Využij akce až 80% zdarma při nákupu e-learningu. Více informací .
BF summer

Diskuze: Optimalizace pro mobilni zarizeni

Aktivity (3)
Avatar
berry309
Redaktor
Avatar
berry309:17.1.2013 21:20

Co vy a optimalizace pro mobily? Dost lidi leze na net z mobilu takze to by mela byt samozrejmost. Jak na to ale? Udelat zvlast sablonu a css, ale jak na to aby ta stranka sama rozeznala, ze je na mobilu.

 
Odpovědět
17.1.2013 21:20
Avatar
Drahomír Hanák
Redaktor
Avatar
Odpovídá na berry309
Drahomír Hanák:17.1.2013 21:48

To záleží na tom, co potřebuješ. Pokud ti jde opravdu jen o ovládání stránky, bohatě stačí použít CSS media queries. Pokud bys ale chtěl udělat stránku optimalizovanou pro pomalejší připojení k mobilnímu internetu, asi by bylo lepší vytvořit CSS šablonu zvlášť. Tady si můžeš na serveru pomocí hlaviček zjistit, jestli je klient připojen přes mobilní zařízení. Tak se dá detekovat automaticky. Nicméně je vhodně, nechat uživatele přepínat mezi těmito verzemi i třeba pomocí odkazu (registrovat si stav třeba do session).

 
Nahoru Odpovědět
17.1.2013 21:48
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
berry309
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Drahomír Hanák
berry309:17.1.2013 22:09

dobre, diky za radu, po necem kouknu

 
Nahoru Odpovědět
17.1.2013 22:09
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.