Využij akce až 80% zdarma při nákupu e-learningu. Více informací .
BF summer
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Snorlax:16.7.2013 20:33

nazdar lidi. Chtěl bych se zeptat zda neznáte nějakou PHP/JS funkci, která zjistí, jestli uživatel má podporu HTML 5. Napadlo mě v PHP zjistit co má za prohlížeč a u jednotlivých si tu podporu vyzkoušel... ale to se mi fakt nechce :D

Odpovědět
16.7.2013 20:33
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Snorlax:16.7.2013 20:37

no do pr... teď jsem si všimnul že ve vláknu není napsáno HTML 5 ale jen HTML... pokud jste si se smíchem otevřeli toto vlákno s myšlenkou jak uživatel nemůže mít html tak se omlouvám :D

Nahoru Odpovědět
16.7.2013 20:37
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Avatar
Neaktivní uživatel:16.7.2013 20:37

To bych nijak neřešil. Dneska HTML5 podporuje většina rozumně uvažujících lidmi používaných prohlížečů. Ti co mají IE 6-8 mají smůlu. :P

Nahoru Odpovědět
16.7.2013 20:37
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Snorlax
David Čápka:16.7.2013 20:38

Modernizr.

Nahoru Odpovědět
16.7.2013 20:38
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Snorlax
Kit:16.7.2013 20:38

Rozhodně to neřeš v PHP. Musíš si vystačit s JS.

Nahoru Odpovědět
16.7.2013 20:38
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Snorlax:16.7.2013 20:38

no to je sice pravda, ale i když uživatelé IE 8- jsou volové, stále na ně musíme myslet :(

Nahoru Odpovědět
16.7.2013 20:38
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Snorlax:16.7.2013 20:41

V JS jsem nikdy nedělal. stačilo mi když jsem viděl že se tam používá document.write místo echo (nebo něco podobného) jako je v php. to ti tvůrci JS nenašli delší příkaz? :D to nemohli použít třeba print nebo say? :D

Nahoru Odpovědět
16.7.2013 20:41
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Snorlax
Kit:16.7.2013 20:51

V mém editoru je document.write() jen na 3 znaky. Délku názvů často používaných metod jsem přestal řešit. Udělej si to také tak.

Navíc ty 3 znaky mám pro všechny jazyky stejné, vygeneruje se mi text podle typu souboru. Nemusím si tak pamatovat rozdíly v syntaxi a názvech metod.

Nahoru Odpovědět
16.7.2013 20:51
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Snorlax
Neaktivní uživatel:17.7.2013 0:01

Jak říkal sdraco, modernizr to jistí až po IE šestku ;) s těma volama, zkoušel jsi nainstalovat novější IE na XPéčka?

Nahoru Odpovědět
17.7.2013 0:01
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
tastyfish
Redaktor
Avatar
tastyfish:17.7.2013 8:32

si obal document.write() do nějaké funkce, když se ti nezamlouvá a konec výmluv ;)

Nahoru Odpovědět
17.7.2013 8:32
škoda mluvit
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.