November Black Friday C/C++ week
Black Friday je tu! Využij jedinečnou příležitost a získej až 80 % znalostí navíc zdarma! Více zde
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C/C++
Avatar
Patrik Havlíček:22. února 13:25

Zdravím, dělám HTML s CSS nějaký rok a beru to jako takový základ, který prostě už mám dovná umět, jelikož tvořím webové stránky každý den. Ale opravdu mě nenapadlo, že bych řešil takový problém, ale možná to celé ty roky chápu špatně. Přes bootstrap mám dva divy pod sebou a s tím horním potřebuji hnout aby to nějak vypadalo. Prostě jsem použil klasicky padding aby ten content nebyl tolik nalepený na hraně divu. A potřeboval jsem aby mezi těmi divy byla nějaká mezera tak jsem klasicky použil

margin-bottom:..;

ale všiml jsem si, že zároven s tou margin mezerou se mi pohne i padding. A nenapadá mě co dělám špatně. Uměl by mi s tím někdo poradit? Předem díky za odpovědi.

Zkusil jsem:

margin-bottom: 20px;
background-color: #1146a6;
color: white;
padding: 8px;
font-size: 20px;
 
Odpovědět
22. února 13:25
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:22. února 15:57

Problem je nejasny. Bez tveho html/css kodu nedava smysl.

V bt se da na margin, padding pouzit class.
https://getbootstrap.com/…ies/spacing/

V css s pozor na kombinace margin - padding - border. Kdyz tam neco mas, neco ne, pokazde se to muze chovat jinak.

V css ma margin sklony vytekat bez ramecku. P ma margin, H1 ma margin. Kdyz je das do sebe, maji spolecny margin, ten vetsi.

<h1><p>text</p></h1>

A s tim rameckem se to chova tak, ze chces toto:
xxx | yyy - margin zleva, zprava, ale bez ramecku
xxx yyy - jenze ti to udela toto, marginy se spoji, opet se uvazuje ten vetsi z nich
Padding se takto nechova.

U paddingu byva problem v ruznych prohlizecich, ze se muze pocitat do width, height
width_celkem = width + padding // browsery1
width_celkem = width // browsery2
To je pak take celkem super, jako :)

A v kombinaci s BT se to mozna bije s nejakou vlastnosti, kterou mu BT propujcuje. To se bez kodu neda urcit, takze smula.

 
Nahoru Odpovědět
22. února 15:57
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 2 zpráv z 2.