Využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací. Zároveň je tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Hledáme nového kolegu do redakce - 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací.
Avatar
Lukáš Navrátil:22.6.2020 18:19

Zdravím,

hraju si s webem a nedaří se mi nastavit šířku rozbalovacímu menu.

HTML: https://codeshare.io/2Bx4Vp
CSS: https://codeshare.io/29W4j8

Zkusil jsem: Display: block; ale nepomohlo.

Chci docílit: Chtěl bych nastavit šířku .multi-level na 100% header. Nebo přijít na způsob, jak nastavit velikost v závislosti na konkrétní element.

Viz. náhled obrázku

Díky

 
Odpovědět
22.6.2020 18:19
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:23.6.2020 8:08

Zkus pouzit bootstrap.
https://getbootstrap.com/ - download
https://getbootstrap.com/…ntroduction/#… - page template
https://getbootstrap.com/…ut/overview/#… - layout lvl 1
https://getbootstrap.com/…layout/grid/#… - layout lvl 2
https://getbootstrap.com/…onents/navs/ - navigace
https://getbootstrap.com/…onents/navs/#… - navigace2
https://getbootstrap.com/…s/dropdowns/ - navigace3

k tvemu problemu, smazal jsem cele css a ta sirka se nastavuje spravne. Takze hledej, ktery radek ti to zkazil. Ve FF do toho jen zapocital tloustku ramecku, tak to vyteka o par pixelu.

header
{width:300px; border:1px solid #f00; display:block; }
.nav
{width:100%; border:2px solid #080; display:block; }
 
Nahoru Odpovědět
23.6.2020 8:08
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:23.6.2020 8:15

Vemes cely css soubor. Zkopriujes do zalohy. A zacnes odmazavat radky, dokud se to nezarovna, jak chces.

Ten obrazek a popis moc nechapu. Je tam spoustu nesourodych stylu, ktere, kdo vi, jak se zachovaji. Musel bych si to nastudovat. Mozna by bylo dobre priste nastavit v css ramecky kolem klicovych prvku, podle kterych to ma byt. Screen, jak se ty ramecky zobrazuji. A screen, jak by se meli spravne zobrazovat.
Ale, ja si myslim, ze kdyz to css smazes a nechas tam jen to moje, ze se to zobrazi spravne, asi, jak chces. Jen to nedela dobre s celym tvym kodem. To jsem zkusil pridat na konec tveho css.
Myslim si, ze to souvisi nejak s tim grid layoutem, ktery asi neumis spravne pouzivat. Tak ho, sim te, nepouzivej! Pouzivej to, s cim jsi si jisty, ze vis, co to udela.
Pokud ti jde o nejake tabulky, melo by spravne fungovat TABLE nebo css display:table, table-row, table-cell.

 
Nahoru Odpovědět
23.6.2020 8:15
Avatar
Odpovídá na Peter Mlich
Lukáš Navrátil:23.6.2020 9:22

Děkuji za odpověď. S GRIDEM se právě učím a proto se snažím ho používat. Zároveň si i myslím, že GRID je původcem toho problému a proto jsem potřeboval někoho zkušenějšího, kdo by mi poradil, jak to provést i s GRIDEM.

V podstatě mi jde o to, aby když se rozbalí menu mělo stejnou šířku jako obrazovka uživatele.

Podařilo se mi to nastavit ručně (pixelovou hodnotou), ale tak to nechci protože by to mohlo dělat nepořádek. Proto hledám způsob, jak té třídě multi-level nastavit 100% šířku hlavičky a tím zajistit, že nebude přetékat nebo chybět.

Díky moc!

 
Nahoru Odpovědět
23.6.2020 9:22
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.