Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Aktuálně: Postihly zákazy tvou profesi? Poptávka po ajťácích prudce roste, využij slevové akce 80% výuky zdarma!
birthday
Avatar
Crusty
Člen
Avatar
Crusty:29.7.2013 17:55

Zdravim vas,

chtel bych poprosit o radu.
Jak mam udelat na strance, aby obrazek (div, cokoli) bylo zarovnane porad vlevo u hrany okna prohlizece? Obsah stranky je vycentrovan na stred.Pokud se okno bude zmencovat, tak aby ten fixni obrazek pak kousek prekryl obsah stranky a dale uz se schoval za stranu okna prohlizece.

Dekuji

Odpovědět
29.7.2013 17:55
www.2ox.cz
Avatar
Odpovídá na Crusty
Neaktivní uživatel:29.7.2013 18:00

Nastavíš mu přes css absolutní pozici

Nahoru Odpovědět
29.7.2013 18:00
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Crusty
David Čápka:29.7.2013 18:04

Když chceš něco fixní, dáš tomu fixní pozici ;-)

Nahoru Odpovědět
29.7.2013 18:04
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Crusty
Člen
Avatar
Crusty:29.7.2013 18:09

ok vyzkousim. Dekuji

A kdyz chci aby to z casti prekryvalo obsah webu co je uprostred, tak musim pouzit z-index?
Aaa jeste aby se ten bocni obrazek schoval za hranu prohlizece, kdyz se zmensuje okno. Nebo to uz zajisti vami zminovane parametry?

Tak nejak mi to funguje zde www.2ox.cz ... ale jak se zmensi okno, tak ten obrazek preleze pres obsah uprostred, rad bych aby nesel pres, respektive treba jen kousek a pak uz se zacal schovavat

EDIT: za obsah ;)

Editováno 29.7.2013 18:12
Nahoru Odpovědět
29.7.2013 18:09
www.2ox.cz
Avatar
Odpovídá na Crusty
Neaktivní uživatel:29.7.2013 18:17

s tím schováváním bych to řešil přes media:

#obrazek{...}
@media all and (max-width: 600px){
    #obrazek{display: none}
}

V tomto případě to schová #obrazek, když bude stránka užší nebo rovno 600px

Nahoru Odpovědět
29.7.2013 18:17
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na Crusty
Neaktivní uživatel:29.7.2013 18:26

Když to bude mít nastaveno position a ostatní elementy ne, tak bude navrchu, jinak použij z-index ;)

Nahoru Odpovědět
29.7.2013 18:26
Neaktivní uživatelský účet
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Crusty
Člen
Avatar
Crusty:29.7.2013 18:36

ok, dekuji, zkusim si s tim pohrat, kdyztak se jeste ozvu.

Nahoru Odpovědět
29.7.2013 18:36
www.2ox.cz
Avatar
Odpovídá na Crusty
Neaktivní uživatel:29.7.2013 18:45

doporučím ti pročíst si a zkusit udělat web podle tutorialu zde na devbooku, aby to nějak vypadalo ;)

Nahoru Odpovědět
29.7.2013 18:45
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Crusty
Člen
Avatar
Crusty:29.7.2013 19:31

je pravda ze bych mohl, HTML a CSS je pro me zatim stale spanelska vesnice.
Prozatim jsem stranku neresil, nyni bych se na ni rad lepe presentoval, proto se v tom stouram :)

Nahoru Odpovědět
29.7.2013 19:31
www.2ox.cz
Avatar
Crusty
Člen
Avatar
Crusty:30.7.2013 8:06

tak po projduti tutorialu uz mi to dela co chci. Parada.
Hlavne ze uz vim jak to rozmistovat. Na zbytek uz prijdu :)

Nahoru Odpovědět
30.7.2013 8:06
www.2ox.cz
Avatar
Crusty
Člen
Avatar
Crusty:31.7.2013 0:28

netusite nekdo, proc mi server zakomentuje cast php kodu a posle tendle paskvil?
http://www.2ox.cz/…rm/hello.php

Nahoru Odpovědět
31.7.2013 0:28
www.2ox.cz
Avatar
Crusty
Člen
Avatar
Crusty:31.7.2013 0:55

aha, kdyz to stahnu, tak se to jmenuje hello.php.htm, coz mi zadnej ftp manager nerekl :)

Nahoru Odpovědět
31.7.2013 0:55
www.2ox.cz
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.