Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Posunutie divu pri zmene velkosti textu

HTML a CSS HTML a CSS Posunutie divu pri zmene velkosti textu American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
sunspinx
Člen
Avatar
sunspinx:15.8.2016 20:26

Nadpis vystihuje moj problem, akonahle sa zvacsim velkosti textu v dive vnutro (text), tak sa posunu panely smerom dole... Viete mi poradit ako na to?

http://89.173.29.199/EL-ES/index.php?…

 
Odpovědět 15.8.2016 20:26
Avatar
adder
Člen
Avatar
adder:15.8.2016 22:21

Když odděláš ten padding a dáš tam line-height, tak by to mohlo pomoc.

#stranka .lavy .lpanel .nadpis h2,
#stranka .pravy .ppanel .nadpis h2 {
    /* padding: 8px 0 0 0; */
    line-height: 35px;
    margin: 0;
    color: white;
    text-align: center;
    font-size: 18px;
    font-family: Montserrat;
}
Nahoru Odpovědět 15.8.2016 22:21
I’m going to lay this brick as perfectly as a brick can be laid.
Avatar
sunspinx
Člen
Avatar
sunspinx:16.8.2016 8:51

Nepomohlo to, akonahle zmensim font-size alebo zvacsim, tak sa bud posunie obsah alebo panely :x

 
Nahoru Odpovědět 16.8.2016 8:51
Avatar
Jiří Fencl
Člen
Avatar
Jiří Fencl:16.8.2016 9:32

Osobne bych ty bloky jako inline-table nedelal, ale kdyz uz je mas, tak jim musis udelat vertical-align: top aby byly vzdy nahore. Tzn .lavy .pravy a #vnutro pridat vertical-align:top

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 16.8.2016 9:32
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na sunspinx
Jiří Gracík:16.8.2016 9:37

Může za to inline-table třeba na #stranka .lavy

Nahoru Odpovědět 16.8.2016 9:37
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Fencl
Jiří Gracík:16.8.2016 9:37

OK, byl jsi rychlejší :( :D

Nahoru Odpovědět 16.8.2016 9:37
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
sunspinx
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Fencl
sunspinx:16.8.2016 11:11

Dakujem pomohlo to.

Ako som to mal inak urobit? Najprv som to robil cez float, ale ten mi hovorili ludia nech nepouzivam... display: inline-block mi robil problemy a jedine riesenie, kt. fungovalo bolo toto...

 
Nahoru Odpovědět 16.8.2016 11:11
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na sunspinx
Jiří Gracík:16.8.2016 11:22

Float je ideální řešení. Nesmíš tolik poslouchat lidi.

Nahoru Odpovědět 16.8.2016 11:22
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jiří Fencl
Člen
Avatar
Jiří Fencl:16.8.2016 11:24

Kazdy typ display ma sve pro a proti. Zrovna treba float je temer nejpouzivanejsi na takovy layout - ten, kdo radil nepouzivat zrejme nevim moc o cem mluvi neb v nejrozsirenejsim frameworku bootstrap je pouzivany zrovna float:left a display:block

JG: vidis a ted jsi rychlejsi zas ty :)

Editováno 16.8.2016 11:25
 
Nahoru Odpovědět  +2 16.8.2016 11:24
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Fencl
Jiří Gracík:16.8.2016 11:38

Paráda, už můžu umřít klidný :D Vzhledem k tomu, že OP je nejspíš začátečník, tak bych dodal, že blokové elementy, které používá, mají defaultně vlastnost display:block. A relativní pozicování je u většiny elementů použito zbytečně.

Nahoru Odpovědět 16.8.2016 11:38
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.