Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Obrázek

HTML a CSS HTML a CSS Obrázek American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
anonim
Neregistrovaný
Avatar
anonim:19.5.2013 18:10

Zdravim,
prosím vás poradíte mi já tam mohu dát pouze obrázek png když tam dám jpeg tak mi ho to neukáže strávil jsem nad tím asi 1 hodinu.Děkuji

 
Odpovědět 19.5.2013 18:10
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na anonim
Petr Nymsa:19.5.2013 18:41

S největší pravděpodobností máš špatně cestu k obrázku. Zkontroluj ji, pokud nefunguje, pošli sem kus kódu, kde dáváš obrázek.

Nahoru Odpovědět  +1 19.5.2013 18:41
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
barvulinka
Člen
Avatar
barvulinka:6.8.2013 15:40

Dobrý den
nastavení obrázku na pozadí layoutu.
když napíši background: url('obrazky/po­zadi.png'); do css, do závorek dám cestu k obrázku celou C/....tak se mi nic nezobrazuje,ale když nastavím do html -head-jen barvu pozadí tak se mi to zobrazuje.obrázek se nezobrazuje.
nepomáhá ani stažení vašich nastavení otevírám v PSPad zobrazení na webu a žádné pozadí není vidět.Nevíte co stím ?

 
Nahoru Odpovědět 6.8.2013 15:40
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na barvulinka
Honza Bittner:6.8.2013 15:55

Máš css soubor ve stejném adresáři jako jsou obrazky ?

Je obrázek opravdu .png a jmenuje se jak se jmenuje ?

Editováno 6.8.2013 15:55
Nahoru Odpovědět 6.8.2013 15:55
Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat na cokoli se mě můžeš na https://github.com/HoBi/...
Avatar
barvulinka
Člen
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
barvulinka:6.8.2013 16:38

mám složku (kde je html a css) ve které mám další složku s obrázky.
Takto mám nastavené.

body {
font: 14px Verdana;
}

h2, h3, h4, h5, h6 {
text-align: center;
color: #0a294b;
font-family: Arial;
text-shadow: 3px 3px 7px #666666;
}

h2 {
font-size: 1.7em;
}

h1 {
font-size: 2em;
font-weight: normal;
color: white;
text-align: center;
text-shadow: 2px 2px 1px #0a294b;
}

.centrovany {
text-align: center;
}

article {
background: url('C:\Users\sklen000\D­ocuments\Návo­dy\plovoucí\o­brazky\pozadi­.png') #009aca;
}

article header {
width: 250px;
float: left;
}

article section {
width: 710px;
float: left;
background: white;
}

.cistic {
clear: both;
}

.vlevo {
float: left;
}

 
Nahoru Odpovědět 6.8.2013 16:38
Avatar
barvulinka
Člen
Avatar
Odpovídá na barvulinka
barvulinka:6.8.2013 17:01

stáhla jsem si nastavení ze str. a když dám v PSPad menu HTML náhled HTML stránky tak není vidno žádné modré pozadí a O mě není vlevo. Nemohu na to přijít kde je chyba.

 
Nahoru Odpovědět 6.8.2013 17:01
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na barvulinka
David Čápka:6.8.2013 17:59

Pod tutoriálem je vždy ke stažení řešení, snadno si tak chybu najdeš.

Nahoru Odpovědět 6.8.2013 17:59
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na barvulinka
Ondrca:6.8.2013 18:15

Zkus tohle:

article{
Background-image: url("slozka_s_html\images\pozadi.png);
Background-color: #009aca;
}

U slozek si musis dopsat vlastni nazev.
Snad pomuze :-) .

Editováno 6.8.2013 18:17
Nahoru Odpovědět 6.8.2013 18:15
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
barvulinka
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
barvulinka:6.8.2013 18:20

řešení jsem si stáhla bohužel to nepomohlo nezobrazuje se jak je popsáno v návodu

 
Nahoru Odpovědět 6.8.2013 18:20
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na barvulinka
Ondrca:6.8.2013 18:22

A co ja? :-)

Nahoru Odpovědět 6.8.2013 18:22
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
barvulinka
Člen
Avatar
barvulinka:6.8.2013 18:34

místo toho nápisu složka mám napsat jak se ta složka jmenuje ? a ostatní zůstane stejné ? děkuji

 
Nahoru Odpovědět  -1 6.8.2013 18:34
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na barvulinka
Honza Bittner:6.8.2013 18:54

Bože, kdyby sis sedla, pořádně si přečetla znova tutoriál a nechovala by ses jak línej tupec tak už bys měla chybu dávno odhalenou.

Kdy lidé ztratili schopnost vynalézavosti? Když má dnešní člověk (80%) nějaký problém, nesnaží se ho ani řešit a hned brečí ...
Lenost fyzickou ještě chápu, ale toto ...

Nahoru Odpovědět  +2 6.8.2013 18:54
Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat na cokoli se mě můžeš na https://github.com/HoBi/...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.