Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
sNN_
Člen
Avatar
sNN_:10.12.2013 14:17

Zdravím,
mám problém se svou stránkou http://dolinay.wz.cz .
Po přejetí pod místem pod logem mě to chce pořád odkazovat na záložku v menu, ale v kódu jsem nic takového nenašel. (Po přejetí pod tím místem se jakoby "ukáže" odkaz). Nevíte co sem udělal za chybu?
Díky

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
    <title>Vítám Vás!</title>
    <style>

body
{
margin:0px;
}

a
{
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 11px;
font-weight: bold;
font-style: normal;
font-variant: normal;
color: #303030;
}

a
{
text-decoration: none;
border: none;
}

a:link {
text-decoration: none;
border: none;
}

a:visited {
text-decoration: none;
border: none;
}

a:active {
text-decoration: none;
border: none;
}

a:hover {
text-decoration: underline;
border: none;
}

#Website{
width:800px;
margin:0px auto 0px auto;
}

img
{
border:none;
}

#Header
{
width:700px;
height:350px;
float:left;
}

#Menu
{
width:200px;
height:380px;
float:left;
padding-left:40px;
padding-top:110px;
}

#Content
{
float:left;
width:400px;
padding-left:10px;
padding-top:130px;

}

#Cara
{
float:left;
margin-top:10px;
background:#000000;
width:1px;
height:350px;
}

#Spodek
{
float:left;
width:700px;
height:100px;
}

    </style>
</head>
<body><!--WZ-REKLAMA-1.0IZ--><div align="center"><table width="496" border="0"
cellspacing="0" cellpadding="0"><tr><td><a href="http://www.webzdarma.cz/"><img
src="http://i.wz.cz/banner/nudle03.gif" width="28" height="60"
style="margin: 0; padding: 0; border-width: 0" alt="WebZdarma.cz" /></a></td><td>
<script type='text/javascript'><!--//<![CDATA[
   var m3_u = (location.protocol=='https:'?'https':'http')+'://ad.wz.cz/openx/www/delivery/ajs.php';
   var m3_r = Math.floor(Math.random()*99999999999);
   if (!document.MAX_used) document.MAX_used = ',';
   document.write ("<scr"+"ipt type='text/javascript' src='"+m3_u);
   document.write ("?zoneid=26");
   document.write ('&amp;cb=' + m3_r);
   if (document.MAX_used != ',') document.write ("&amp;exclude=" + document.MAX_used);
   document.write (document.charset ? '&amp;charset='+document.charset : (document.characterSet ? '&amp;charset='+document.characterSet : ''));
   document.write ("&amp;loc=" + escape(window.location));
   if (document.referrer) document.write ("&amp;referer=" + escape(document.referrer));
   if (document.context) document.write ("&context=" + escape(document.context));
   if (document.mmm_fo) document.write ("&amp;mmm_fo=1");
   document.write ("'><\/scr"+"ipt>");
//]]>--></script><noscript><a href='http://ad.wz.cz/openx/www/delivery/ck.php?n=a5977468&amp;cb=123' target='_blank'><img src='http://ad.wz.cz/openx/www/delivery/avw.php?zoneid=33&amp;cb=123&amp;n=a5977468' border='0' alt='' /></a></noscript>
</td></tr></table></div>
<!--WZ-REKLAMA-1.0IK-->

<div id="Website">
<div id="Header">
<img src="header.jpg"  alt="Header" />
</div>
<div id="Menu">
<a href="novinky.htm"><img src="novinky.jpg" alt="novinky" />
<a href="download.htm"><img src="download.jpg"alt="download" />
<a href="odkazy.htm"><img src="odkazy.jpg" alt="odkazy" />
<a href="galerie.htm"><img src="galerie.jpg" alt="galerie" />
<a href="kontakt.htm"><img src="kontakt.jpg" alt="kontakt" />

</div>

<div id="Content">
<p>Vítám Vás!</p>
<p>Tyto stránky budou sloužit k prezentování mé maturitní práce. Maturitní práce, která se týká odizolováním elektrotechnických kabelů a navržení,sestavení a naprogramování takového jednoúčelového stroje.</p>
</div>
<div id="Spodek"><img src="spodek.jpg" alt="Spodek" /></div>
</div>
</body>
</html>
 
Odpovědět 10.12.2013 14:17
Avatar
Odpovídá na sNN_
Michal Žůrek (misaz):10.12.2013 14:44

Víš jak dělal pejsek a kočička dort? Dali tam úplně všechno a víš jak vypadá tvůj HTML soubor? Je tam úplně všechno.

Nahoru Odpovědět  +1 10.12.2013 14:44
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
sNN_
Člen
Avatar
sNN_:10.12.2013 14:49

Dík za radu, moc si mi pomohl ;)

 
Nahoru Odpovědět  ±0 10.12.2013 14:49
Avatar
Odpovídá na sNN_
Jakub Vaněk (Bubavanek):10.12.2013 14:52

Zkus si oddělit styly a JS. Každej zvlášť, tohle je hroznej bordel.
Ale vypadá to, že to tvoje neukončování párovej tagů zapříčinilo, že se ti content vecpal do

<a href="kontakt.htm">

, zkus to ukončit klasicky

</a>

.

Aspoň mě, když stisknu v chromu F12 to tak ukazuje.

Editováno 10.12.2013 14:53
 
Nahoru Odpovědět 10.12.2013 14:52
Avatar
sNN_
Člen
Avatar
sNN_:10.12.2013 15:03

Zkoušel jsem a nic :/

 
Nahoru Odpovědět 10.12.2013 15:03
Avatar
Jakub Vaněk (Bubavanek):10.12.2013 15:13

A změnil si to u všech? A na stránce kontak.htm ? Někde tam máš totiž vážně chybu.

 
Nahoru Odpovědět 10.12.2013 15:13
Avatar
sNN_
Člen
Avatar
sNN_:10.12.2013 15:20

Změnil, změnil.. Chyb tam je asi víc, ale chci začít touto :D

 
Nahoru Odpovědět 10.12.2013 15:20
Avatar
Jakub Vaněk (Bubavanek):10.12.2013 15:41

Zkus taky mrknout sem http://validator.w3.org/check?…

 
Nahoru Odpovědět 10.12.2013 15:41
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Kit:10.12.2013 16:04

Není tam PHP a Javascript. Nejsou tam ani obrázky.

Nahoru Odpovědět 10.12.2013 16:04
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na sNN_
David Čápka:10.12.2013 16:09

Tohle je hrozné, odděl jazyky do samostatných souborů, používej HTML 5 tagy. Potom chybu na 90% najdeš sám nebo ti ji najdou tady. V tomhle se nikdo nevyzná včetně tebe.

Nahoru Odpovědět  +1 10.12.2013 16:09
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:10.12.2013 16:10

Vždyť tam má navíc jen CSS a to spraví snadno.

Nahoru Odpovědět 10.12.2013 16:10
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:10.12.2013 16:13

Máš pravdu, ten hrozný první dojem dělá WZ reklama, ta by tam ale vůbec neměla být, tu tam přeci vkládá až skript po nahrání na web, v jeho souborech nemá co dělat. Chyba bude asi někde v té směsici divů, kdyby používal header, footer atd, tak by to bylo vidět.

Nahoru Odpovědět 10.12.2013 16:13
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
sNN_
Člen
Avatar
sNN_:10.12.2013 16:14

Tu reklamu jsem si tam dal proto, že mám ad-block a reklamy se mi blokují, tak jsem chtěl vidět jak to bude na místním disku vypadat při nahrání na wz..

 
Nahoru Odpovědět 10.12.2013 16:14
Avatar
Jakub Vaněk (Bubavanek):10.12.2013 16:14

A chybí asi jeden

</div>

na konci.

 
Nahoru Odpovědět 10.12.2013 16:14
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na sNN_
David Čápka:10.12.2013 16:18

To není důvod pro to, abys nám ji tady ukazoval, ten strašný a nevalidní kód napsali na WZ před X lety a jen ukazuje kvalitu celého hostingu. Adblock se dá vypnout nebo mu můžeš udělit výjimku.

Nahoru Odpovědět 10.12.2013 16:18
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jakub Vaněk (Bubavanek)
Ondrca:10.12.2013 16:22

počítal jsem <div> a </div> a divy tam má dobře

Editováno 10.12.2013 16:22
Nahoru Odpovědět 10.12.2013 16:22
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Odpovídá na sNN_
Michal Žůrek (misaz):10.12.2013 16:42

já jsem ti dal jen radu (nebo snažil jsem se ji nepřímo vyjádřit) jak si pomoct sám.

Nahoru Odpovědět 10.12.2013 16:42
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Ondrca
Michal Žůrek (misaz):10.12.2013 16:43

<div> sice ano, ale <a> ne

Nahoru Odpovědět  +1 10.12.2013 16:43
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Ondrca:10.12.2013 16:44

To je pravda, a může to být ten problém, ale Bubavanek psal, že mu chybí asi 1 div na konci.

Nahoru Odpovědět 10.12.2013 16:44
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Odpovídá na Ondrca
Jakub Vaněk (Bubavanek):10.12.2013 17:25

Ano jsou správně, ten jeden jsem přehlédl, nebyl odřádkovaný.
Ale o tom <a>, jsem mu říkal.
Jednodušší by bylo, kdyby to celé přepsal, css nalinkoval a byl by klid.
Ale někde mu tam prostě habruje a

 
Nahoru Odpovědět 10.12.2013 17:25
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na sNN_
mkub:11.12.2013 8:03

chybu mas:

<a href="novinky.htm"><img src="novinky.jpg" alt="novinky" />
<a href="download.htm"><img src="download.jpg"alt="download" />
<a href="odkazy.htm"><img src="odkazy.jpg" alt="odkazy" />
<a href="galerie.htm"><img src="galerie.jpg" alt="galerie" />
<a href="kontakt.htm"><img src="kontakt.jpg" alt="kontakt" />

spravne:

<a href="novinky.htm"><img src="novinky.jpg" alt="novinky" /></a>
<a href="download.htm"><img src="download.jpg"alt="download" /></a>
<a href="odkazy.htm"><img src="odkazy.jpg" alt="odkazy" /></a>
<a href="galerie.htm"><img src="galerie.jpg" alt="galerie" /></a>
<a href="kontakt.htm"><img src="kontakt.jpg" alt="kontakt" /></a

cize tag je parovy a na jeho koniec patri ukoncovaci tag , lebo vsetko medzi ... sa povazuje za odkaz

a este k tomu, oddel styly, html kod a skripty pomocou suborov, potom budes sa vo svojom kode lepsie vyznat a na 95% by si objavil, preco ti to nefunguje aj sam

 
Nahoru Odpovědět 11.12.2013 8:03
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 21 zpráv z 21.