Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Nefunkční background-image

HTML a CSS HTML a CSS Nefunkční background-image American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Kejmou:10.12.2014 23:31

Ahoj,

co je špatně na tomto zápise?

/* CSS Document */
*{
margin:0px;
padding:0px;
}
body{
background-image:url("drevo.jpg");
}

PS:Nenačte se mi obrázek...

Editováno 10.12.2014 23:31
 
Odpovědět 10.12.2014 23:31
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Kejmou
tomasmanhal:10.12.2014 23:59

Máš správnou cestu k tomu obrázku?

Jinak co prezentuje ta hvězdička s marginem a paddingem?...

Nahoru Odpovědět 10.12.2014 23:59
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Kejmou:11.12.2014 0:19
  • -> přednastaví pro všechny elementy.

Ano, to byla první věc co jsem zkoušel jestli není špatně.

 
Nahoru Odpovědět 11.12.2014 0:19
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Kejmou
tomasmanhal:11.12.2014 0:28

Můžeš sem vložit celý kód? Myslím tím HTML i CSS

Nahoru Odpovědět 11.12.2014 0:28
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Kejmou:11.12.2014 11:21

Začal jsem nový projekt, čili chtěl jsem dát hned body pozadí.
Čili toto je celý zatím kod.

 
Nahoru Odpovědět 11.12.2014 11:21
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Fredep:11.12.2014 14:44

Nevidím v tom žádnou chybu. Zkontroluj různé banality, například, zda jsi přiřadil ten stylesheet HTML dokumentu :)

Nahoru Odpovědět 11.12.2014 14:44
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Michal Šmahel (ceskyDJ):11.12.2014 19:04

No, CSS kód je správný. Pokud máš správně i HTML část (správně přiřazený stylopis), jediná chyba může být v umístění. Pokud máš CSS soubor v nějaké složce, musíš do URL přidat

../

, což tě "přesune" do vyššího adresáře. Ještě můžeš mít špatně typ obrázku nebo název, ale nic jiného mě nenapadá.

Nahoru Odpovědět 11.12.2014 19:04
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Jiří Gracík:11.12.2014 19:17

Proč bych vlastně vůbec chtěl dát každému elementu stejné pozadí? Není to zbytečné?

Nahoru Odpovědět  +1 11.12.2014 19:17
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Šmahel (ceskyDJ)
Kejmou:11.12.2014 20:06

Nedávám každému elementu stejné pozadí... :)
Hlas jsem ti dal omylem, chtěl jsem odpovědět.

Pro ostatní, vše je správně zapsané. Ale background-image stejně nejde

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <meta name="Author" content="Q++">
  <link rel="StyleSheet" href="css/index.css" type="text/css">
  <title></title>
  </head>
  <body>

  </body>
</html>
Editováno 11.12.2014 20:10
 
Nahoru Odpovědět 11.12.2014 20:06
Avatar
Tonda Kozák
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Tonda Kozák:11.12.2014 20:06

On ale nastavuje pozadí pouze pro body, pro všechny elementy akorát resetuje margin a padding na nulu.

 
Nahoru Odpovědět  +1 11.12.2014 20:06
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Kejmou:11.12.2014 20:15

Když dám do prohlížeče zobrazit zdrojový kod, dám na css, tak bych musel obrázek zobrazit ve zdrojáku ne? A ten by mě odkázal na obrázek a ten by se zobrazil?

To mi neudělá a obrázek je tam, kde je napsaná cesta... Nevím proč to nejde..

 
Nahoru Odpovědět 11.12.2014 20:15
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Fredep:11.12.2014 20:16

No hele, zkus se chovat, jako by ta chyba nebyla :` a pokračovat ve webtvorbě dál... Za chvíli ji najdeš, podle mě to bude nějaká banalita :O, kterou my nevyřešíme. Pokus se například do HTML vložit nějaký div, který ostyluješ přes ten CSS soubor, zda je opravdu propojený, zda tam není chyba ap. :)

EDIT: Už jsi to vyzkoušel...

Editováno 11.12.2014 20:16
Nahoru Odpovědět 11.12.2014 20:16
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Odpovídá na Fredep
Kejmou:11.12.2014 20:19

Ano, už jsem to vyzkoušel. I background:red; funguje... Když to řeknu tak primitivně. :)

 
Nahoru Odpovědět 11.12.2014 20:19
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tonda Kozák
Jiří Gracík:11.12.2014 20:20

Jo dobrý, jsem to přehlédl :)

Nahoru Odpovědět 11.12.2014 20:20
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Michal Šmahel (ceskyDJ):11.12.2014 21:16

Kde je ten obrázek?? Myslím složku.

Nahoru Odpovědět 11.12.2014 21:16
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Šmahel (ceskyDJ)
Kejmou:12.12.2014 20:25

Tam kam narážíš, tam chyba není. Nejsem začátečník.

 
Nahoru Odpovědět  -3 12.12.2014 20:25
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Fredep:13.12.2014 9:22

Hele, zabal to celé do archivu a pošli nám to. Bude to nejjednodušší. ;)

Nahoru Odpovědět  +4 13.12.2014 9:22
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kejmou
IT Man:13.12.2014 10:44

A není třeba blbě napsán název obrázku? Není to třeba drevo.png? :)

Nahoru Odpovědět 13.12.2014 10:44
Cokoliv a kdokoliv může jednou uspět.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Jiří Gracík:13.12.2014 10:46

Kdybys použil vývojářskou konzoli, tak to máš během půl minuty vyřešené ... :)

Nahoru Odpovědět 13.12.2014 10:46
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Odpovídá na Fredep
Kejmou:13.12.2014 10:58

Vývojářskou konzoli nemohu najít ve správě účtu.
http://uloz.to/xkq7ELSq/it-rar

Editováno 13.12.2014 11:01
 
Nahoru Odpovědět 13.12.2014 10:58
Avatar
TomasGlawaty
Člen
Avatar
TomasGlawaty:13.12.2014 11:04

místo:
background-image: url("image/dre­vo.jpg");
musíš zapsat:
background-image: url('../image/dre­vo.jpg');
:)

Nahoru Odpovědět 13.12.2014 11:04
Člověk může dosáhnout čeho si zamane. Jen musí chtít, případně něco obětovat ...
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Odpovídá na TomasGlawaty
Kejmou:13.12.2014 11:09

background-image:url(IT/i­mage/drevo.jpg);?
Pokud si myslel toto, tak to také nefunguje.

 
Nahoru Odpovědět 13.12.2014 11:09
Avatar
TomasGlawaty
Člen
Avatar
TomasGlawaty:13.12.2014 11:11

ne... musíš to zapsat takhle, jak jsem napsal
../image/drevo­.jpg
těmi tečkami se vrátíš o adresář nahoru (složka IT)...

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 13.12.2014 11:11
Člověk může dosáhnout čeho si zamane. Jen musí chtít, případně něco obětovat ...
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Odpovídá na TomasGlawaty
Kejmou:13.12.2014 11:15

Ano, je to správně. Děkuji za doplnění mezery ve vzdělání. :)

 
Nahoru Odpovědět 13.12.2014 11:15
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Michal Štěpánek:13.12.2014 11:29

Toto už ti radil Michal Šmahel (ceskyDJ) a na to jsi odpověděl, že tam chyba není, že "nejsi začátečník"...

Nahoru Odpovědět  ±0 13.12.2014 11:29
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Kejmou:13.12.2014 11:31

CeskyDj svoji myšlenku nerozvedl. Nikdy se mi před tím nestalo, že cesta musela být ../image/drevo.jpg . Vždy mi stačilo, že jsem napsal image/drevo.jpg.

 
Nahoru Odpovědět 13.12.2014 11:31
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
IT Man:13.12.2014 11:33

To psal k otevření CSS souboru v HTML, jestli je ve stejné složce. Ale je pravda, že se mohl podívat i na to umístění obrázku v CSS souboru.

Nahoru Odpovědět  +1 13.12.2014 11:33
Cokoliv a kdokoliv může jednou uspět.
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Michal Štěpánek:13.12.2014 11:43

Pokud je ale adresář s obrázkem o úrověň výš, tak bez "../" se k němu nedostaneš.
Když dáš "image/drevo.jpg", dostáváš se na adresář, který je podadresářem toho aktuálního...

Nahoru Odpovědět 13.12.2014 11:43
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na IT Man
Michal Štěpánek:13.12.2014 11:46

Pak se ptal na cestu k obrázku a bylo mu odpovězeno, že tam chyba není... A byla.

Nahoru Odpovědět  ±0 13.12.2014 11:46
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Kejmou:13.12.2014 11:51

Vůbec ne...

Pokud si teda myslíš, že jsem debil, tak si to mysli.

do nedávna fungovalo to, co jsem napsal. Vždy ve svých projektech to tak šlo. CeskyDJ, nerozvinul celkovou myšlenku, kterou zamýšlel.

 
Nahoru Odpovědět 13.12.2014 11:51
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Michal Štěpánek:13.12.2014 12:51

Nikdy jsem nenapsal, že bych si o tobě něco takového myslel.
Pokud ti v tvých projektech fungovalo "image/drevo.jpg", tak jsi musel mít obrázky v podadresáři toho aktuálního.
Ale není možné, aby ti něco takového fungovalo donedávna a od teď už ne, protože tento způsob funguje již spoustu let pořád stejně.

Nahoru Odpovědět 13.12.2014 12:51
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Kejmou
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Kejmou:13.12.2014 13:56

Klidně půjdu na detektor lži. Takto mi to donedávna opravdu fungovalo.

 
Nahoru Odpovědět 13.12.2014 13:56
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Michal Štěpánek:13.12.2014 14:01

Já netvrdím, že ne, jen jsi musel mít ty obrázky v podadresáři toho, ze kterého jsi je otevíral...

Nahoru Odpovědět 13.12.2014 14:01
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
TomasGlawaty
Člen
Avatar
TomasGlawaty:13.12.2014 14:06

No, tak jsi asi donedávna nedával styl do složky css, jinak by to nefungovalo

Nahoru Odpovědět  +1 13.12.2014 14:06
Člověk může dosáhnout čeho si zamane. Jen musí chtít, případně něco obětovat ...
Avatar
Odpovídá na Kejmou
Michal Šmahel (ceskyDJ):13.12.2014 16:43

Děkuji Michal Štěpánek, že se mě zastal. Bylo to přesně, jak jsem psal. A když se na něco tážu, vím proč, normální odpověď by tě neusmrtila. Dřív ti to fungovalo, protože jsi měl stylopis/y v kořenovém adresáři (root-u).

Nahoru Odpovědět  +1 13.12.2014 16:43
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 35 zpráv z 35.