Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Rozsáhlý select

HTML a CSS HTML a CSS Rozsáhlý select American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Michal Kuba:7.9.2015 23:06

Ahoj.
Dříve než se pustím do jedné drobnosti, chci se raději optat. Když chci udělat rozsáhlý select, ve kterém budou na výběr veškerá krajská i například okresní města (ne příliš krátký select).
jde to udělat jinak, než ručně udělat select a vypsat do něj spoustu měst a každému optionu zvolit příslušné value?

Třeb nějaký skript který to vygeneruje, nebo který to bude generovat přímo na stránce?

Díkec :-)

 
Odpovědět 7.9.2015 23:06
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Michal Kuba:7.9.2015 23:09

Vyplatí se mi stáhnout třeba SQL tady: http://www.adamek.cz/…raje-okresy/ ?

 
Nahoru Odpovědět 7.9.2015 23:09
Avatar
Bogdan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Bogdan:7.9.2015 23:16

Těch okresu, atd.. je příliš mnoho, myslím že DB má přes 1000 řádku}tak(takže se to začne sekat při vypisu), na tohle bych radši použil Google Maps API, nebo jak mi tu bylo razeno, použit nějaký "lazyloading" dropdown.

Editováno 7.9.2015 23:17
 
Nahoru Odpovědět 7.9.2015 23:16
Avatar
Bogdan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Bogdan:7.9.2015 23:21

Promiň popletl jsem si to s psč :D

Těch okresu není tak hodně, takže to klidně asi můžeš vypsat rovnou. Nebo např. můžeš si je vypsat(uložit) někam jako datalist, a pak tahat : http://www.itnetwork.cz/…cesky-manual

 
Nahoru Odpovědět 7.9.2015 23:21
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Bogdan
Michal Kuba:7.9.2015 23:24

Jo, ten datalist vypadá slibně, díky! :)
Ale pořád se nevyhnu tomu RUČNĚ vypsat vše do kódu, že?

 
Nahoru Odpovědět 7.9.2015 23:24
Avatar
Bogdan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Bogdan:7.9.2015 23:28

Můžeš z databáze ne? Nebo jak to myslíš ručně? Cyklus napsat ručně budeš muset no :D

 
Nahoru Odpovědět 7.9.2015 23:28
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Bogdan
Michal Kuba:7.9.2015 23:31

No nejdřív mě napadlo udělat prostě <datalist> a přímo do kódu vypsat všechny možnosti <option>. Už je jedno jestli toto udělám v databázi nebo v HTML, ne?

 
Nahoru Odpovědět 7.9.2015 23:31
Avatar
Bogdan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Bogdan:7.9.2015 23:38

Jo takhle, no já je mám přes DB, ale celkově je používám na webu 3x, takže myslím že je fuk.

 
Nahoru Odpovědět 7.9.2015 23:38
Avatar
Bogdan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Bogdan
Bogdan:7.9.2015 23:42

PS: V DB je výhoda, že nebude extra rána když nasadíš např. Google Maps API pro PSČ, jsou pak minimální změny, kdežto když je to vypsané ručně, a pak budeš chtít nasadit např. ten PSČ, tak to musíš cele psát od 0.

 
Nahoru Odpovědět 7.9.2015 23:42
Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Bogdan
Michal Kuba:8.9.2015 0:00

Takže si v db všechno vypíšu do samostatné tabulky (třeba fakt jen název kraje a nějaký IDčko) a budu to tahat do datalistu?

 
Nahoru Odpovědět 8.9.2015 0:00
Avatar
Bogdan
Redaktor
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 8.9.2015 0:13
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.