Pouze tento týden sleva až 80% na e-learning týkající se Kotlinu
Využij akce až 80% zdarma při nákupu e-learningu. Více informací .
BF summer
Avatar
berry309
Redaktor
Avatar
berry309:20.1.2013 12:13

Jak je na tom html5 a starší prohlížeče. Tady pokud je nejaky web ke kritice, vsude ctu, ze by se to melo delat prehledne podle html5. Jenze co kdyz ma nekdo jeste starsi prohlizece (starsi lidi co ani nevedi, ze se muze neco aktualizovat treba) Udelam web v html5 - section, article atd.. a oni pak budou hledat klempire a najdou nefunkcni stranku. Je nejaky kompromis?

Nebo jak postupujete vy?

 
Odpovědět
20.1.2013 12:13
Avatar
Drahomír Hanák
Redaktor
Avatar
Odpovídá na berry309
Drahomír Hanák:20.1.2013 12:22

Podporu HTML5 si můžeš ověřit na http://caniuse.com Pojistit ji můžeš JavaScriptem https://github.com/…as/html5shiv Stačí pak ve stránce skript použít:

<!--[if IE]>
  <script src="http://html5shiv.googlecode.com/svn/trunk/html5.js"></script>
<![endif]-->

Taky bys měl říct starším prohlížečům, jak má zobrazovat nové (pro ně neznáme) tagy.

article, aside, figure, footer, header, hgroup,
menu, nav, section { display: block; }
 
Nahoru Odpovědět
20.1.2013 12:22
Avatar
berry309
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Drahomír Hanák
berry309:20.1.2013 13:04

A to jim reknu jak? :D jako se "starym" htm si vyhraju tak, ze neni problem, tady to uz je jina :D ted zkousim @font-face a nejakej program na prevod tak to vecer zkusim nejak podle toho tveho scriptu

 
Nahoru Odpovědět
20.1.2013 13:04
Avatar
Drahomír Hanák
Redaktor
Avatar
Odpovídá na berry309
Drahomír Hanák:20.1.2013 13:07

Zrovna font-face asi takhle nepůjde. Najdi si nějaký podobný používaný font a ten uveď ve font-family na druhém místě. Ale tohle moc řešit nemusíš, font-face je dost podporovaná vlastnost ;)

EDIT: Jak jim to řekneš, jsem napsal v tom CSS kódu pod tím ;) Prohlížeče by ty tagy brali jako řádkové. Ty je chceš ale zobrazit do bloku (tak jak se správně mají zobrazit)

Editováno 20.1.2013 13:09
 
Nahoru Odpovědět
20.1.2013 13:07
Avatar
berry309
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Drahomír Hanák
berry309:20.1.2013 13:11

ja nemyslel, ze ten font face budu resit tim, to jsem psal, ze to ted zkousim a pak se vrhnu na to od tebe

hodil by se nejakej nastroj kam bych zadal url a pak klikal na vsechny mozne prohlizece a koukal se kde se co jak zobrazuje :D

 
Nahoru Odpovědět
20.1.2013 13:11
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Drahomír Hanák
Redaktor
Avatar
Odpovídá na berry309
Drahomír Hanák:20.1.2013 13:15

Aha :) Já mám stažené všechny prohlížeče a vždy po dokončení projektu stránku kontroluji. IE je speciální případ. Na to používám IETester (http://www.my-debugbar.com/…ter/HomePage), kde si můžeš stránku otevřít ve více verzích toho prohlížeče.

 
Nahoru Odpovědět
20.1.2013 13:15
Avatar
berry309
Redaktor
Avatar
berry309:20.1.2013 13:18

No ja mam taky vsechny, vzdycky si to otevru ve vsech, ale to ie je strasny

 
Nahoru Odpovědět
20.1.2013 13:18
Avatar
Odpovídá na berry309
Michal Žůrek - misaz:14.3.2013 16:04

IE 10 (případně 9) je celkem fajn. IE 8,7,6,5,4... jsou opravdu nepoužitelné, naštěstí už je moc lidí nepoužívá.

 
Nahoru Odpovědět
14.3.2013 16:04
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek - misaz
Neaktivní uživatel:19.3.2013 18:41

Nedělejte si iluze o nepoužívanosti starých verzí IE. Ze statistik W3C (2013, únor) vyplývá toto:

5.8 % uživatelů - IE 8
0.9 % uživatelů - IE 7
0.2 % uživatelů - IE 6

Tedy něco k sedmi procentům uživatelů používá dnes již odepsaný verze. U osobních stránek to asi extra nevadí, ale dejme tomu nějaký E-Shop optimalizaci pro tenhle šrot řesit musí ...

Nahoru Odpovědět
19.3.2013 18:41
Neaktivní uživatelský účet
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Tato diskuze byla označena moderátorem jako nekonstruktivní a myslíme si, že nemá pro veřejnost příliš vysokou hodnotu. Členy můžete samozřejmě stále oslovit soukromě a to formou zpráv nebo chatu.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.