Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
Neaktivní uživatel:6.6.2013 18:27

nevim co je ale nejak mi to nechce bezet
ale vsiml jsem si neceho zvlastniho v kodu
ze <head> a </head> meli jinak barevne oznaceny
zde prikladam kod

<!DOCTYPE html>

<html lang="cs-cz>

<head>
<meta charset="utf-8" />
<title>Next-x</title>
</head>

<body>
<p>vítejte na webu jedná se o verzi webu 0.1 Alpha</p>
<p>tehdy jsme pouzivaly SunLight CMS nyní přechazíme na psani vlastního kódu v HTML</p>
</body>

</html>
  • screen
Odpovědět 6.6.2013 18:27
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Honza Bittner:6.6.2013 18:36

Ahoj, sice máš kódování UTF-8, ale určitě soubor .html neukládáš jako UTF-8 ...

Koukni do svého editoru po možnosti ULOŽIT V KÓDOVÁNÍ, nebo něčem podobném :)

Nahoru Odpovědět 6.6.2013 18:36
Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat na cokoli se mě můžeš na https://github.com/HoBi/...
Avatar
Neaktivní uživatel:6.6.2013 18:38

aha uz asi vim xDDD
ja delal v PS Padu a ja zbrkle dal ENTER :DDD
zkusim znova...

Nahoru Odpovědět  +1 6.6.2013 18:38
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Neaktivní uživatel:6.6.2013 18:44

ted nevim

Nahoru Odpovědět 6.6.2013 18:44
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Drakeman
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 6.6.2013 18:56
Když se chce, tak jde všechno,
Avatar
Neaktivní uživatel:6.6.2013 19:00

proc mi zobrazena stranka blbne

Nahoru Odpovědět 6.6.2013 19:00
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Honza Bittner:6.6.2013 19:08

nepochopil si to, změň si v nastavení jak se mají ukládat soubory, nastav tam UTF-8 .. určitě to tam bude :)

Nahoru Odpovědět 6.6.2013 19:08
Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat na cokoli se mě můžeš na https://github.com/HoBi/...
Avatar
Neaktivní uživatel:6.6.2013 19:12

tohle jsem udelal i predtim :-\

Nahoru Odpovědět 6.6.2013 19:12
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Honza Bittner:6.6.2013 19:18

tak toto máš dobře, zkus tam přepsat to kódování na toto :

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
Nahoru Odpovědět 6.6.2013 19:18
Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat na cokoli se mě můžeš na https://github.com/HoBi/...
Avatar
Neaktivní uživatel:6.6.2013 19:20

nejde :(

Editováno 6.6.2013 19:21
Nahoru Odpovědět 6.6.2013 19:20
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Neaktivní uživatel:6.6.2013 19:25

HoBI pujdes na IRC?

Nahoru Odpovědět 6.6.2013 19:25
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Michal Žůrek (misaz):6.6.2013 19:25

podle HTML5 by sis to měl zjednodušit na:

<meta charset="uft-8" />

Co dále ti nefunguje? Klávesnice? Kopírování? Nebo snad vybírání jednoho řádku textu na webové stránce?

Nahoru Odpovědět 6.6.2013 19:25
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Neaktivní uživatel:6.6.2013 19:28

stale to pise
vĂtejte na webu jedná se o verzi webu 0.1 Alpha

tehdy jsme pouzivaly SunLight CMS nynĂ pĹ™echazĂme na psani vlastnĂho kĂłdu v HTML

:(
Nahoru Odpovědět 6.6.2013 19:28
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
pr0m3the3us
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
pr0m3the3us:6.6.2013 19:40

Trochu jsem to rozluštil, Vy chcete psát CMS v HTML ?!

Nahoru Odpovědět 6.6.2013 19:40
Teprve když vstáváte s hackingem a uléháte s myšlenkou na něj, máte šanci být hackerem
Avatar
Odpovídá na pr0m3the3us
Neaktivní uživatel:6.6.2013 19:44

Cut to urcite ne :D
to se snad da jen v JS nebo PHP
a to s tim CMS to tam pisu ze jsem delal V cms tehdy weby

Nahoru Odpovědět 6.6.2013 19:44
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Neaktivní uživatel:7.6.2013 12:40

problem s kodovanim jsem vyresil takto

<!DOCTYPE html>

<html lang="cs-cz>

<head>
<meta charset="uft-8" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Next-x</title>
</head>

<body>
<p>vítejte na webu jedná se o verzi webu 0.1 Alpha</p>
<p>tehdy jsme pouzivaly SunLight CMS nyní přechazíme na psani vlastního kódu v HTML</p>
</body>

</html>

ale ted se chci zeptat
je to validni?

Nahoru Odpovědět 7.6.2013 12:40
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Kit:7.6.2013 13:03

Validní to sice není, ale po několika drobných úpravách bude. Zkus http://validator.w3.org

Nahoru Odpovědět 7.6.2013 13:03
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
albertpatera:7.6.2013 13:04

hele ale nemuzes tam dvakrat deklarovat kodovaci sadu....jinka zkus misto
UTF-8 zkus Windows-1250

 
Nahoru Odpovědět 7.6.2013 13:04
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na albertpatera
Kit:7.6.2013 13:07

Proč by měl web dělat ve Windows-1250? Nejlépe rovnou v UTF-8, ať to pak nemusí předělávat.

Nahoru Odpovědět  +1 7.6.2013 13:07
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na albertpatera
Jiří Gracík:7.6.2013 15:15

Je krátkozraké používat středoevropskou sadu, to už nikdo nedělá. UTF-8čka je prostě univerzální, a je jedno jestli ti tam budou psát latinkou, azbukou, "sypaným čajem" - UTF-8čka to pobere všechno ;)

Nahoru Odpovědět  +1 7.6.2013 15:15
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
albertpatera:7.6.2013 15:57

ok aha, ale tak chyba taky muze bejt v tom, ze tam dvakrat deklaruje sadu
UTf-8 (teda aspon myslim)

Editováno 7.6.2013 15:57
 
Nahoru Odpovědět 7.6.2013 15:57
Avatar
Odpovídá na albertpatera
Michal Žůrek (misaz):7.6.2013 16:26

no tak prostě ať tu druhou metu smaže.

Nahoru Odpovědět 7.6.2013 16:26
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Honza Bittner:7.6.2013 16:28

já bych spíš doporučoval smazat původní a vytvořit nový index :D ...
vytvořit ho s kódováním UTF-8 a přidat metu na UTF-8...

Nahoru Odpovědět 7.6.2013 16:28
Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat na cokoli se mě můžeš na https://github.com/HoBi/...
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 7.6.2013 16:53
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Neaktivní uživatel:7.6.2013 17:30

ja se pokousel 2 radek mety smazat
ale pak mi to zase zacne psat vse s diatrikou psat divne :-(

Nahoru Odpovědět 7.6.2013 17:30
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
David Čápka:7.6.2013 17:43

Já nevím co tu řešíš, ke stažení je funkční ukázka pod článkem.

Nahoru Odpovědět 7.6.2013 17:43
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Neaktivní uživatel:7.6.2013 17:46

ok.
a jsou ty mezery v kodu povinny?

Nahoru Odpovědět 7.6.2013 17:46
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Honza Bittner:7.6.2013 18:27

Zkus si prosím pročíst tutoriály odznova :)

Potom bys věděl že můžeš psát kdekoli mezery, taby, entery ale na chod nemá nic vliv .. :)

Nahoru Odpovědět 7.6.2013 18:27
Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat na cokoli se mě můžeš na https://github.com/HoBi/...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Jiří Gracík:7.6.2013 18:37

HTML je velice tolerantní jazyk. Krom toho, že je mu jedno jestli ho napíšeš komplet celý na jeden řádek nebo mezi každým elementem odřádkuješ 10x, tak i neřeší nesmyslné, neuzavřené nebo jinak chybné elementy a tagy - prostě je nezobrazí nebo si domyslí jak je zobrazit - narozdíl od programovacích jazyků :) (částečně to sice řeší validátory, ale když se občas hodnotím weby na kritice webů tak získávám dojem, že validátor je tu jenom pro mě :D)

Nahoru Odpovědět  +2 7.6.2013 18:37
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 29 zpráv z 29.