Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se PHP. A zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Hledáme programátora, 100% home office, 100% flexibilní. Prozkoumej aktuální pozice
php week
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Michal Kuba:7.9.2015 23:06

Ahoj.
Dříve než se pustím do jedné drobnosti, chci se raději optat. Když chci udělat rozsáhlý select, ve kterém budou na výběr veškerá krajská i například okresní města (ne příliš krátký select).
jde to udělat jinak, než ručně udělat select a vypsat do něj spoustu měst a každému optionu zvolit příslušné value?

Třeb nějaký skript který to vygeneruje, nebo který to bude generovat přímo na stránce?

Díkec :-)

 
Odpovědět
7.9.2015 23:06
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Michal Kuba:7.9.2015 23:09

Vyplatí se mi stáhnout třeba SQL tady: http://www.adamek.cz/…raje-okresy/ ?

 
Nahoru Odpovědět
7.9.2015 23:09
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Neaktivní uživatel:7.9.2015 23:16

Těch okresu, atd.. je příliš mnoho, myslím že DB má přes 1000 řádku}tak(takže se to začne sekat při vypisu), na tohle bych radši použil Google Maps API, nebo jak mi tu bylo razeno, použit nějaký "lazyloading" dropdown.

Editováno 7.9.2015 23:17
Nahoru Odpovědět
7.9.2015 23:16
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Neaktivní uživatel:7.9.2015 23:21

Promiň popletl jsem si to s psč :D

Těch okresu není tak hodně, takže to klidně asi můžeš vypsat rovnou. Nebo např. můžeš si je vypsat(uložit) někam jako datalist, a pak tahat : http://www.itnetwork.cz/…cesky-manual

Nahoru Odpovědět
7.9.2015 23:21
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Michal Kuba:7.9.2015 23:24

Jo, ten datalist vypadá slibně, díky! :)
Ale pořád se nevyhnu tomu RUČNĚ vypsat vše do kódu, že?

 
Nahoru Odpovědět
7.9.2015 23:24
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Neaktivní uživatel:7.9.2015 23:28

Můžeš z databáze ne? Nebo jak to myslíš ručně? Cyklus napsat ručně budeš muset no :D

Nahoru Odpovědět
7.9.2015 23:28
Neaktivní uživatelský účet
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Michal Kuba:7.9.2015 23:31

No nejdřív mě napadlo udělat prostě <datalist> a přímo do kódu vypsat všechny možnosti <option>. Už je jedno jestli toto udělám v databázi nebo v HTML, ne?

 
Nahoru Odpovědět
7.9.2015 23:31
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Neaktivní uživatel:7.9.2015 23:38

Jo takhle, no já je mám přes DB, ale celkově je používám na webu 3x, takže myslím že je fuk.

Nahoru Odpovědět
7.9.2015 23:38
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel:7.9.2015 23:42

PS: V DB je výhoda, že nebude extra rána když nasadíš např. Google Maps API pro PSČ, jsou pak minimální změny, kdežto když je to vypsané ručně, a pak budeš chtít nasadit např. ten PSČ, tak to musíš cele psát od 0.

Nahoru Odpovědět
7.9.2015 23:42
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Michal Kuba:8.9.2015 0:00

Takže si v db všechno vypíšu do samostatné tabulky (třeba fakt jen název kraje a nějaký IDčko) a budu to tahat do datalistu?

 
Nahoru Odpovědět
8.9.2015 0:00
Avatar
Nahoru Odpovědět
8.9.2015 0:13
Neaktivní uživatelský účet
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.