Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
discount week 80 + hiring

Diskuze: Input type "number" max,min, step v CSS

Aktivity
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
ostrozan:8.4.2016 15:09

Mám spoustu inputů "number" a v nich chci nastavit

<input type="number" min="15" max="25" step="0.5">

tak jsem naivně zkusil:

input[type="number"]{
max:25;
min:15;
step:0.5;
}

ale to nefunguje - hlásí mi to "Unknown property name"
to jsem sice čekal - když chci background, tak taky musím napsat background-color, ale za boha nemůžu nikde vygooglit, jak v CSS na min,max, a step

 
Odpovědět
8.4.2016 15:09
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na ostrozan
:8.4.2016 15:12

Chápu správně, že se pomocí CSS snažíš měnit atributy HTML elementu? To fungovat nebude, musíš použít JS.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět
8.4.2016 15:12
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Richard:8.4.2016 15:17
<input type="number" name="quantity" min="1" max="5" step="0.5">
Editováno 8.4.2016 15:17
Nahoru Odpovědět
8.4.2016 15:17
$action = $_GET['Life']; | Když dáš mínus, napiš proč!
Avatar
Tomáš123
Člen
Avatar
Odpovídá na ostrozan
Tomáš123:8.4.2016 15:18

V CSS to ovplyvniť nejde. Skús použiť JavaScript...

když chci background, tak taky musím napsat background-color

Zhodou náhod nie. Background je zjednocujúca vlastnosť pre background-color, background-image, background-position, background-attachment a background-repeat.

Nahoru Odpovědět
8.4.2016 15:18
Keby nebolo Internetu Exploreru, nebolo by dnešného internetu.
Avatar

Člen
Avatar
:8.4.2016 18:51

Jinak tedy, v JS můžeš upravit atributy takto, jen elementu musíš přiřadit ID (tady jsem mu dal fiktivní superId):

document.getElementById('superId').min = 28;
document.getElementById('superId').max = 38;
document.getElementById('superId').step = 1;
document.getElementById('superId').value = 30;

Snad pochopíš, jak to funguje.

 
Nahoru Odpovědět
8.4.2016 18:51
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na
ostrozan:8.4.2016 19:26

Jsem to ale Matěj :-)
jasně- to přece už nepatří do stylu

no - budu tam mít těch těch inputů hodně a nechce se mi dávat každému Id, tak jsem to vyřešil takto:

function InputsInit()
{
        var inputs= document.getElementsByTagName('input');

        for (var i = 0; i<inputs.length; i++)
                {
                if (inputs[i].type === "number") //mam tam i jine typy inputu
                        {
                        inputs[i].min=15;
                        inputs[i].max=25;
                        inputs[i].step=0.5;
                        }
                }
}

je to funkční, tak doufám, že tam není nějaká chyba

 
Nahoru Odpovědět
8.4.2016 19:26
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na ostrozan
:8.4.2016 21:33

Nejdřív mě zmátly ty složený závorky na dalším řádku, ale vypadá to v pohodě. :D Pokud to funguje, není co řešit.

 
Nahoru Odpovědět
8.4.2016 21:33
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na
ostrozan:8.4.2016 21:51

je jedno kde je závorka - "zvyk je železná košile" (C,C#) - pro mně je to takhle přehlednější

 
Nahoru Odpovědět
8.4.2016 21:51
Avatar
Odpovídá na
Dominik Gavrecký:8.4.2016 22:19

To je ten správny prístup :D

Nahoru Odpovědět
8.4.2016 22:19
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na ostrozan
:8.4.2016 23:10

Jo, je to jedno, jen já to píšu na ten sám řádek jako podmínku/cyklus. Prostě taková estetická věc, která mě ale zmátla. :D

 
Nahoru Odpovědět
8.4.2016 23:10
Avatar
Taskkill
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ostrozan
Taskkill:9.4.2016 0:17

pouzij tenhle selector document.query­SelectorAll("in­put[type=number]"); a nemusis se pak uz v cyklu ptat jestli dany prvek ma typ number

 
Nahoru Odpovědět
9.4.2016 0:17
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Taskkill
ostrozan:9.4.2016 5:14

Tak to mi bohužel nefunguje

 
Nahoru Odpovědět
9.4.2016 5:14
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Taskkill
ostrozan:9.4.2016 7:08

Tak už to funguje :-)
měl jsem tam bordel v indexech

 
Nahoru Odpovědět
9.4.2016 7:08
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.