Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se PHP. A zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Hledáme asistenty pro kurzy programování - pohodová brigáda. Více info
discount 30
Avatar
Kamil
Člen
Avatar
Kamil:13.8.2013 21:11

Zdravím, již už to zde jednou bylo ale bohužel pořád nevím co s tím.
Chyba je v tom,že z tohoto kodu:

<!DOCTYPE html>
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<html lang="cs">
<head>
<title></title>
<meta charset="utf-8">
<link rel="stylesheet" href="style.css" text="text/css">
<link rel="stylesheet" href="facebook.css" text="text/css">
</head>
  <style type="text/css">


.wireframemenu{
border: 1px solid #C0C0C0;
background-color: white;
border-bottom-width: 0;
width: 170px;
}

* html .wireframemenu{
width: 164px;
}

.wireframemenu ul{
padding: 0;
margin: 0;
list-style-type: none;
}

.wireframemenu a{
font: bold 13px Verdana;
padding: 4px 3px;
display: block;
width: 100%;
color: #595959;
text-decoration: none;
border-bottom: 1px solid #C0C0C0;
}

.wireframemenu a:visited{
color: #595959;
}

html>body .wireframemenu a{
width: auto;
}

.wireframemenu a:hover{
background-color: #F8FBBD;
color: black;
}

/* Druhé*/
.wireframemenus{
border: 1px solid #C0C0C0;
background-color: white;
border-bottom-width: 0;
width: 170px;
}

* html .wireframemenus{
width: 164px;
}

.wireframemenus ul{
padding: 0;
margin: 0;
list-style-type: none;
}

.wireframemenus a{
font: bold 13px Verdana;
padding: 4px 3px;
display: block;
width: 100%;
color: #595959;
text-decoration: none;
border-bottom: 1px solid #C0C0C0;
}

.wireframemenus a:visited{
color: #595959;
}

html>body .wireframemenus a{
width: auto;
}

.wireframemenus a:hover{
background-color: #F8FBBD;
color: black;
}
.wireframemenus{position:absolute;top:32%;left:80%;}





</style>
  <body>
  <div class="wireframemenus">
  <ul>
  <li style="background:black;color:white;"><strong><center>Příští přednáška:</center></strong></li>
  <li><center><?php require("vypis.php");?></center></li>
  </ul>
  </div>


  <div class="obrazek">
  <img src="scientia.png">
  </div>


  <div class="wireframemenu">
  <ul>
  <li style="background:black;color:white;"><strong>Menu</strong></li>
  <li><a href="prekazky.php">Překážky ve studiu</a></li>
  <li><a href="weby.php">Spřátelené weby</a></li>
  <li><a href="diskuze.php">Diskuze</a></li>
    <li><a href="prednasky.php">Přednášky</a></li>
  </ul>
  </div>









  <article>
  <header>

  </header>
  <section>

  <!-----Facebook--->
  <?php require ("facebook.php");?>
  <div id="cssmenu" style="width:900px">
   <ul>
   <li class='active'><a href='index.php'><span>Úvod</span></a></li>
   <li><a href='studium.php'><span>Studium</span></a></li>
   <li><a href='prace.php'><span>Práce</span></a></li>
   <li><a href='komunikace.php'><span>Komunikace</span></a></li>
   <li><a href="vasenapady.php"><span>Napište nám</span></a></li>


</ul>
</div>
<div style="clear:both; margin: 0 0 30px 0;">&nbsp;</div>
<br><br>
<!----Hlavní obsah--->

<?php
  /*require("connect.php");
  $dotaz="select * from clanky";
  $vysledek=mysql_query($dotaz);
  while($radek=mysql_fetch_array($vysledek)){
  echo $radek["clanek"];
  }*/
  ?>
  <font size="4">

<br><br>

<br><br>



<br><br>



<center>Scientia © 2013</center>


  <br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>

  <center><a href="presmerovani.php">Administrace</a></center>
  </section>
  <div class="cistic"></div>
  </article>
<div class="pocitadlo">
</div>
   <div class="paticka">

   </div>


<div class="pocitadlo">

</div>

  </body>
</html>

Se mi na serveru kde chci soubor nahrát tak se zobrazí toto:

<!DOCTYPE html>
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<html lang="cs">
<head>
<title></title>
<meta charset="utf-8">
<link rel="stylesheet" href="style.css" text="text/css">
<link rel="stylesheet" href="facebook.css" text="text/css">
</head>
  <style type="text/css">


.wireframemenu{
border: 1px solid #C0C0C0;
background-color: white;
border-bottom-width: 0;
width: 170px;
}

* html .wireframemenu{
width: 164px;
}

.wireframemenu ul{
padding: 0;
margin: 0;
list-style-type: none;
}

.wireframemenu a{
font: bold 13px Verdana;
padding: 4px 3px;
display: block;
width: 100%;
color: #595959;
text-decoration: none;
border-bottom: 1px solid #C0C0C0;
}

.wireframemenu a:visited{
color: #595959;
}

html>body .wireframemenu a{
width: auto;
}

.wireframemenu a:hover{
background-color: #F8FBBD;
color: black;
}

/* Druh�*/
.wireframemenus{
border: 1px solid #C0C0C0;
background-color: white;
border-bottom-width: 0;
width: 170px;
}

* html .wireframemenus{
width: 164px;
}

.wireframemenus ul{
padding: 0;
margin: 0;
list-style-type: none;
}

.wireframemenus a{
font: bold 13px Verdana;
padding: 4px 3px;
display: block;
width: 100%;
color: #595959;
text-decoration: none;
border-bottom: 1px solid #C0C0C0;
}

.wireframemenus a:visited{
color: #595959;
}

html>body .wireframemenus a{
width: auto;
}

.wireframemenus a:hover{
background-color: #F8FBBD;
color: black;
}
.wireframemenus{position:absolute;top:32%;left:80%;}





</style>
  <body>
  <div class="wireframemenus">
  <ul>
  <li style="background:black;color:white;"><strong><center>P���t� p�edn��ka:</center></strong></li>
  <li><center>

¨

Zkoušel jsem předefinovat hlavičku.
I zvalidovat http://validator.w3.org/check?…

Bohužel vše bez úspešně.
Název souboru je index.php

Mockrát děkuji za pomoc.

Editováno 13.8.2013 21:12
 
Odpovědět
13.8.2013 21:11
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kamil
Kit:13.8.2013 21:18

Značka <style> patří dovnitř <head>. Je dobrým zvykem dávat CSS do samostatného souboru.

Skutečně máš ten text v UTF-8? Obávám se, že ne. Musíš ho do toho kódování překonvertovat.

Editováno 13.8.2013 21:20
Nahoru Odpovědět
13.8.2013 21:18
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kamil
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
Kamil:13.8.2013 21:25

Ano skutečně máš pravdu. UTF-8 tam není, jenom jsem zkoušel překopírovat hlavičku. Měl jsem tam tuto :

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
  <title></title>
  </head>
 
Nahoru Odpovědět
13.8.2013 21:25
Avatar
Michal Žůrek - misaz:13.8.2013 21:27

otevři si zdroják v PSpadu dej Formát -> UTF8, oprav české znaky a ulož. Jo a do headu si dej normální metu.

<meta charset="utf8">
Editováno 13.8.2013 21:28
 
Nahoru Odpovědět
13.8.2013 21:27
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kamil
Kit:13.8.2013 21:29

Tak místo "UTF-8" tam napiš "Windows-1250" a mělo by to jet.

Do budoucna však bude lepší na UTF-8 přejít a všechno překonvertovat, viz Misaz.

Editováno 13.8.2013 21:31
Nahoru Odpovědět
13.8.2013 21:29
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Kamil
Člen
Avatar
Kamil:14.8.2013 6:51

Jinak...
Ukážu vám problém.

Zde se mi v localhostu zobrazí normál stránka, ale na serveru na internetu se zobrazí jen bílá stránka.

 
Nahoru Odpovědět
14.8.2013 6:51
Avatar
Kamil
Člen
Avatar
Odpovídá na Kamil
Kamil:14.8.2013 6:51

Bohužel 2x obrázky nešly vložit do jedné odpovědi.

 
Nahoru Odpovědět
14.8.2013 6:51
Avatar
Odpovídá na Kamil
Michal Žůrek - misaz:14.8.2013 9:35

A co je v zdrojovém kódu (pravý klik -> zobrazit zdrojový kód)? Používáš relativní cesty? Kdybych z mé webovky vyhodil stylesheet taky vypadá podobně.

 
Nahoru Odpovědět
14.8.2013 9:35
Avatar
Michal Žůrek - misaz:14.8.2013 9:54

Teď jsem se ti na to podíval, ale to se vykresluje správně, co víc vykreslit chceš než:

<div class="wireframemenus">
  <ul>
  <li style="background:black;color:white;"><strong><center>Příští přednáška:</center></strong></li>
  <li><center>

krom toho tam nemáš uzavřené body a pár dalších tagů. Jinak můžu se zeptat kde jsi vyhrabal tag center?

 
Nahoru Odpovědět
14.8.2013 9:54
Avatar
Kamil
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
Kamil:14.8.2013 11:24

Vykresluje se to správně? podívej se ještě jednou :)

 
Nahoru Odpovědět
14.8.2013 11:24
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.