dodání ihned! nové
Hledáme programátora do rostoucího týmu ITnetwork.cz, 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací
Avatar
Lukáš Moravčík:31.3.2017 23:51

Zdravím ľudia som tu nový učím sa momentálne HTML a CSS potom chcem ďalej pokračovať prešiel som kurz Webrebel HTML a CSS a začínam si sám kódovať dizajny.
Chcem sa opýtať ako to chodí v praxi:

1.Ten badge Freeze Delight sa vytvára v HTML a CSS alebo je súčasťou obrázku.Pretože v kóde môžete vidieť ako som ho naštýloval ake ked zmensujem stranku tak není na rovnakej pozicií treba to upravit cez media queries alebo je lepší spôsob ?

2. Ten zrmzlinový pohár čo je pri text z prava je súčasťou obrázku alebo tiež robený v HTML a CSS.

Pri tom poháry to som ešte neskúšal či by sa to držalo rovnako pritom texte ale možno aj áno. Ale zaujímalo by ma ako to chodí v praxi. Proste keď prídam obrazok tomu textu a budem zmensovat stranku bude sa drzať pri tom texte ked ho pridam cez img ? Alebo cez background?

Môj kód

 
Odpovědět
31.3.2017 23:51
Avatar
Lukáš Moravčík:2.4.2017 23:31

Pokračoval som v riešení stránky zatiaľ tu je môj postup. Ako vyriešiť tu medzeru pod obrázkom ked dám coveru Font-size:0 medzera zmizne ale zmizne aj badge.
A ešte ta zmzlina sa dá ako urobiť aby keď zmenšujem stránku by odtláčala text ktorý by sa skladal a neprekrívala ho.

http://codepen.io/anon/pen/zZeLza?editors=1100#0
 
Nahoru Odpovědět
2.4.2017 23:31
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Lukáš Moravčík:3.4.2017 11:21

Vyriešil som to cez vertical-align:midle tu medzeru. Chcem sa opytat dole co mam tu zelenu sekciu tak preco ked dam tým linkom li width 25% tak sa mi nezmestia do jedneho riadku ? a ta zmrzlina sa da urobit ako pevny bod ktory by odtláčal text ?

http://codepen.io/anon/pen/yMZWYB?editors=1100#0
Editováno 3.4.2017 11:24
 
Nahoru Odpovědět
3.4.2017 11:21
Avatar
Lukáš Moravčík:3.4.2017 13:00

1.sa mi zda že horný header je biely a pritom ma background ktory ale naskoci ked klesnem pod 700px
2. preco v post-footeri ked dma width 25% li sa mi nezmestia do jedneho riadku ?
http://codepen.io/anon/pen/BWMggW?…

 
Nahoru Odpovědět
3.4.2017 13:00
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.