Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Salieri:25.7.2013 10:04

Zdrarec,

mám takový dotaz, nevíte jak by šla udělat Slide-show prolínací a aby když kliknu na jeden "obrázek" aby mě to přesměrovalo na danou sekci kam chci?

Díky za odpověď.

 
Odpovědět
25.7.2013 10:04
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Salieri
David Čápka:25.7.2013 10:38

Nějakým jquery pluginem.

Nahoru Odpovědět
25.7.2013 10:38
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Salieri:25.7.2013 10:56

Ajaj...

 
Nahoru Odpovědět
25.7.2013 10:56
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Salieri
Kit:25.7.2013 11:26

Ajaj ne. Jmenuje se to jQuery :)

Nahoru Odpovědět
25.7.2013 11:26
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Salieri:25.7.2013 12:43

Vím, už jsem se o něco pokus. Prosil bych ještě jednu radu. Potřeboval bych ty obrázky aby odkazovali. Zkoušel jsem před img dát odkaz ale bohužel pak slideshow nefunguje.

<html>
<head>
<title>Slide-Show</title>
<style>

#slideshow {
    position:relative;
    height:200px;
 width: 210px;
}
#slideshow img {
    position:absolute;
    top:10px;
    left:5px;
    border:solid black 1px;
}
</style>
<script type="text/javascript" src="jquery-1.10.2.min.js"></script>
<script>
function init() {
 $('#slideshow img').hide();

 $('#slideshow img:first').show();
}
function slide() {
    var $top = $('#slideshow img:visible');

    var $next;
 if($top.next().length > 0)
  $next = $top.next();

 else
        $next = $('#slideshow img:first');

 $top.hide();

 $next.show();
}

$(document).ready(function() {
 init();
    setInterval( "slide()", 3000 );
});

</script>
</head>
<body>


<div id="slideshow">
<img src="pokus.jpg" />
<img src="pokus2.jpg" />
<img src="pokus3.jpg" />
<img src="pokus4.jpg" />
<img src="pokus5.jpg" />
</div>


</body>
</html>
 
Nahoru Odpovědět
25.7.2013 12:43
Avatar
Benjibs
Člen
Avatar
Benjibs:25.7.2013 13:14

Upravil si príslušný css selektor na

#slideshow a img

?

Nahoru Odpovědět
25.7.2013 13:14
1 + 1 = 2
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Odpovídá na Benjibs
Salieri:25.7.2013 13:22

Nefunguje...

 
Nahoru Odpovědět
25.7.2013 13:22
Avatar
Odpovídá na Salieri
Neaktivní uživatel:25.7.2013 14:27

V js místo

slideshow img:first

zkus

slideshow a:first

nebo

slideshow a:first img
Nahoru Odpovědět
25.7.2013 14:27
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Salieri:25.7.2013 14:33
<html>
<head>
<title>Slide-Show</title>
<style>

#slideshow  {
    position:relative;
    height:200px;
 width: 210px;
}
#slideshow a img {
    position:absolute;
    top:10px;
    left:5px;
    border:solid black 1px;
}
</style>
<script type="text/javascript" src="jquery-1.10.2.min.js"></script>
<script>
function init() {
 $('#slideshow  img').hide();

 $('#slideshow a:first img').show();
}
function slide() {
    var $top = $('#slideshow  img:visible');

    var $next;
 if($top.next().length > 0)
  $next = $top.next();

 else
        $next = $('#slideshow a:first img');

 $top.hide();

 $next.show();
}

$(document).ready(function() {
 init();
    setInterval( "slide()", 2000 );
});

</script>
</head>
<body>


<div id="slideshow">
<a href="http://www.seznam.cz"><img src="pokus.jpg" /></a>
<a href="http://www.seznam.cz"><img src="pokus2.jpg" /></a>
<a href="http://www.seznam.cz"><img src="pokus3.jpg" /></a>
<a href="http://www.seznam.cz"><img src="pokus4.jpg" /></a>
<a href="http://www.seznam.cz"><img src="pokus5.jpg" /></a>
</div>


</body>
</html>

Je to tak jak jsi myslel?
To taky nejde :/

 
Nahoru Odpovědět
25.7.2013 14:33
Avatar
Odpovídá na Salieri
Neaktivní uživatel:25.7.2013 15:02

Tak teď už nevím ... to je jeden z důvodů, proč nemám rád js, nerozumím, proč při nepatrný změně přestane úplně fungovat :@

Nahoru Odpovědět
25.7.2013 15:02
Neaktivní uživatelský účet
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Benjibs
Člen
Avatar
Benjibs:25.7.2013 15:04

Firebug/konzola nevypisuje nič?

Nahoru Odpovědět
25.7.2013 15:04
1 + 1 = 2
Avatar
Odpovídá na Salieri
Neaktivní uživatel:25.7.2013 15:06

Zkusil bych to ještě vrátit do původního stavu a přepsat všechny img tagy na a :)

Nahoru Odpovědět
25.7.2013 15:06
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Salieri:25.7.2013 15:39

Taky nejde :/

 
Nahoru Odpovědět
25.7.2013 15:39
Avatar
Neaktivní uživatel:25.7.2013 15:54

Tak si počkej na Michal Žůrek - misaz nebo Honza Bittner ;)

Nahoru Odpovědět
25.7.2013 15:54
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Salieri:25.7.2013 16:28

To jsem teda zvědav :)

 
Nahoru Odpovědět
25.7.2013 16:28
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
David Čápka:25.7.2013 17:33

JS píše chyby samozřejmě do konzole včetně řádky kde chyba je, stačí se tam podívat a ne to ladit naslepo. Jinak je lepší použít jednu z milionu hotových slideshow pro jquery jak jsem radil hned v 1. odpovědi.

Nahoru Odpovědět
25.7.2013 17:33
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Michal Žůrek - misaz:25.7.2013 18:00

Ahoj, omlouvám se za zpoždění. Neumím jQuery, ale řekl bych javascriptu kde mám elementy img, ty bych si dal do pole a pak bych je postupně schovával/zobra­zoval.

 
Nahoru Odpovědět
25.7.2013 18:00
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Salieri:25.7.2013 18:48

Do konzole nevypíše nic.

 
Nahoru Odpovědět
25.7.2013 18:48
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Odpovídá na Benjibs
Salieri:25.7.2013 19:13

Nič.

 
Nahoru Odpovědět
25.7.2013 19:13
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Salieri:25.7.2013 23:09

Takže, nikdo neví? :(:(

 
Nahoru Odpovědět
25.7.2013 23:09
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 20 zpráv z 20.