Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:19.8.2015 15:52

Ahoj, dostal jsem id a heslo na ftp jednoho člověka který chtěl do všech podstránek vložit kód z google analytics.
Problém je že v ftp nejsou soubory typu: o-nas.html/php nebo tak do kterých bych to mohl vložit...
stránky to jsou tyhle: http://www.arch21.cz/ ... mě zaríží že na stránkách to není dělané jako: http://www.arch21.cz/o-nas.html ale je to dělane: http://www.arch21.cz/o-nas/. Takhle se přece vede adresa skrz složky a né soubory ne? Poradí mi prosím někdo co s tím mám dělat?

P.S. Nevěděl jsem do které části fóra to mám zařadit tak jsem to zařadil jsem snad to nevadí...

Editováno 19.8.2015 15:53
 
Odpovědět 19.8.2015 15:52
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
IT Man:19.8.2015 15:59

Udělal si tzv. pretty URL. Odstranil si to .html v souboru .htaccess. Soubor teda u stránky /o-nas by měl být o-nas.html. :)

Nahoru Odpovědět 19.8.2015 15:59
Cokoliv a kdokoliv může jednou uspět.
Avatar
Honza Bittner
Šupák
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Honza Bittner:19.8.2015 16:00

Nemá tam udělané 'nice url'? Tedy web není staticky, ale je generován přes nějakou PHP architekturu. Zkus najít nějakou šablonu s hlavičkou webu.

Nahoru Odpovědět  +1 19.8.2015 16:00
Milovník Dartu. Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat se mě na cokoli můžeš na https://...
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Samuel Illo :19.8.2015 16:01

Adresy bez koncovky .html/.php, ktoré vyzerajú ako zložky, sa robia pomocou .htaccess (Pretty URL). Problém je, že pokiaľ nevieme akým štýlom, poprípade na akom redakčnom systéme stránka funguje, nedá sa ti presne povedať, kde tieto súbory budú. Jednoducho povedané musíš ich nájsť sám a pokiaľ ani len netušíš, kde približné sú alebo ako to celé funguje, radšej to nechaj tak a nauč sa s niečím takým pracovať.

Editováno 19.8.2015 16:01
Nahoru Odpovědět  -1 19.8.2015 16:01
www.samuelillo.com | www.github.com/lamka02sk
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
Michal Žůrek (misaz):19.8.2015 16:03

nemusí to být nutně přes .htaccess. Konec konců to může být třeba i přes složky, ale ty by viděl.

Nahoru Odpovědět 19.8.2015 16:03
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:19.8.2015 16:28

Je to dělané ve wordpressu jestli to nějak pomuže a diky za objasnění

 
Nahoru Odpovědět 19.8.2015 16:28
Avatar
Denis Homolík (Alfonz):19.8.2015 17:15

Wordpress funguje trochu jinak, tam stránky nejsou uložené, ale generují se. Takže když na tu stránku někdo chce jít server vezme hlavičku, tělo a části webu, pak vezme data z databáze, všechno to slepí do webové stránky a tu pošle uživateli.
Takže pokud chceš přidat GA do webu musíš tam najít hlavičku a do té to vložit, ale určitě podle mě existuje nějaký plugin pro wp, který to udělá za tebe :)

Nahoru Odpovědět 19.8.2015 17:15
Vše je možné, dokud si to myslíte!
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:19.8.2015 17:28

Moc se v tom neorientuju(v tom wp) ale mohla by tohle být hlavička?

<?php
/**
 * Loads the WordPress environment and template.
 *
 * @package WordPress
 */

if ( !isset($wp_did_header) ) {

        $wp_did_header = true;

        require_once( dirname(__FILE__) . '/wp-load.php' );

        wp();

        require_once( ABSPATH . WPINC . '/template-loader.php' );

}
 
Nahoru Odpovědět 19.8.2015 17:28
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.