Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
Daniel Zábojník:6.8.2014 18:03

Dobrý den, mám obrázek 1920x1080 a kod je:

background: url(background.png) no-repeat center center fixed;
background-size: cover;

Obrázek je ale není videt celý cca 30 pixelu zkraje chybí. Poradil by mi někdo jak kód upravit?
Předem Děkuji

Editováno 6.8.2014 18:04
Odpovědět 6.8.2014 18:03
Nesnáším psaní { } ale bohužel jsou potřeba a vyhnout se jim nejde!
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Zábojník
IT Man:6.8.2014 18:12

Musíš o těch cca. 30 px zmenšit obrázek. Teda podle mě, protože já si na pozadí dávám menší opakující se obrázky :)

Nahoru Odpovědět 6.8.2014 18:12
Cokoliv a kdokoliv může jednou uspět.
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
tomasmanhal:7.8.2014 0:29

No hlavně mi to přijde ujeté dávat na pozadí tak velký obrázek...nebude to vypadat blbě když se na pomalejším připojení nejdříve načte obsah a pak se ti dokreslí pozadí?...jak je ten obrázek velký?...co uděláš s tím, když bude mít někdo ultraHD rozlišení?...necháš mu tam bílé okraje? :-)

Nahoru Odpovědět 7.8.2014 0:29
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Zábojník
Honza Bittner:7.8.2014 1:20

Chybí ti 30px jelikož používáš

background-size: cover;

který ti roztáhne obrázek tak, aby byl vidět celý a v poměru. Tzn. je pravděpodobnost, že ti nějaká část nebude vidět.

Nahoru Odpovědět 7.8.2014 1:20
Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat na cokoli se mě můžeš na https://github.com/HoBi/...
Avatar
Ján Korkoš
Člen
Avatar
Odpovídá na Daniel Zábojník
Ján Korkoš:14.8.2014 15:32

Ja ked som robil BG tak som počítal s tým že niekto ma obrazovku s rozlíšenim 1280*xxx ale zase aj niekto kto ma xxxxx*xxxxxx rozlíšenie obrazovky bude vidieť suvislí obraz .. Hraj sa dajme tomu z GIMPom a preštuduj niečo o obrazkoch GIF ale hlavne PNG .. pretože majú priesvytnú vrstvu .. Body nastavíš na xy farbu aká sa najviac podobá tvojmu obrazku a do body v HTML kode vpichneš ten obrazok tam ---- preštuduj PNG obrazky a hraj sa s grafickým programom . Jednoducho si vytieňuj hrany obrazku tak aby boli priesvytne alebo aby mali farbu pozadia --- www.edna.cz stlač Ctrl a s kolečkom na myške zmenši obraz tam to tak myslím že je.

Nahoru Odpovědět 14.8.2014 15:32
Niesom expert v HTML/CSS, ale učím sa, začínam PHP, a chcel by som vedieť JS a C#.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Zábojník
mkub:14.8.2014 19:10

tak velke rozlisenie na obrazok na pozadi by som nedaval... ale ak musis davat na pozadie obrazok, tak by som nastavil este farbu pozadia... treba mysliet aj na tych, co maju pomalsie pripojenie nez ty

 
Nahoru Odpovědět 14.8.2014 19:10
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.