David Čápka
David:24.7.2012 19:21

a slo by udělat, že bych vložil php soubor do html jak treba u javascriptu .js soubory

Nahoru Odpovědět
24.7.2012 19:21
Nic néni nemožné!
Avatar
David
Tvůrce
Avatar
David:24.7.2012 19:21

pres externi odkaz

Nahoru Odpovědět
24.7.2012 19:21
Nic néni nemožné!
Avatar
David Jančík
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David
David Jančík:24.7.2012 19:42

Ahoj,
můžeš ale soubor musí mít koncovku php. A nebo v .htaccess musíš upravit koncovky souborů, které má PHP zpracovávat. Něco jako.

AddType application/x-httpd-php .html
AddHandler fphp5 .html

Pak můžeš třeba:

<html>
<head></head>
<body class="page_bg">
Hello, today is <?=date('l, F jS, Y'); ?>.
</body>
</html>

Nebo:

<html>
<head></head>
<body>
<ul>
<?php for($i=1;$i<=5;$i++){ ?>
<li>Menu Item <?= $i ?></li>
<?php } ?>
</ul>
</body>
</html>
Nahoru Odpovědět
24.7.2012 19:42
Zapomeň, že je to nemožné a udělej to ;)
Avatar
David
Tvůrce
Avatar
David:24.7.2012 19:47

dík

Nahoru Odpovědět
24.7.2012 19:47
Nic néni nemožné!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David
David Čápka:24.7.2012 20:11

Nasměroval jsem tě na článek, kde se to řeší. Kdyby sis ho přečetl, shledal bys své další dotazy jako zbytečně. Evidentně jsi se na něj ani nepodíval.

PHP se míchá s HTML, formulář bude tedy vždy v HTML a bude odkázán na PHP skript, který ho zpracuje.

Nahoru Odpovědět
24.7.2012 20:11
One of the most common causes of failure is the habit of quitting when one is overtaken by temporary defeat.
Avatar
Kit
Tvůrce
Avatar
Kit:24.7.2012 20:53

Jde to přímo v HTML i bez PHP.

http://www.jakpsatweb.cz/mail.html

Nahoru Odpovědět
24.7.2012 20:53
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:24.7.2012 21:09

Zajímavé, ale asi to nebude moc spolehlivé, když to závisí na nastavení klienta.

Nahoru Odpovědět
24.7.2012 21:09
One of the most common causes of failure is the habit of quitting when one is overtaken by temporary defeat.
Avatar
Kit
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:24.7.2012 21:25

No a? Myslím si, že je to odpověď na otázku od dave333249. Kdysi to byl nejpoužívanější způsob. Až se prohlížeče časem naučí přesměrovat takový odkaz na otevřený webmail v jiném panelu, bude to fungovat i přes webové rozhraní.

Jistě, přes PHP to složité není, jen je potřeba vyřešit pár bezpečnostních problémů. Přes mailto: se nic řešit nemusí, jen to není pro klienta nejpohodlnější.

Nahoru Odpovědět
24.7.2012 21:25
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.